Sånn føler jeg meg etter å ha sett norske og ungarske klubblag i internasjonale turninger!

Det er bedre å ikke like fotball!

Jeg digger fotball og synes det er utrolig gøy å se på fotball. Men, noen ganger tenker jeg at det hadde vært bedre å ikke like fotball, spesielt når man bor i Ungarn og kommer fra Norge!

Fotball er gøy, fotball er spennende og det er sosialt med fotball. Årets Premier League start er over, Bundesliga i Tyskland, Ligue 1 i Frankrike, Serie A i Italia og La Liga i Spania er i gang og nå er det tid for VM kvalikk kamper i fotball. Det er svinemye fotball å se på, og det er utrolig gøy med all fotballen. Det eneste problemet er når man heier veldig på et lag!

Sånn føler jeg meg etter å ha sett norske og ungarske klubblag i internasjonale turninger!
Sånn føler jeg meg etter å ha sett norske og ungarske klubblag i internasjonale turninger! Hadde det ikke vært bedre å ikke følge med i det hele tatt?

Har du lagt deg med høyt blodtrykk noen gang?

Om 11 dager er det klart for fotball kamp mellom Manchester United og Manchester City i Premier League. Det kommer til å bli knakende spennende, men heldigvis heier jeg ikke på noen av lagene, så jeg bryr meg lite om hvem som vinner. Værre er det derimot når Rosenborg spiller i internasjonale turneringer (eller andre norske lag). I slike tilfeller heier jeg på alt som finnes av norske lag, og det er nettopp det som er så kjipt.

Det er ikke lenge siden jeg besøkte en venn og før jeg reiste derfra så jeg at Rosenborg lå ann til å gå videre til siste runde i Mesterliga-kvalifisering (som da ville sikret plass i Europaligaen i det minste), men da jeg plutsetlig fikk sjekket resultatet på veien hjem hadde Rosenborg tapt 3-0. Jeg kjente jeg ble ble skuffet og trist, og den følelsen satt i meg noen timer.  Heldigvis så jeg ikke kampen, for da ville jeg garantert sittet helspent i stolen. Det er greit å sitte helspent i stolen, så lenge det går bra til slutt! Men, når kamper blir spilt på kvelden og laget du heier på taper blir det bare kjipt, og man sovner vanskelig etterpå! Det er nettopp det som skjedde med både Odd og Strømsgodset i deres kvalikk kamper til Europaligaen i år (som i tillegg gikk til overtid begge to).

Og problemet her er som følger: Jeg bor i Ungarn og heier derfor på Ungarn og på alt av ungarske lag i internasjonale turneringer, og siden jeg er norsk heier jeg på Norge og alt av norske lag i internasjonale turneringer. Dessverre er denne kombinasjonen dømt til skuffelser og høyt blodtrykk, for det er ikke mange gleder på internasjonalt plan for noen av disse nasjonene!

Kanskje det hadde vært bedre å ikke like fotball?

Det er etter sånne tunger fotballkamper der man blir skuffet at jeg av og til tenker at det hadde vært bedre å ikke like fotball. Det hadde vært enklere å ikke bry seg. Men, hvordan skal man slutte å bry seg når noe som er så spennende som fotball er? Og hvis man først ser på fotball er det umulig å ikke heie og å involvere seg, i allefall når lag fra din egen nasjon og som ligger ditt hjerte nær spiller.

Hva er løsningen? Hakke peiling…

Hva forventer jeg denne høsten?

Denne høsten blir egentlig ganske rolig og grei. Ingen ungarske og ingen norske lag er med i noen internasjonelle turninger. Da er det veldig greit, for da slipper jeg å sitte spent foran TV-en for å heie på lag. «Dessverre» er det derimot VM kvalikk kamper på gang denne høsten og da må jeg jo heie på både Ungarn og Norge, to lag som egentlig ikke er dømt til storhet. Norge starter mot Tyskland, en kamp de på papiret skal tape klart. Det er egentlig bedre sånn, for da blir alt som ikke er tap en kjempepositiv overraskelse. Ungarn begynner mot Færøyne borte og det er værre, for det er en kamp de skal og bør vinne, og da er skuffelsen rett bak hjørnet og sniker seg på.

Det blir spennende og jeg kommer garantert til å se mange kamper… så gjenstår det bare å håpe at Norge og Ungarn vil gjøre det bra og at jeg slipper å sitte skuffet tilbake så mange ganger! For er jeg ærlig med meg selv vet jeg at det ikke er en løsning å ikke like fotball… det er altfor spennende til å ikke følge med! Jeg får vel bare lære meg å leve med skuffelsene og heller feire litt ekstra når det går bra (som det egentlig gjorde med Ungarn under fotball EM i sommer for eksempel!)

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar