hvor mye koster en Bitcoin transaksjon

Hvor mye koster en Bitcoin overføring?

Lurer du på hvor mye det koster å sende en Bitcoin overføring? Hvor lang tid tar en slik overføring? Her finner du informasjonen og svarene du er på jakt etter.

hvor mye koster en Bitcoin transaksjon

Har du kjøpt deg dine første Bitcoin, og nå har du et ønske om å sende det til en annen adresse? Hvor lang tid tar en slik transaksjon? Kanskje du allerede har sendt en Bitcoin transaksjon, og nå 20 minutter senere ser du ingen verdens ting, og derfor spurte du Google raskt hvor lang tid en Bitcoin overføring pleier å ta? Er det normalt at det kan ta over 20 minutter?

Hvor lang tid tar en Bitcoin overføring?

Det er ikke et fasit svar på spørsmålet om hvor lang tid en Bitcoin overføring tar. Svaret kommer ann på mange ting, blant annet hvor mange minere som faktisk jobber med Bitcoin for øyeblikket. Det har ofte vært «krig» mellom minerne om hvorvidt de skal jobbe med Bitcoin eller Bitcoin Cash, og når mange minere har forlatt Bitcoin til fordel for Bitcoin Cash, har det ført til trege overføring av Bitcoin, som igjen har gjort dem mye dyrere.

En annen ting som påvirker markedet er hvor mange som overfører samtidig. Under tider der Bitcoin får mye oppmerksomhet, der det er store prissvingninger eller lignende, vil det skape mye bevegelse, som gjør at minerne får mer å gjøre, som gjør at ting går saktere. Det er også greit å vite at en transaksjon må godkjennes 4-5-6 ganger får den regnes for å være «sikker», og når en godkjenning ofte tar mellom 5 og 10 minutter, gjør det at det ofte kan ta mellom 30-60 minutter før en overføring er godkjent. Men, hvis du ser på bildet nedenfor kan du se at det ofte kan ta det mye lenger tid enn det også.

transaksjonstid Bitcoin
En Bitcoin transaksjons kan ta alt fra 15 minutter til 10,000 minutter. Sistnevnte er svært uvanlig, men det kan skje!

Som du ser på bildet ovenfor kan det hele gå ganske ekstremt for seg, men i de vanlige tilfeller er en Bitcoin overføring gjort unna ganske raskt, mye raskere enn det banken sender dine penger av gårde verden rundt i allefall. Hvis du vil se grafen for informasjon om hvor raskt en Bitcoin transaksjon skjer gjennomsnittlig for øyeblikket, sjekk denne siden.

Hvor mye koster en Bitcoin overføring?

På samme måte som tiden en transaksjon tar er relativ, gjelder det samme prisen. Nedenfor kan du se prisen for en Bitcoin transaksjon slik den har utviklet seg de siste tre månedene.

De siste tre månedene har en Bitcoin transaksjon kostet alt mellom 3 Dollar og 60 Dollar.
De siste tre månedene har en Bitcoin transaksjon kostet alt mellom 3 Dollar og 60 Dollar.

Har du lyst til å se nøyaktig hva prisen på en Bitcoin transaksjon er nå? Du kan finne den infoen på denne siden. Du bør dog være oppmerksom på at mange kryptobørser har egne transaksjonskostnader på BTC overføringer, som påvirkes først og fremst av BTC verdien i den gitte stund. Ofte er gebyret 0,001 BTC. Hvis Bitcoin da har en verdi på 10,000 Dollar, betyr det at gebyret for å sende en BTC overføring fra den gitte børsen til en annen adresse er 10 Dollar.

Jeg håper du har fått svar på ditt spørsmål. Har du videre spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar