En test av kinesisk lego (Gudi, Kazi, Enlighten, Xingbao)

Har du noen gang vurdert å kjøpe byggeklosser fra Kina, altså kinesisk lego? Her finnes det litt av hvert av muligheter, og jeg har testet noen forskjellige.

Det finnes enormt med kinesiske lego-merkerpå Aliexpress. Det mest kjente merket er kanskje Lepin, men de fleste er enige om at man absolutt ikke bør kjøpe de. Hvorfor? De kopierer rett og slett ekte Lego, og det er kopiering og ulovlig det de holder på med! Med andre ord, Lepin er ut! Du kan lese mer om Lepin, og hele problematikken rundt kinesisk Lego her.

Men, det finnes andre kinesiske lego typer som lager egne modeller og som er stilige. Av den grunn har jeg testet en god del av disse og her deler jeg erfaringene mine. Artikkelen er under utvikling, så flere lego merker, bilder og kommentarer vil bli lagt til etterhvert.

GUDI – Kinesisk lego merke

Bumblebee Robot fra Gudi

Gudi er ett av de kinesiske legomerkene som har et relativt godt rykte. Jeg har nylig kost meg med en Bumblebee (Transformers) modell fra Gudi. Du finner selve produktet her hos AliExpress.

Gudi Lego fra Kina
Denne legoen bestilte jeg for cirka 9 USD fra Kina.

Ett av de viktigste spørsmålene man stiller seg selv er hvorvidt Legobrikkene som kommer er kompatible med den «vanlige» legoen vi bruker hjemme. Basert på mine tester er Gudi legoen 100% kompatibel. Den har en litt annet touch og kan føles litt annerledes, men om jeg ikke hadde visst om at dette var en «annen type» Lego, ville jeg nok ikke tenkt på det i det hele tatt.

Legoen kommer uten original boks, men pent innpakket i plast (for å spare postkostnader). Instruksjonene minner om vanlig Lego, men er litt mer kompliserte (dog ikke spesielt vanskelig). Ser du på bildet fra instruksjonsheftet nedenfor viser det hva som kan føles vanskelig… hvis du bygger to bein samtidig må du selv sørge for at klossene blir plassert riktig på bein nummer to, ettersom du ikke nødvendigvis ser det klart i selve instruksjonsheftet. Men for å være ærlig, det er ikke vanskelig 🙂

Denne modellen bestod av 238 deler og den kan da bygges opp både som robot og som bil, slik vi alle vet at Bumblebee kan gjøres om. Sluttresultatet ble kjempefint og fungerer perfekt som lek for voksne, eller for barna som synes transformers er gøy. Roboten er litt mer solid enn bilen, og for eksempel dørene til bilen er litt svake og kan enkelt dette av (ikke så godt sikret som vanlig Lego er), men det går svært bra allikevel!

Min vurdering av Gudi lego

Jeg er godt fornøyd både med kompatibiliteten, kvaliteten, prisen, og selve produktet som ble levert. Den er selvfølgelig ikke 100% som vanlig Lego, men ligger på rundt 90%.

En test av Kazi (Kinesisk lego merke)

Kazi er helt klart ett av legomerkene fra Kina som har best rykte. Ikke bare har de et godt rykte og legoklosser som er kompatible med vanlig Lego, de har også svært fine modeller som mange barn og voksne synes er morsomme å bygge!

En skikkelig fin Kazi tank

Her har jeg hatt muligheten til å teste en Kazi tanks som består av nesten 1200 brikker. Den er ikke liten, men prisen er allikevel svært hyggelig på rundt 30 Dollar (som betyr du kan bestille den til Norge uten noe stress med MVA og lignende).

Slik ser tanksen ut avbildet på Aliexpress
Slik ser tanksen ut avbildet på Aliexpress

Som vanlig tar det en god del uker før leveransen er på plass i postkasse, men da den kom var det bare å sette i gang med å åpne plastposene og sette i gang med byggeprosessen. 1200 brikker er ganske mye, så du kan enkelt beregne at det går med 5-6 timer (minst) til å bygge opp denne modellen. Igjen kan det sies at kvaliteten på legoklossene er fin, og den går fint sammen med dine eksisterende legoklosser.

Som du ser på bildet ovenfor ser denne faktisk utrolig stilig ut. Det er mulig å løfte av taket til tanksen og du har også noen soldater med i selve pakken. Med tanke på hvor mange brikker og detaljer som er med, samt at du faktisk kan trille den rundt og leke ordentlig fint med den, er dette en skikkelig suksess!

En 16 i 1 Kazi Lego tank

En annen Kazi Lego jeg har testet er denne tanksen som du enten kan bygge opp som 16 mindre modeller, eller som en stor. Den er fortsatt ikke kjempestor, men det er mye gøy med de rundt 550 brikkene som hører til i denne pakken. De mindre modellene er også relativt enkle å bygge, noe som gjør at barn fra 6 år og oppover ganske greit kan klare å bygge dem opp!

Slik ser den store tanken ut når den er ferdig!

Igjen er det ikke noe å si på kvaliteten, men det er mulig at man faktisk vil ha mer moro med de 16 små modellene enn med den ene store. Igjen er alt kompatibelt med vanlige Lego brikker! Det er ingen figurer med i denne pakka.

Et bilde av de mindre modellene du også kan bygge med denne modellen.

Det som er litt festlig er at denne blir levert i 16 små poser. I hver pose finner du instruksjoner til hvordan du kan bygge to små modeller. Det betyr at du faktisk kan bygge 32 små modeller (men kun 16 av gangen), samt en stor modell med Lego klossene som hører til denne.

Konklusjon om Kazi lego

Jeg er svært godt fornøyd så langt med det jeg har sett av Kazi. De har god kvalitet. Igjen merkes det selvfølgelig at det ikke er 100% dansk lego, men igjen er det noe man enkelt overlever og ikke har noe problem med å godta! Jeg kan varmt anbefale Kazi lego for de som ønsker å gjøre et forsøk med kinesisk lego i Norge.

Vil du leke med Ronaldo, Messi, Pogba, Modric og flere?

En ting jeg raskt fant på Aliexpress da jeg leita etter festlige ting å prøve var figurer. Som en stor fotball-elsker kjøpte jeg derfor et lass med figurer av kjente fotballspillere. Du finner siden jeg handlet figurene på her. Disse koster cirka 1 Dollar per stykk, og de har størrelse som helt vanlige Lego figurer.

Ronaldo, Pogba, Modric og Messi som Lego-figurer fra Kina
Ronaldo, Pogba, Modric og Messi som Lego-figurer fra Kina

Disse ble levert i posten i små poser, uten instruksjoner. Men, det er stort sett bare å sette inn armene og fingere, samt sette på hårsveisen og sette beina på kroppen, og så er man ferdig. Enkelt og greit! Disse er igjen 100% kompatible med vanlige lego-klosser, men man merker igjen at de ikke er helt som vanlig lego. Igjen en 90% opplevelse, som forøvrig er mer enn nok for barn som aldri tenker på at dette ikke er ekte dansk lego-vare. Selve utseende på figurene er jeg svært fornøyd med!

Mer tester, bilder og merker kommer senere!

Legg inn en kommentar