Se NRK nett-tv online i utlandet

Kan jeg se NRK i utlandet? JA!

Ønsker du å se NRK i utlandet? Får du beskjed om at NRK ikke er tilgjengelig på grunn av geografiske sperrer, eller kanskje NRK forventer at du bekrefter at du må bruke BankID for å bekrefte at du er norsk når du befinner deg i EU eller i ett EØS land? Det finnes enkle løsninger på det hele, også for deg som ikke har noen norsk BankID.

Vi nordmenn elsker NRK og når vi plutselig ikke har muligheten til å se på sliter noen og enhver med abstinenser, muligens spesielt under vintersportsesongen og lignende. Det samme gjelder når det er store fotball mesterskap (som fotball EM og/eller fotball VM). Utfordringen er at når man er i utlandet kan man ikke se på NRK live på nettet grunnen en såkalt IP sperre Det er litt enklere nå hvis du har en BankID for da kan du se NRK i utlandet så lenge du befinner deg i et EU eller EØS land. Men hva kan du gjøre hvis du ikke har en norsk BankID, eller hvis du befinner deg utenfor både EU og EØS? Hvis du leser videre vil du snart ha nøkkelen for å løse problemet!

Se NRK nett-tv enkelt og greit fra utlandet

Det er faktisk ganske enkelt å se på NRK på nettet, også i utlandet. Nå kanskje du sitter foran en datamaskin med Windows på og lurer på hvordan det er mulig. Eller kanskje du har en Apple TV du gjerne vil bruke? Eller hva med en Google Chromecast eller noe så greit som en iPhone eller en Android telefon? Uansett hva slags system du sitter med vil du her finne instruksjoner om hvordan du enkelt og greit kan se på NRK på nettet, også i utlandet.

Hvis du i Windows prøver å se på NRK live eller et annet program på NRK sine nettsider i utlandet vil du som regel se en feilmelding noe ala de du ser nedenfor.

Hvordan se nrk i utlandet?
Dette er en typisk feilmelding en får når man forsøker å se NRK online i utlandet.
For å se dette i eøs må du logge på og bekrefte at du er bosatt i NOrge.

Er du i et EU land eller EØS land og har BankID, er det bare å følge instruksene. Men, om du er utenfor EU/EØS og/eller ikke har norsk BankID bør de følge disse instruksjonene for å kunne se NRK på nettet uansett hvor i verden du befinner deg.

Se på NRK i utlandet på datamaskin (Windows/Mac), iOS (iPhone/iPad) eller Android (telefon/nettbrett)

Uansett om du sitter på den datamaskin med Windows, Linux, eller en med MacOS installert, eller om du har en iPad eller en iPhone, eller kanskje en Android telefon eller tablet, eller lignende, er det samme metode som fungerer i alle tilfeller Det du trenger for å nyte NRK live eller program fra deres store lager er en tjeneste som heter ExpressVPN. Dette er en tjeneste man må abbonere på (cirka 13USD i måneden eller 100 USD i året) og for dette kobler man seg til server i Norge, får en kryptert tilkobling og selvfølgelig en norsk IP adresse.

Så hvis du vil se på NRK på nettet i utlandet på din datamaskin, telefon eller nettbrett må du besøke ExpressVPN sine nettsider og få deg et abonnement. Last deretter ned deres VPN klient til din enhet og koble deg til server i Norge. Du har da norsk IP adresse og er klar med en gang. ExpressVPN gir deg også tilgang til IP adresser i mer enn 100 andre land, men hvis målet er å se NRK på nettet verden rundt er det kanskje ikke så interessant med alle de andre landene, i allefall ikke i første omgang.

Etter å ha lastet ned og installert ExpressVPN på din maskin, telefon, eller tablet, er det bare å koble deg til serveren i Norge. Etter det kan du besøke NRK sine nettsider på nytt eller åpne NRK applikasjonen på din enhet og se alt du møtte ønske av programmet, enten det er live eller fra biblioteket!

Er dette en god løsning for å se NRK fra utlandet?

Jeg mener så absolutt dette. Har selv brukt løsningen i lang tid og er veldig godt fornøyd og har sett både ski-vm, Melodi Grand Prix, sommer OL, fotball VM, fotball EM og lignende begivenheter live på NRK fra utlandet ved hjelp av dette. Da jeg brukte dette for første gang i 2012 var de fleste VPN tjenester trege, noe som gjorde at det kunne gå tregt hvis du koblet deg til en VPN server i Norge mens du befant deg på andre siden av verden (ettersom dataene du sender og mottar må reise en veldig lang vei), men det problemet er nesten eliminert nå grunnet raskere Internett tilkoblinger og bedre VPN servere.

Om du av en eller annen grunn ikke er fornøyd med tjenesten har ExpressVPN en 30-dagers pengene tilbake garanti. Med andre ord kan du kansellere ditt abonnement og be om pengene i retur i løpet av tretti dager etter at du har kjøpt ditt abonnement.

Høres det interessant ut? Erfaringen tilsier at mange starter med et abonnement for en måned (for å prøve ut tjenesten) og etter en måned er man storfornøyde og så tegner med et abbonement for et år. Prøv det selv og del gjerne din erfaring mens du skriver en kommentar.

Nyttige lenker:
ExpressVPN nettside
NRK nett tv

Se på NRK på Apple TV og Google Chromecast

Hvis du har et ønske om å se på NRK på nettet på Apple TV eller Google Chromecast i utlandet vil ikke løsningen ovenfor fungere så bra. Da trenger du noe annet, og her er en løsning som fungerer for begge disse enhetene.

For å se på NRK i utlandet på Apple TV trenger du selvfølgelig NRK applikasjonen installert på din Apple TV. Har du det i orden er resten av jobben enkel og grei. Du trenger først å besøke nettsidene til Unlocator. Der må du få deg et abonnement. Når du har det i orden vil du også hos dem finne enkle instruksjoner om hvordan du konfigurer Unlocator på din Apple TV, men her er de enkle stegene.

 • Gå til Instillinger – (Generelt) Nettverk
 • Velg det nettverket som er i bruk.
 • Velg å konfigurere DNS server manuellt.
 • Skriv inn DNS serveren du finner på Unlocator sine nettsider (som de ber deg bruke).
 • Start din Apple TV på nytt.

Du er da klar til å se på NRK verden rundt på din Apple TV.

For å se på NRK på Chromecast i utlandet er det en større jobb som må gjøres. Du må nemlig konfigurere direkte på din router og be den om å gjøre to ting. Først må du be din router bruke DNS serverne du får hos Unlocator og deretter må du sperre signaler sendt mot Google sin DNS server. Dette høres kanskje vrient ut, men det er ikke så vanskelig. Unlocator har ganske enkle og greie instruksjoner på hvordan dette gjøres på sine nettsider, så les gjennom og så håper jeg det vil gå bra!

Se NRK nett-tv online i utlandet
Sånn kan det se ut når du ser på NRK online i utlandet

Litt mer om det å se NRK i utlandet

For deg som ønsker å se NRK i utlandet har det seg slik at en del programmer er tilgjengelige for alle mennesker, overalt i verden. Dette gjelder derimot ikke live sendingene som kun er tilgjengelig om du faktisk befinner deg i Norge, eller om du i det minste har norsk IP adresse. I tillegg er det flere av programmene som er i biblioteket til NRK som har sperrer som gjør at også disse kun er tilgjengelige for folk i Norge. Eksempler på slike er utenlandske programmer som blir sendt på NRK og som siden legges ut på nett-tv. Eksempler kan være utenlandske dokumentarer og lignende.

Nå bør du være klar til å se på NRK online uansett hvor du måtte være i verden. Har du fortsatt problemer kan du selvfølgelig skrive en kommentar nedenfor og så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg videre!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

19 kommentarer

 1. Jostein sier:

  Da er jeg klar for Tour de France på NRK. Ser ut til å fungere veldig bra!

 2. Jeg har brukt HideMyAss en god stund nå for å se på NRK fra utlandet og jeg er godt fornøyd. Noen tips jeg kan dele i den forbindelse er at hvis du synes det går hakkete kan det være at du bør koble deg til en annen av serverne de har i Norge. De har nemlig tre servere og det er ganske ofte at server nummer 1 (LOC S1) er ganske treig, mens nummer 2 og 3 er raskere. Så om du får dårlige hastigheter når du kobler deg til, kan den enkle løsningen være å rett og slett koble seg til en av de andre serverne i Norge.

  Under ski VM tidligere i 2013 gikk det til tider hakkete under innspurten i stafetten for menn, ettersom det var enormt mange som brukte tjenesten, men siden det har tjenesten blitt oppgradert, så i det siste har jeg ikke opplevd slike problemer selv, så personlig kan jeg varmt anbefale å bruke denne tjenesten hvis du ønsker å se NRK fra utlandet eller hvis du for eksempel ønsker å se din norske Netflix konto fra utlandet.

  Hvis du oppholder deg i en annen verdensdel enn Europa kan dette for noen skape problemer, ettersom dataene må reise en lang vei før de kommer til VPN serveren i Norge, og før den derfra blir sendt tilbake til din data i en annen verdensdel. Det fungerer for mange, men sannsynligheten for tregere hastigheter øker med kilometeravstanden fra den faktiske serveren du kobler deg til i Norge. Men, som nevnt i artikkelen har de pengene tilbake garanti, så om du ikke er fornøyd med kvaliteten på NRK når du ser på det online fra utlandet, er det bare å be om pengene igjen. Lykke til!

 3. Trond sier:

  Ja dette fungerer bra i Asia også.!
  Men, er det noe men her? Er dette legalt og uproblematisk ?

  1. Heisann Trond!

   NRK må bruke geo-blokking på grunn av rettigheter og lignende. Som bruker har man derimot lov til å bruke VPN, det er jo et helt vanlig verktøy som bedrifter, firmaer og privatpersoner bruker. Om man da i tillegg bruker dette for eksempel til å se på NRK i utlandet er det ingen ting som gir forbud mot dette. Så helt greit, og ikke noe men. Det finnes til og meg en artikkel hos NRK der de skriver om VPN for å få amerikansk IP adresse og der de har spørt jurister om dette, og konklusjonen er at det er helt greit til privat bruk!

  2. Hvor i Asia da? Erfaringer med bruk av VPN fra Thailand for å se norsk tv er varierende. Linjer ut fra Thailand er dessverre noe begrenset så folk har rapportert om blandede erfaringer med bruk av VPN.

 4. Lilly sier:

  Hei, Hvordan får jeg lastet dette ned så jeg kan få sett vm?

  1. Heisann! Du må besøke hjemmesiden til HideMyAss. Der tegner du et abonnement, og deretter kan du laste ned programmet fra HideMyAss sine hjemmesider. Deretter kobler du deg til server i Norge og kan da besøke nrk.no og se på norsk TV i utlandet!

   1. Linda Hagen sier:

    Hei. Ser det er lenge siden du har vært aktiv her, men prøver likevel. Mitt spørsmål er; kan jeg bruke et abonnement hos «HideMyAss» både i Spania og Norge? F.eks til å se norsk og amerikansk netflix + nrk i Spania og spansk og amerikansk netflix, i tillegg til min norske, i Norge? Evt krever dette at jeg har mer enn ett abonnement?
    Mvh
    Linda

    1. Heisann, det er nok med ett Netflix abonnement, og med HideMyAss kan du så bytte mellom norsk, amerikansk, spansk og andre Netlix-er enkelt, bare ved å koble deg til server i den gitte nasjonen du ønsker. Alt du trenger for å se NRK i utlandet, samt se alle mulige typer Netflix er altså ETT HideMyAss abonnement og ETT Netflix abonnement.

 5. Christina sier:

  Jeg har brukt VyprVPN en god stund, og for litt tid tilbake, sluttet den å fungere på nrk. Derfor er jeg litt skeptisk til å tegne abonnement med andre leverandörer av proxy, kan det bekreftes at HideMyAss fortsatt fungerer på nrk.no?

  1. God jul til deg! Testet dette akkurat nå på min Windows data og HideMyAss virker med NRK i utlandet nå også! 🙂

 6. Jeg har nettopp endret litt på innholdet i artikkelen for å sørge for at artikkelen er oppdatert og klar for fotball VM 2018! 🙂

 7. John Smith sier:

  Ser på hjelpesidene til HideMyAss at BBC iPlayer ikke har vært tilgjengelig det siste året, og fortsatt ikke er det. Det er godt mulig at NRK fortsatt fungerer, men verdt å merke seg. Ettersom BBC har klart å blokkere de fleste VPN-tjenestene, tror jeg det er god grunn til å vente seg at NRK snart vil forsøke samme løsning. Etter det jeg forstår (ingen ekspert) finnes det fortsatt VPN tjenester som fungerer også mot de mer restriktive nettstedene, men disse tjenestene koster en del mer enn de fra f.eks. HideMyAss.

  1. Heisann,
   anbefaler ikke lenger HideMyAss, selvom de fungerer greit med TV2 og NRK… Men som sagt, de fungerer ikke med BBC/ITV i England lenger! Det vet jeg også om. Men, det virker ikke som om NRK gjør så mye for å blokkere VPN-er, så er ikke så bekymret for at dette ikke kommer til å fungere. Siden jeg begynte å skrive om VPN-er og NRK i utlandet i 2012 har de i allefall ikke endret på noen ting, så tviler litt på at de vil gjøre det nå i nærmeste framtid.

   BBC i England derimot jobber kontinuerlig med å blokkere VPN tjenester, så det er litt mer vrient, men finnes da fortsatt løsninger som fungerer for det også!

 8. John Smith sier:

  Hei Sigbjørn, takk for raskt svar. Hvis du vet om noen alternativer som funker for BBC også ville det vært interessant for meg. Er stort sett UK og Norge jeg er interessert i (bor i California). Interessant det du skriver om at NRK ikke har endret noe, forresten – jeg hadde Private Internet Access (PIA) i fjor, og det sluttet plutselig å fungere. Ble skuffet der. Har du forresten noe erfaring med Roku? Bestilte nettopp en, og fant en video på youtube om at det gikk an å legge til nrk ganske greit der.

  1. Heisann,
   testa akkurat IPVanish med BBC nå, og fått det til å fungere. Bruker da Manchester (man-c01 server)… Det er nok flere servere som fungerer med BBC i tillegg, men denne vet jeg fungerer nå. Har dessverre ingen erffaring med Roku….

   Ps: Tok en rask titt nå i tilegg og den samme serveren fungerer også med ITV i England, så det kan jo være praktisk!

 9. SILJA sier:

  Jeg prøver å kjøpe et abonnement på VPN. Mobilen sperrer alle passord; han vil ikke registrere bankkortet og han tror at det er kriminelt. Må dessverre droppe denne ideen.

  1. Det der skjønner jeg ikke mye av! Har du vurdert å prøve å gjøre det hele med en datamaskin? Kanskje det er enklere, og så kan du selvfølgelig bruke selve abonnementet på telefonen også senere?

 10. Daniel sier:

  Takk for hjelpa! Da kan jeg se på Den Ultimate Agent på NRK igjen… 🙂 og alt mulig annet

Legg inn en kommentar