Temu netthjelp

Hvordan er det å bestille fra Temu?

Temu har blitt en slager, også blant folk i Norge. Vi har lang erfaring med å bestille fra Kina, men tidligere har det vært AliExpress som har vært det store, og jeg har skrevet flere artikler for mange år siden om forskjellige ting jeg kjøpte på AliExpress, som for eksempel former til å lage sjokoladeplater med osv. Men, nå var tiden inne for å bestille varer fra Temu. Jeg kommer sikkert til å skrive om konkrete varer jeg har handlet på Temu siden, men i dag vil jeg bare skrive litt generell info!

Før vi går videre må jeg innrømme at Temu er et kontroversielt tema. Det er enormt med utvalg og mange av varene er ekstremt billige. Det at de daglig sender drøssevis av fly fra kina med varer verden rundt på grunn av bestillinger fra Temu gjør at måten det påvirker klimaet på er ikke noe jeg er veldig begeistret for. Da er det bedre å handle lokalt. Men, det er jo samtidig utrolig fristende når du ser produkter som er både nyttige og billige på Temu, og jeg har jo derfor selv endt opp med å bestille alt mulig fra Temu, både ting jeg trenger, og ting jeg muligens ikke hadde så mye behov for. Men, hva sitter jeg igjen med i etterkant? Hva sier min erfaring om handling på Temu?

Det er overraskende enkelt og raskt…

I gamle dager, det vil si for 3-4 år siden, tok det gjerne 1-2 måneder fra du bestilte ett produkt og fram til du faktisk fikk det levert av postmannen eller i postkassa. Derfor ble jeg utrolig overrasket etter min første bestilling på Temu som garanterte meg levering i løpet av 3 uker, og faktisk antydet at pakken kan komme i løpet av bare to uker. Etter å ha bestilt varer 6-7 forskjellige ganger må jeg si at Temu overholder denne leverringsfristen, og om de ikke klarer det, får du litt kreditt på din konto som du kan bruke ved senere bestillinger som plaster på såret.

Etter at du har sendt en bestilling vet Temu at mange kommer på andre ting de trenger i etterkant, og i en god del timer etter at du har levert en bestilling kan du også legge til varer via senere ordre som blir levert sammen med den opprinnelige bestillingen.

Men hvordan er Temu kvaliteten?

Det er mange ting man bør være oppmerksom på når man bestiller fra Temu. En av tingene man fort lærer seg er at det er mye plastikk, og en annen ting er at det meste tar lite plass. Ettersom Temu kommer med gratis frakt er det krav at nesten alt de selger veier lite og tar liten plass. Så da jeg bestilte 10 kjegler til bruk på fotballtrening ble jeg relativt overrasket en kjegle kun var 8cm høy. Selvfølgelig var dette informert om på forhånd, men jeg hadde et bilde av kjegler i mitt hode som gjorde at jeg ikke tenkte over denne størrelsen, og kun fikk et «lite» sjokk da jeg åpnet pakken.

Et fint budskap og fin t-skjorte, men forferdelig stoff, som gjør den ubrukelig.

Det er mulig å kjøpe klær på Temu (og på Shein som er en lignende greie), men nok en gang er det veldig viktig å være klar over at plastikk er billig og populært. På bildene ser det bra ut, men når du åpner pakkene er det polyester nesten hele veien. Dette blir også informert om på siden med informasjon om produktet, så selvom du kjenner fristelsen til å prøve er det bare å vite at du blir en vandrende plastpose hvis du kjøper mote laget av 100% polyester. Noen shortser som jeg bruker til trening fungerer fint, men t-skjorter, skjorter, gensere og lignende er rett og slett forferdelige (så sant du ikke kjøper dyrere varere med bra kvalitet). Men igjen, kjøper du noe som er 100% bomull på Temu, blir prisen often såpass høy at du nesten like godt kan handle hjemme i stedet!

Mange produkter er nyttige, og mange av de fungerer også bra. Det store «problemet» er at man alltid finner noe man ikke visste at man trengte, men du verden så gøy det hadde vært å prøve det. Og slik ender man opp med å bestille mye mer enn det man opprinnelig hadde tenkt til å handle. Selvfølgelig er det spennende, og jeg har nå egen boks der jeg samler alt mulig at ladekabler til telefoner og lignende, samt at jeg har en oppblåsbar boksesekk i hagen, hoppetau i alle stiler og farger, kjegler og fotballer, sokker og shortser og t-skjorter, og alle mulige dippedutter til kjøkkenet.

Hva er konklusjonen?

Temu er billig og jeg er stort sett fornøyd, med unntak av plastikkklærna jeg har kjøpt og noen få andre produkter som jeg føler blir ødelagt bare ved at jeg ser på dem. Jeg prøver selv å begrense hvor ofte og hvor mye jeg bestiller, men det er selvfølgelig ikke enkelt når det er så billig og så enkelt.

Hvordan er din erfaring med Temu?

Hvis du vil lese mer om produkter jeg har bestilt via Temu og vil dele litt informasjon om, sjekk alle mine poster i Temu kategorien!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar