hvordan opprette en facebook side

Hvordan opprette en Facebook side?

Vurderer du å opprette en Facebook side for en nettside du jobber med eller kanskje har du en bedrift som du ønsker å gjøre synlig på Facebook og nettopp derfor lurer du på hvordan du kan opprette en Facebook side? Her er noen tips på veien!

Det første som er viktig å vite er forskjellen mellom en Facebook profil og en Facebook side. En profil er noe de fleste har på Facebook og dette er stedet der du holder kontakten med venner og deler bilder, oppdaterer din status og kommenterer på venner sin aktivitet. En Facebook side er derimot noe som handler mye mer om enveiskommunikasjon, dog det perfekte er om det er kommunikasjon i begge retninger også på en Facebook side.

hvordan opprette en facebook side

Facebook sider er for kjente personer som ønsker et eget sted der fans og tilhengere kan få siste nytt, dog uten at man trenger å legge de til som venner og la de få innsyn i personlige og private bilder man legger ut på sin egen profil. Facebook sider er offentlige og tilgjengelige for alle, så om du ønsker å opprette en Facebook side for en lukket gruppe eller lignende bør du heller opprette en Facebook gruppe og holde den lukket i stedet.

En Facebook side er også noe som naturlig følger med en virksomhet som ønsker å dele informasjon om deres tjenester, nye produkter og fungerer også som en plattform der folk kan stille spørsmål og få svar (derav toveiskommunikasjon). Facebook følger faktisk også med på hvor lang tid det tar fra man sender en beskjed til en Facebook side og til man får svar, og jo raskere denne responstiden er, jo bedre er det og dette er noe Facebook favoriserer på forskjellige måter.

Har du en blogg eller nettside som publiserer spennende artikler er det også naturlig at du har en Facebook side der leserne kan se når nye innlegg publiseres, trykke på like knappen og forhåpentligvis også dele disse innleggene videre. Har du en stor tilhengerskare på denne måten har det kjempegod effekt i den form at dine innlegg umiddelbart når en stor tilhengerskare som trykker på like og deler innlegget ditt, og det fører både til trafikk på websiden samt bedre Google ranking ettersom popularitet på sosial media også påvirker Google ranking.

Nok om hvorfor – hvordan opprette en Facebook side?

Du ønsker altså å opprette en Facebook side for din bedrift, for din blogg eller for en kjendis i din hverdag? Slik gjør du det! Du kan gjøre det på følgende måter:

opprette en facebook side

Når du har startet prosessen med å opprette en Facebook side vil du umiddelbart måtte velge hva slags type Facebook side du vil lage. Du kan for øyeblikket velge mellom:

  • Lokal bedrift eller lokalt sted
  • Bedrift, organisasjon eller institusjon
  • Varemerke eller produkt
  • Artist, band eller offentlig person
  • Underholdnng
  • Sak eller samfunn

For de aller fleste er det ganske naturlig og enkelt å velge. Bloggen som du leser nå finner du også på Facebook og den er registrert som «sak eller samfunn.» Har du en pizzeria i Drammen er lokal bedrift eller lokalt sted løsningen osv.

Da er det bare å gå i gang med å opprette en Facebook side. Om du har spørsmål eller noe annet på hjerte er det bare å bruke kommentar feltet nedenfor.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar