Suksess måles ikke fra B til C men fra A til D

Kunsten å prioritere rett

Når man er i oppstartsfasen av en business, en blog eller et firma av ett eller annet slag er det masse ting å gjøre. Det er ikke bare i starten, så denne artikkelen kan være like aktuell for deg som allerede har vært i gang noen år, men poenget er i allefall at i en travel hverdag er det ikke alltid så enkelt å mestre kunsten i å prioritere rett.

For å kunne snakke om rett prioritering må vi først definere hva suksess er for noe, for vi ønsker jo å få mest mulig ut av liva våre, så hva er det som til syvende og sist er målet? Ofte tenker vi på suksess som du kan se på illustrasjonen nedenfor. Hvis vårt liv går fra A til D er det noe som gjør at perioden vi forbinder med suksess gjerne er den som befinner seg mellom B og C. Det er i denne perioden vi kanskje har mulighet til å tjene mest penger, kjøre finest bil, bli kjent på forskjellige måter og forhåpentligvis har best form helsemessig sett.

Suksess måles ikke fra B til C men fra A til D
Suksess måles ikke fra B til C men fra A til D

Men, ekte sukses er noe mye mer enn å oppnå noe stort i en periode av livet. Den virkelige suksessen og lykken er å gjøre det rette hele tiden. Den viktigste komponenten i nettopp dette er å ha god kontakt med menneskene rundt deg hele veien. Det vil si at familien er enda viktigere enn businessen! Hvis det øverste mål er å tjene masse penger kan dette diskuteres, men hva skal man med mye penger hvis man ikke har noen å bruke dem på? Ett annet spørsmål som er verdt å stille seg er… hva skal jeg med masse penger hvis jeg lever så usunnt at jeg ikke planlegger ett langt liv? Suksess på arbeidsplassen og i businessen er supert, men du trenger å ha et mål for dette også. Jeg ønsker å oppleve suksess fordi (tenkt deg om selv hvorfor du ønsker det)!

Jeg har ikke nevnt det enda, men enda viktigere enn alt jeg har nevnt så langt når det gjelder prioritering er han som står bak det hele. En deist ville sagt at Gud bare skapte verden og overlot alt til oss og han bryr seg ikke om hva som skjer her. Det høres kanskje fint ut, men det er helt feil. Skaperen av himmel og jord er nemlig interessert i hva som skjer på jorda og han er interessert i deg. Den største suksessen et menneske kan få oppleve er relasjonen med Gud og det å gjøre de ting han ønsker at man skal gjøre. Det gir ekte glede!

Kunsten å prioritere rett

Det ble en lang innledning, men når vi da igjen tenker på kunsten å prioritere rett skjønner vi følgende. Suksess på jobben betyr ikke suksess i livet. Når man setter det hele i perspektiv er derfor suksess i livet viktigere enn suksess på jobben. Derfor i en nystarta business, i en travel hverdag trenger vi å la det viktige forbli viktigste. La derfor ikke suksessen komme på bekostning av familien og helsa, men senk heller på arbeidsmengden og ta bedre hånd om familien og om helsa. Den tida du føler at du taper får du igjen i et velsigna og bra ekteskap, gode relasjoner med barna og et langt og sunnt liv.

La dette påvirke din hverdag og også når du planlegger hva som skal skje den kommende uka, måneden og året. Det kommer selvfølgelig tider der man jobber vettet av seg og det blir lite tid til andre ting, men det er unntaket og ikke regelen.

Avslutter hele artikkelen med et herlig sitat fra John Sununu:

«Perspective gives us the ability to accurately contrast the large with the small, and the important with the less important. Without it we are lost in a world where all ideas, news, and information look the same. We cannot differentiate, we cannot prioritize, and we cannot make good choices.»

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar