falsk Facebook konto

Lage Facebook konto under falskt navn? Vær forsiktig!

Har du noen gang tenkt på det å lage en Facebook konto med et falskt navn? Det har jeg, og jeg har faktisk også gjort det en gang. Og nå har jeg faktisk fått et lite problem på grunn av det!

Jeg har selvfølgelig en Facebook konto selv på mitt eget navn og til min konto har jeg masse Facebook sider som hører til. En gang tenkte jeg derimot at det kunne være greit å få en annen profile som jeg lager Facebook sider med, sånn at ikke alle jeg lager tilhørte min personlige konto. Jeg vet ikke helt hva som var tanken bak dette, men jeg lagde i allefall en ekstra Facebook profile med et tulle navn og opprettet ganske mange Facebook sider med denne profilen. Jeg brukte aldri profilen ellers, men det er ikke det som er viktig her.

falsk Facebook konto
Vurderer du å opprette Facebook konto med falskt navn?

Hvorfor lage Facebook konto under falskt navn?

Det er nok ikke så mange som lager en Facebook konto under falskt navn av samme grunn som meg. Kanskje du ønsker å lage en profil sånn at du kan følge med på hva som skjer på Facebook, men uten at folk skal finne deg med ditt nåværende navn. Det er på en måte et ønske fra deg om å forbli anonym, men samtidig få nyte godene Facebook har å by  på. Ellers kanskje det er noen du ønsker å følge som ikke vil være vennen din på Facebook, og nå har du laget en ekstra profile med et annet navn i håp om at den du beundrer vil la deg bli deres venn.

Det kan være mange grunner til å lage en Facebook profil under falskt navn, men det er noen baksider du bør være oppmerksom på.

  • Hvis du lager en profil med et falskt navn kommer venner og kjente til å lure på hvorfor du gjør det. Hva skal du svare til dem? Og hvis de ikke kjenner deg ved det nye profilnavnet, hvorfor skal de da godta din venneforespørsel? Og hvis du må røpe hvem du er for å bli godtatt, hvorfor da kjøre på med profil under nytt navn?
  • Facebook er ikke glad i falske navn profiler. Dette kan skape problemer for deg, og det gjorde det for meg!

Hva kan skje med falske Facebook kontoer i værste fall?

Det som skjedde med meg var ikke noe stor katastrofe, men fortsatt ikke så bra. Det første problemet jeg opplevde var at noen hacket kontoen min og sendte venneforespørslser i vilden sky. Plutsetlig hadde jeg sendt flere hundre forespørsler i alle retninger. Jeg skjønte raskt at noe var skjedd og gikk inn på Facebook og endret passord på kontoen min og alt så ut til å være bra. Men, så en liten stund senere kom problemet!

Falsk Facebook profil
Facebook hadde mistanker rundt min konto som var blitt hacket. De ber meg om å bekrefte min identitet!

Plutselig når jeg skulle logge meg på Facebook kontoen med falskt navn fikk jeg følgende feilmelding. Off da, jeg må bekrefte at jeg er den profilen min sier jeg er for å kunne fortsette. Jeg trykker selvfølgelig på continue for å fortsette, og da får jeg denne meldingen!

Sikkerhetssjekk for Facebook ved falsk id
Laste opp ID til Facebook for å bekrefte min identitet

Dette er et problem, er det ikke? For ettersom jeg da hadde opprettet en Facebook konto under et tulle navn (la oss si Santa Lucia) så er det hyggelig så lenge det varer. Men, når jeg blir bedt om å laste opp ID som bekrefter at jeg heter Santa Lucia blir det et større problem. Det er nemlig totalt umulig, hvis jeg ikke vil prøve å forfalske et førerkort eller noe, men det er selvfølgelig uaktuelt. Hva blir da sluttresultatet? Denne Facebook kontoen forblir dermed bortlåst og utilgjengelig for meg. Og enda kjipere er da for min del at Facebook sider med flere hundre folk som følger forblir utilgjengelige og jeg kan ikke oppdatere dem lenger. Jeg kan heller ikke gi beskjed på dem om at jeg ikke får oppdatert, kontoen er tross alt 100% blokkert.

Dette bør du derfor ha i bakhodet før du oppretter en Facebook profil med falskt navn. Det kan få konsekvenser, om ikke så farlige, så kan det fortsatt være ganske kjipt.

 

 

 

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar