Kan jeg se NRK i utlandet? JA!

Ønsker du å se NRK i utlandet? Får du beskjed om at NRK ikke er tilgjengelig på grunn av geografiske sperrer? Les hvordan du kan se NRK online i utlandet.

Vi nordmenn elsker NRK og når vi plutselig ikke har muligheten til å se på sliter noen og enhver med abstinenser, muligens spesielt under vintersportsesongen og lignende. Utfordringen er at når man er i utlandet kan man ikke se på NRK live på nettet grunnen en såkalt IP sperre. Men, dette kan enkelt løses ved noen enkle skritt. Les videre og gjør deg klar for å se NRK i utlandet.

Se NRK nett-tv enkelt og greit fra utlandet

Det er faktisk ganske enkelt å se på NRK på nettet, også i utlandet. Nå kanskje du sitter foran en datamaskin med Windows på og lurer på hvordan det er mulig. Eller kanskje du har en Apple TV du gjerne vil bruke? Eller hva med en Google Chromecast eller noe så greit som en iPhone eller en Android telefon? Uansett hva slags system du sitter med vil du her finne instruksjoner om hvordan du enkelt og greit kan se på NRK på nettet, også i utlandet.

Hvis du i Windows prøver å se på NRK live eller et annet program på NRK sine nettsider i utlandet vil du som regel se en feilmelding noe ala den du ser nedenfor.

Hvordan se nrk i utlandet?
Dette er en typisk feilmelding en får når man forsøker å se NRK online i utlandet.

For å løse dette problemet må du få NRK sine nettsider til å tro at du befinner deg i Norge. Det finnes forskjellige måter å løse dette på og her vil jeg beskrive de beste metodene som gjør at du kan se på NRK i utlandet på din Apple TV, telefon, Chromecast eller Windows eller Mac om noen få minutter.

Se på NRK i utlandet på datamaskin (Windows/Mac), iOS (iPhone/iPad) eller Android (telefon/nettbrett)

Om du har en datamaskin med Windows operativsystem, en Mac eller en iPhone/iPad eller kanskje en Android telefon eller nettbrett vil jeg nå beskrive hvordan du enkelt kan se på NRK online. Det du trenger for å nyte NRK live eller program fra deres store lager er en tjeneste som heter ExpressVPN. Dette er en tjeneste man må abbonere på (cirka 13USD i måneden eller 100 USD i året) og for dette kobler man seg til server i Norge, får en kryptert tilkobling og selvfølgelig en norsk IP adresse.

Så hvis du vil se på NRK på nettet i utlandet på din datamaskin, telefon eller nettbrett må du besøke ExpressVPN sine nettsider og få deg et abonnement. Last deretter ned deres VPN klient til din enhet og koble deg til server i Norge. Du har da norsk IP adresse og er klar med en gang.

Det kan være lurt å starte NRK applikasjonen på nytt på din iPhone/iPad, Android enhet eller starte din nettleser på nytt i Windows/Mac.

Er dette en god løsning for å se NRK fra utlandet?

Jeg mener så absolutt dette. Har selv brukt løsningen i lang tid og er veldig godt fornøyd og har sett både ski-vm, Eurovision finale, sommer OL, fotball VM, fotball EM og lignende begivenheter live på NRK fra utlandet ved hjelp av dette. Det er et lite forbehold som er greit å vite om, og det er hvis du befinner deg langt fra Norge geografisk sett og prøver å bruke VPN eller hvilken som helst annen tjeneste for å få norsk IP adresse kan det gå treigt. Hvis du i tillegg har treg internett forbindelse i utgangspunktet ligger alt til rette for en fiasko. Heldigvis er ExpressVPN snille og det betyr at om du tegner et abonnement og finner ut at det ikke fungerer eller at du ikke er fornøyd er det bare å be om pengene igjen, og de sender dem tilbake (hvis du sier i fra i løpet av 30 dager).

Høres det interessant ut? Erfaringen tilsier at mange starter med et abonnement for en måned (for å prøve ut tjenesten) og etter en måned er man storfornøyde og så tegner med et abbonement for et år. Prøv det selv og del gjerne din erfaring mens du skriver en kommentar.

Nyttige lenker:
ExpressVPN nettside
NRK nett tv

Se på NRK på Apple TV og Google Chromecast

Hvis du har et ønske om å se på NRK på nettet på Apple TV eller Google Chromecast i utlandet vil ikke løsningen ovenfor fungere så bra. Da trenger du noe annet, og her er en løsning som fungerer for begge disse enhetene.

For å se på NRK i utlandet på Apple TV trenger du selvfølgelig NRK applikasjonen installert på din Apple TV. Har du det i orden er resten av jobben enkel og grei. Du trenger først å besøke nettsidene til Unlocator. Der må du få deg et abonnement. Når du har det i orden vil du også hos dem finne enkle instruksjoner om hvordan du konfigurer Unlocator på din Apple TV, men her er de enkle stegene.

  • Gå til Instillinger – (Generelt) Nettverk
  • Velg det nettverket som er i bruk.
  • Velg å konfigurere DNS server manuellt.
  • Skriv inn DNS serveren du finner på Unlocator sine nettsider (som de ber deg bruke).
  • Start din Apple TV på nytt.

Du er da klar til å se på NRK verden rundt på din Apple TV.

For å se på NRK på Chromecast i utlandet er det en større jobb som må gjøres. Du må nemlig konfigurere direkte på din router og be den om å gjøre to ting. Først må du be din router bruke DNS serverne du får hos Unlocator og deretter må du sperre signaler sendt mot Google sin DNS server. Dette høres kanskje vrient ut, men det er ikke så vanskelig. Unlocator har ganske enkle og greie instruksjoner på hvordan dette gjøres på sine nettsider, så les gjennom og så håper jeg det vil gå bra!

Se NRK nett-tv online i utlandet
Sånn kan det se ut når du ser på NRK online i utlandet

Litt mer om det å se NRK i utlandet

For deg som ønsker å se NRK i utlandet har det seg slik at en del programmer er tilgjengelige for alle mennesker, overalt i verden. Dette gjelder derimot ikke live sendingene som kun er tilgjengelig om du faktisk befinner deg i Norge, eller om du i det minste har norsk IP adresse. I tillegg er det flere av programmene som er i biblioteket til NRK som har sperrer som gjør at også disse kun er tilgjengelige for folk i Norge. Eksempler på slike er utenlandske programmer som blir sendt på NRK og som siden legges ut på nett-tv. Eksempler kan være utenlandske dokumentarer og lignende.

Nå bør du være klar til å se på NRK online uansett hvor du måtte være i verden. Har du fortsatt problemer kan du selvfølgelig skrive en kommentar nedenfor og så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg videre!

19 Comments

Legg inn en kommentar