bitcoin cash informasjon

Hvordan kjøpe Bitcoin Cash? Hva er Bitcoin Cash? Hvordan oppbevare Bitcoin Cash?

bitcoin cash informasjonHar du hørt om Bitcoin? Men, hva er Bitcoin Cash? Er det en annen kryptovaluta? Eller er Bitcoin Cash og Bitcoin det samme? Lær mer om Bitcoin Cash, hvor du kan kjøpe Bitcoin Cash, hvordan du kan oppbevare Bitcoin Cash og mye mer.

Bitcoin Cash er en svært spennende kryptovaluta som på mange måter deler kryptomiljøet. Den store forkjemperen for Bitcoin Cash er Roger Ver (en kjendis i kryptomiljøet), og han mener at Bitcoin Cash er den virkelige Bitcoin, den valutaen som representerer det som Satoshi Nakamoto (Bitcoin’s grunnlegger) opprinnelig drømte om da han skapte Bitcoin. Bitcoin Cash er en mye raskere valuta å bruke (og egner seg dermed mye bedre til å handle med online). Den har også billigere transaksjonskonstnader, noe som igjen backer opp rundt tanken om at det er en valuta mye mer egnet for dagligdags bruk.

Bitcoin Cash ble skapt som resultat av en såkalt «fork» som foregikk den 1 august i 2017. Her delte blokkkjeden til Bitcoin seg i to, og resultatet etterpå var at Bitcoin ble til to kryptovalutaer, Bitcoin (BTC) og Bitcoin Cash (BCC/BCH). Det betyr med andre ord at 1 august i 2017 også kan regnes som Bitcoin Cash sin fødselsdag. Bitcoin Cash hadde en startverdi på rundt 10% av Bitcoin. Det er noen som tror at Bitcoin Cash faktisk kan ta over herredømmet i kryptoverden fra Bitcoin med tiden, men de fleste er enige om at Bitcoin er og forblir sjefen i kryptoverden.

Hvor mye koster Bitcoin Cash nå?

Her kan du se hvor mye en Bitcoin Cash koster for øyeblikket i Dollar, Euro, Bitcoin eller i NOK. Les videre for å lære mer om Bitcoin Cash, og for å finne ut hvor du kan kjøpe Bitcoin Cash og hvordan det lønner seg å oppbevare Bitcoin Cash.

Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash er en kryptovaluta som er relativt enkelt å få tak i. Den enkleste og raskeste måten å handle Bitcoin Cash på er ved å registrere seg på Coinbase, og deretter kjøpe den online med kort der. Det er dog litt dyrt med tanke på gebyrer, så det lønner seg å overføre med SEPA overføring fra din norske bank til Coinbase først, og deretter kjøpe Bitcoin Cash senere. Men, enda bedre er det å overføre penger til kryptobørsen Kraken. De har enda lavere gebyrer enn Coinbase, og er en børs som også lar deg handle mye annen kryptovaluta.

Skal du bruke mye tid i kryptoverden bør du registrere deg på en større børs med flere valutaer. Min favoritt for øyeblikket er Binance, men dit kan du ikke sende penger direkte fra norsk bank, noe som betyr at du først må handle Bitcoin Cash (eller annen kryptovaluta) hos Coinbase eller Kraken, og deretter sende derfra til Binance før du kan kjøpe og selge Bitcoin Cash og annen kryptovaluta hos Binance.

Hvis du ikke har noen interesse av å eie Bitcoin Cash, men kun ønsker å drive handel med den, kan du også bruke eToro. Det er svært enkelt å komme i gang med eToro, men det er vanskelige å drive day-trading, ettersom de opererer med stor forskjell mellom kjøps og salgspriser. Du kan lese mer om eToro her.

Prishistorie for Bitcoin Cash

Hvordan har prisutviklingen vært for Bitcoin Cash siden den ble «født» 1 august i 2017? Her kan du se den interessante utviklingen på grafen nedenfor.

  • bitcoin-cashBitcoin Cash$429.00

Hvordan oppbevare Bitcoin Cash?

Hvis du har kjøpt Bitcoin Cash på Kraken, Coinbase, Binance eller en annen børs er det selvfølgelig mulig å oppbevare dine Bitcoin Cash der. Men, det er generell enighet i kryptomiljøet om at en ikke bør oppbevare for store summer på børser over lenger tid, kun for perioder der man faktisk planlegger å trade med dem. Hvis du har Bitcoin Cash på long-hold bør du derfor oppbevare den på et sted som du selv har kontrollen på, og med det mener jeg, et sted som du eier de private nøklene til på egen hånd. Det beste stedet å oppbevare Bitcoin Cash på er ved å ha en Ledger eller en Trezor, en pendrive lommebok som man kun kan få tilgang til hvis man har, enten de private nøklene, eller faktisk har tilgang til pendrive lommeboka. Det vil si at folk ikke kan stjele dine midler ved simpelten å hacke din datamaskin, eller en online lommebok. Min favoritt lommebok for Bitcoin Cash er Trezor, men Ledger fungerer også bra. Du kan lese mer om både Ledger og Trezor her.

Hva synes du om Bitcoin Cash?

Har du noen spørsmål om Bitcoin Cash? Har du noen tanker om framtiden for Bitcoin Cash? Skriv gjerne en kommentar for å dele dine tanker?

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar