Hvor kan jeg kjøpe Ripple? Hva er Ripple? Hvordan oppbevare Ripple?

Har du hørt om kryptovalutaen Ripple? Vil du vite mer om Ripple? Hvor kan jeg kjøpe Ripple? Hvordan bør jeg oppbevare Ripple? Når skal Ripple til månen?

hva er ripple?

Hvis du har fulgt med i kryptomiljøet de siste månedene har du garantert fått med deg at Ripple er i vinden. Dette er en kryptovaluta som lå i ro i lang stund på verdier mellom 0,15 og 0,22 Dollar, og så plutsetlig skjøt den fart før jul og nådde nesten 4 Dollar i starten på januar 2018. Dette skapte mye blest om den i media, og det gjør at mange nå leter etter muligheter for å innvestere i denne populære kryptovalutaen. Før vi går videre med informasjon om Ripple, hvordan du kan kjøpe Ripple, hvordan du bør oppbevare Ripple og lignende, kan vi ta en titt på verdien har Ripple har for øyeblikket.

Hvor mye koster Ripple nå?

 • rippleXRP$0.55

Nå som du har sett hvor mye en Ripple er verdt for øyeblikket, skal jeg forsøke å fortelle litt mer om selve valutaen, hva den skal brukes til, og selvfølgelig også gi deg informasjon om hvor du kan kjøpe Ripple med mer.

Hva er Ripple?

Ripple er en svært spesiell og mye omdiskutert kryptovaluta. Mange synes at den egentlig ikke oppfyller kravene mange har til kryptovalutaer, ettersom den er svært sentralisert sammenlignet med andre kryptovalutaer, og kan kontrolleres i stor grad ovenfra. Den er først og fremst laget for å kunne sende penger svært raskt fra A til B på tvers av landegrenser på null komma niks, og det faktum at Ripple skal være i stand til å ta hånd om mer enn 1,500 transaksjoner i sekundet, et nummer som også skal kunne økes med tiden. Overføring med XRP går derfor svært raskt og det er også svært lave gebyrer involvert med en slik overføring. Av disse grunnene er Ripple spesielt populært innenfor bankindustrien.

Det er selvfølgelig stor debatt rundt Ripple. Noen mener Ripple sitt nære samarbeid med bankene er det som gjør det til den store vinneren på markedet, og på grunn av dette, vil denne kryptovalutaen overgå alle andre kryptovalutaer med tiden. Motstanderne mener at Ripple graver sin egen grav ved å være sentralisert, og mener den egentlig ikke kan betegnes som en kryptovaluta i det hele tatt.

Hvor kan jeg kjøpe Ripple?

Er du gira på å kjøpe deg Ripple? Det er mange muligheter og steder der du kan kjøpe Ripple. Her vil jeg ramse opp noen av de viktigste og mest populære stedene.

 • Du kan kjøpe Ripple på Kraken.
  Den enkleste børsen å kjøpe Ripple på for øyeblikket er Kraken. Det er den enkleste løsningen, for her kan du overføre penger til fra din bank i Norge, og deretter kjøpe Ripple for pengene du har overført umiddelbart etter at de har ankommet.
 • Du kan kjøpe Ripple på Binance.
  Binance er navnet på en børs jeg liker mye bedre. Ulempen her er dog den at du først må handle kryptovaluta først på et annet sted, som for eksempel Kraken eller Coinbase, og deretter overføre disse midlene til Binance, og deretter kjøpe Ripple for enten USD(T), Ethereum eller Bitcoin der. Har du planer om å drive litt med kjøp og salg av kryptovaluta er Binance en børs du uansett bør vurdere.
 • Du kan «kjøpe» Ripple på eToro
  Mange folk verden rundt skryter av hvor bra det er å handle Ripple på eToro. Dette er en online side du kan komme i gang med veldig raskt, og du kan raskt sette inn penger her. Det er forsåvidt greit, men det er et par ting du bør vite før du kjøper Ripple på eToro.For det første, du kjøper ikke Ripple på eToro, men du satser på dens verdi. Det vil si at du ikke faktisk eier Ripple, men du bare tipper på verdien og hvordan den vil bevege seg. Du kan derfor ikke sende Ripple til eller fra eToro, for det er ingen virkelig kryptovaluta i bevegelse på eToro.For det andre, det er stor forskjell i prisen på kjøp og salg på eToro. Mens du på de fleste kryptobørser handler med minimal forskjell på salg og kjøp, vil du ofte se at det er mellom 2% og 3% forskjell i prisen for kjøp og salg av kryptovaluta på eToro. Det betyr at det er vanskeligere å gå i overskudd, og det gjør daytrading nesten umulig. For langsiktige investeringer går det selvfølgelig bra, men det er greit å ha det i bakhodet at du trenger at prisen på Ripple går opp med minst 3% i mange tilfeller for at din investering i det hele tatt skal gå i 0.

Hvordan oppbevare Ripple?

Har du kjøpt dine første Ripple, og nå lurer du på hvordan du skal oppbevare dem? Det er et godt spørsmål! De fleste advarer mot å oppbevare store verdier på de forskjellige børsene, for hvem vet hva som skjer med dem i morgen?! Det tryggeste er derfor å oppbevare dine Ripple på et sted som du har full kontroll over selv, og der du er i besittelse av de private nøklene selv.

Det finnes online lommebøker der du kan oppbevare Ripple, det finnes papirlommebøker som du printer ut og der du har kodene klare, men den klart beste løsningen er å eie en Ledger, en pendrive lommebok som ikke bare er bra for å oppbevare Ripple, men mye annen kryptovaluta. Her eier du private nøkler selv, og det er umulig å få tilgang til dine kryptovalutaer så sant man ikke får tak i enten din Ledger med pinkoden som du selv velger, eller om de får tak i dine private nøkler. Jeg bruker selv Ledger for å oppbevare Ripple, og er storfornøyd med det. Du kan lese mer om Ledger i denne artikkelen, eller besøke deres nettside her.

Prishistorie for Ripple

Lurer du på hvordan Ripple har bevegd seg den siste uka, den siste måneden, eller de siste årene? Du finner svaret ved å se på grafen nedenfor.

Når skal Ripple til månen? Når blir det lambo?

Hvis du ikke skjønner spørsmålet bør du lese min artikkel om forkortelser og uttrykk i kryptoverden. Her snakker vi nemlig alltid om månen hver gang vi håper og tror at en kryptovaluta skal ta av og stige enormt i verdi, eller om når stigningen til en kryptovauta vi sitter med går så mye opp at vi kan kjøpe en lekker, smekker lamborghini. Vel, når blir det lambo av din Ripple investering? Ripple hadde en enorm opptur i slutten på 2017 (15x stigning). Den har siden det fallt mye tilbake, men det viser at den har potensiale inne. I skrivende stund (13 februar 2018) ligger verdien på rundt 1 Dollar. Hvis markedet går inn i en positiv trend over tid blir jeg ikke forundret om Ripple stiger i pris og når 2-3-4 Dollar, men jeg tror det samme vil gjelde for alt annet av kryptovaluta også.

Uansett betegner jeg Ripple for å være en relativt stabil og trygg investering sammenlignet med mye annen kryptovaluta, ettersom den er backet av mange folk med store navn, den har lang fartstid i miljøet og har vært stabil og oppegående i lang tid.

Hva tenker du om Ripple? Har du spørsmål?

Har du noen spørsmålet angående Ripple, eller noen tanker du vil dele? Skriv gjerne en kommentar i feltet nedenfor for å dele det du har på hjertet.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

 1. fant siden din her men den virker veldig utdatert, må anbefale denne guiden som jeg fant på google! 🙂 https://cryptorunner.com/no/kjope-ripple/

Legg inn en kommentar