streaming error

Netflix har startet kampen mot VPN og SmartDNS tilbydere

Det har i lang tid virket som om Netflix egentlig ikke har brydd seg så mye om det at folk har brukt VPN tilkoblinger og SmartDNS tilbydere for å enkelt se på innhold i andre Netflix regioner. Nå kan det derimot se ut som om den tidsepoken går mot en ende!

De fleste som følger med i denne bransjen vet at Netflix har fått en del krutt fra filmselskaper ettersom de ikke har gjort noe for å stoppe folk som ser på Netflix innhold i anre regioner enn den de faktisk befinner seg i. Fram til nylig har disse klagene bare kommet for døve ører, men etter at Netflix nylig etablerte seg i 130 nye nasjoner har ting endret seg. Tidligere benyttet de fleste seg av slike tjenester for å få tilgang til Netflix ettersom man bodde i en nasjon der det ikke var tilgjengelig. Men siden starten av januar er Netflix tilgjengelig overalt, og det betyr at siden dette store veiskillet bruker man ikke lenger VPN og DNS tjenester for å få tilgang til Netflix i en nasjon der det er utilgjengelig, men man bruker det kun for å se innhold i andre regioner enn den man befinner seg i.

De siste dagene har det kommet en god del meldinger om at Netflix har begynt å slå ned på slike VPN tjenester og DNS tjenester. Jeg leste om en som satt og så på film på amerikansk Netflix i Japan og plutsetlig midt i filmen kom følgende feilmelding opp.

streaming error
streaming error med Netflix

Netflix har altså begynt å samle inn IP adresser som blir brukt av slike tilbydere og deretter tar de disse inn i et register og om de ser at du bruker en slik adresse vil du få feilmeldingen ovenfor i stedet for filmen eller serien du ønsker å få med deg.

Samtidig kan jeg også legge til at dette fremdeles er veldig i startfasen og jeg selv som bor i Ungarn har fortsatt ingen problemer med å se på norsk Netflix ved hjelp av HideMyAss. Jeg har også testet muligheten for å se amerikansk Netflix, samt at jeg har testet noen SmartDNS tjenester, og disse fungerer fremdeles perfekt. Men, det er allikevel noe vi må forberede oss på at Netflix har tatt opp kampen og det kan forventes at det vil bli langt vanskeligere å bytte din Netflix region i framtiden sammenlignet med det som er tilfellet nå.

Samtidig er jeg vel ikke så veldig bekymret ettersom det er så utrolig mange som faktisk lever av å hjelpe folk med å endre sine Netflix regioner. For disse vil Netflix sin kamp mot dem handle om å overleve, og de fleste er villige til å gjøre mye og være svært kreative for å overleve, så det er helt garantert at mange VPN tilbydere og SmartDNS tilbydere vil finne løsning på dette. Jeg leste blant annet om PureVPN som tilbyr dedikerte IP adresser som kun er din egen, og det er for eksempel en måte å løse problemet på!

Vi får se hva tiden bringer!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar