hvor mye data bruker en mining av monero

Hvor mye data brukes ved GPU mining via mobiltelefon?

hvor mye data bruker en mining av moneroVirker ikke internett hjemme for øyeblikket? Ønsker du å mine kryptovaluta videre og vurderer å bruke datapakka som høres med til ditt mobilabonnement i stedet?

I går var jeg ute på tur og oppdaget at mineren min ikke jobbet lenger. Jeg regnet med at maskina hadde fryst eller at noe annet hadde skjedd ettersom jeg ikke kunne kontakte maskina i det hele tatt. Da jeg senere kom hjem oppdaget jeg at maskina var ved sine fulle fem, men internett-tilkoblingen i hjemmet hadde tatt en pause. Det var jo for dumt, så jeg tenkte at jeg kunne dele internett via min mobiltelefon, slik at mineriggen kunne jobbe videre i timene internett fra min ISP ikke fungerte.

Jeg delte derfor internett tilkoblingen som hører med til mobilabonnementet (satt opp mobilen min som hotspot) og brukte denne tilkoblingen for å la mine riggen jobbe videre. Jeg var litt spent på hvor mye data dette faktisk ville spise opp, så derfor sjekke jeg både før og etter for å se hvor mye data som faktisk ble brukt i utvinningen.

Forsøket så slik ut

Jeg sjekket hvor mye data jeg hadde igjen i min datapakke. Det stod at jeg hadde 2.21 GB igjen da jeg startet det hele. Fire timer senere stoppet jeg arbeidet og da hadde jeg 2.06 GB igjen. Det betyr at jeg brukte totalt 150 MB i løpet av fire timer. I denne perioden drev jeg utvinning av Monero i min rigg og jeg har fem kort som jobber. Hastigheten på riggen er totalt 3400 MHs.

I mitt tilfelle betyr det at jeg brukte litt i underkant av 40 MB i timen for å mine via mobilen. For min del betyr det at det fungerer når det er krise i hjemmet, men om jeg skulle latt denne tikke å gå hele måneden ville det betydd opp i mot en GB om dagen, noe som betyr i underkant av 30 GB i måneden. Når man har en datapakke på 3 GB er det litt i meste laget.

Jeg skal forsøke det samme med Ethereum eller Ethereum Classic litt senere for å sjekke om det er noen forskjell og vil oppdatere artikkelen når dette er gjort!

Hvis noen andre har spørsmål eller kommentarer i forbindelse med dette er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor. Jeg anbefaler forøvrig at du også leser min artikkel om hvorvidt det er lønnsomt å drive med mining i 2017.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar