Hvordan får jeg norsk IP adresse?

Norsk IP adresse

Sitter du i utlandet og lurer på hvordan du kan få deg en norsk IP adresse? Ønsker du å se på norsk TV i utlandet, eller kanskje det er noe annet innhold på nettet som krever at du har en IP adresse i Norge? Her finner du hjelpen du trenger som gjør at du kan surfe med norsk IP adresse om noen få minutter.

Det kan være flere grunner til at du trenger en norsk IP adresse. I denne artikkelen vil jeg fortelle om de beste VPN tilbyderne som gir deg en IP adresse i Norge, samt fortelle om en såkalt proxy-tjeneste som også lar deg låne norske IP adresse for perioder mellom 3 timer og 1 måned av gangen.

Hvis du ønsker å få en norsk IP adresse for å se på norsk TV i utlandet

Hvis ditt mål er å se på norsk TV i utlandet, eller kanskje å se på VGTV eller noen andre tjenester som krever at du befinner deg i Norge, må du rett og slett få deg en norsk IP adresse. Men, det er mange måter å gjøre det på. Den klart mest populære løsningen på dette er å bruke en VPN tjeneste, men det finnes også såkalte proxy-servere som kan gjøre jobben. Hva skal du velge?

Hvordan kan jeg få norsk IP adresse i utlandet?
Trenger du en norsk IP adresse? Her er de beste løsningene!

Den enkleste måten å få en norsk IP adresse i utlandet – bruk VPN

Den enkleste måten å skaffe seg en norsk IP adresse på i utlandet er ved å bruke en VPN tjeneste. Det finnes hundrevis av VPN tjenester der ute, men ikke alle har servere i Norge, og mange av de er ganske skrøpelige når det gjelder både hastighet, service, og kvalitet. Heldigvis er det en del som derimot er svært gode, og her vil jeg anbefale tre VPN tjenester som gir deg en norsk IP adresse.

Norsk IP adresse med NordVPN

Dette er en VPN tjeneste som har mange servere i Norge, den er svært enkel å bruke, og de har en fin 30-dagers pengene tilbake garanti. De har VPN applikasjoner til alle de viktige enhetene (iPhone, iPad, Android, Windows, Macintosh), noe som gjør at det er enkelt å laste ned deres applikasjon, koble seg til server i Norge, og deretter surfe med norsk IP adresse i løpet av noen minutter.

NordVPN lar deg bruke et abonnement på opptil 5 enheter samtidig, noe som kan være veldig praktisk og en fin bonus. Du kan bruke ExpressVPN til å se på NRK, TV2 Sumo, TV3, Viaplay, HBO Nordic, og Eurosportplayer i utlandet.

Norsk IP adresse med ExpressVPN

ExpressVPN koster litt mer enn NordVPN, men den er minst like enkel å bruke, og om du tegner et abonnement ved å bruke lenken nedenfor får du i tillegg tre måneder bruk gratis hvis du tegner et abonnement for 12 måneder. De har servere i mer enn 90 nasjoner, og du kan bruke disse ubegrenset når du har et abonnement.

ExpressVPN gir deg tilgang til alle de viktige norske nettsidene, og i tillegg hjelper ExpressVPN deg med å se på Netflix i mer enn 10 forskjellige regioner (inkludert i USA), den lar deg seg BBC og ITV i England, og drøssevis av andre TV kanaler og strømmetjenester verden rundt. De har en 30-dagers pengene tilbake garanti, og du kan bruke ExpressVPN på 5 enheter samtidig.

Norsk IP adresse med PureVPN

Hvis du ønsker å bruke VPN tjenesten som har de beste prisene for abonnement på 12 måneder eller mer er PureVPN løsningen. De fungerer med de viktigste sidene i Norge, og i tillegg hjelper de deg å se på mange andre strømmetjenester verden rundt (som Hulu, BBC, ITV, Netflix i USA osv). De har servere i nesten 100 nasjoner, og de har en pengene tilbake garanti som er gyldig i 31 dager.

PureVPN hadde et ganske frynsete rykte i lang tid, men har de siste årene blitt mye bedre. Dette bekreftes også av at de har den lengeste pengene tilbake garantien på markedet. PureVPN har applikasjoner til alle viktige enheter og du kan enkelt få norsk IP adresse ved hjelp av PureVPN på noen få minutter.

Hvordan få norsk IP adresse ved å bruke en VPN tjeneste?

Hvis du har hørt på mine anbefalinger og nå har et abonnement hos enten PureVPN, IPVanish, eller ExpressVPN, må du gjøre følgende for å virkelig få din norske IP adresse.

 1. Last ned VPN applikasjonen til VPN tjenesten du har abonnement hos.
 2. Åpne VPN applikasjonen og koble deg til server i Norge.
 3. Du har nå norsk IP adresse.

For å få tilgang til strømmetjenester og mer kan det være at du må stenge din nettleser og deretter åpne den på nytt, eventuelt stenge applikasjonen på din Android enhet eller iOS system, før du åpner den på nytt.

Hvordan fungerer en VPN?
Når du bruker en VPN sender du all trafikken din gjennom VPN serveren du er koblet til. All trafikken blir kryptert, og når du besøker en nettside eller noe annet vil det se ut som om trafikken kommer fra serveren du er koblet til, og ikke fra det stedet du faktisk befinner deg.

Norsk IP adresse ved å bruke en proxy-tjeneste

En VPN er superenkel å bruke på grunn av de flotte applikasjonene de forskjellige VPN tilbyderne har. Men, det er også mulig å få seg en norsk IP adresse ved å bruke en proxy-tjeneste. Dette minner litt om en VPN, bare at du ikke har kryptering av din internett tilkoblig (noe VPN-er gir deg), så her er det ingen sikkerhet. Det er viktig å kun benytte proxy servere som du stoler på, for dette kan også kraftig misbrukes hvis du benytter en proxy server hos noen som ønsker å utnytte det.

En proxy tjeneste som fungerer bra og som er superbillig, og også litt futuristisk å bruke er IPSX. Dette er en såkalt IP Exchange, et sted der man kan leie seg proxy-servere, eller IP adresse, for intervaller på alt fra 3 timer og fram til en måned. Det er en god del billigere enn det å bruke en VPN, og har du først skjønt hvordan du bruker det er det veldig enkelt.

OPPDATERING: IPSX er ikke lenger i bruk, så denne delen av artikkelen kan du bare glemme!

Merk at IPSX er en kryptobasert plattform, noe som betyr at du må bruke kryptovaluta for å betale for tjenesten. Men, det er veldig enkelt, så bli ikke skremt bort fra plattformen selvom det kan høres litt vrient ut. Du kan se en ganske detaljert guide på hvordan du bruker IPSX plattformen i denne artikkelen.

Nå bør du være klar til å få deg en norsk IP adresse

I denne artikkelen har jeg forklart litt mer om hvordan du kan få deg en norsk IP adresse i utlandet, enten ved å bruke en god VPN tjeneste eller ved å bruke en proxy-tjeneste. VPN-løsningen er tryggere og kanskje også enklere, mens proxy-løsningen er billigere. Det er bare å prøve seg fram.

Har du noen spørsmål i forbindelse med deg å få deg en norsk IP adresse i utlandet, eller om det er noe jeg kan hjelpe til med er det bare å skrive en kommentar nedenfor.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

2 kommentarer

 1. Bjorn Maghiasen sier:

  Hei, jeg bor også i utlandet men opplever at hastigheten reduseres fra ca 50 mbts helt ned til 5-8 når jeg bytter til Norge. Dermed faller hele tjenesten ut for meg fordi den ikke fungerer. Tips til hva jeg kan gjøre for å forbedre dette ? Noen med instillinger på min Mac ? (prøvd med både Chrome og Safari men like ille med begge)

  1. Heisann,
   det er relativt vanlig at VPN tjenestser gjør at din Internett hastighet reduseres. Hvor mye varierer gjerne med tid på dagen og hvor mange andre brukere som er online samtidig, så du kan jo prøve på et annet tidspunkt også. Du må også legge det inn i beregningen at all din trafikk etter å ha koblet deg til en server i Norge nå faktisk sendes via en VPN tunnel til den serveren i Norge og derfra og ut på nettet, så det at din hastighet blir redusert er naturlig. Men, jo mindre den blir redusert, jo bedre er det!

Legg inn en kommentar