I dag begynner fotball EM

Nå er det bare tre og en halv time igjen og så begynner fotball EM i Frankrike. Det ligger ann til å bli et herlig mesterskap, med unntak av det faktum at Norge ikke er med. Men, jeg kan i det minste heie på Ungarn som mange mener er det svakeste av alle lag som er med i hele turneringen!

I kveldens åpningskamp kommer Frankrike til å spille mot Romania og de fleste regner vertsnasjonen for å være storfavoritter. Under fotball VM i Brazil i 2014 var åpningskampen mellom Brasil og Kroatia, en kamp der Brasil vant 2-1, takket være litt flaks og en dommer som nesten hadde brasilsk drakt på seg. Kveldens dommer heter Viktor Kassai og kommer fra Ungarn, men la oss håpe han vil dømme helt perfekt og at hans dømming ikke vil påvirke utfallet av kveldens kamp.

Tid for avspark i fotball EM

Om du skulle ha lyst til å se på fotball EM online kan du lese instruksjoner om hvordan du gjør det på svensk, dansk og norsk tv i de følgende artiklene:

Nå kan du kanskje lure på hvorfor i all verden man skulle ha interesse av å se fotball EM online på dansk eller svensk TV når man er nordmann, men når svenskene skal i aksjon mot Irland den 13 juni klokka 18.00 så kan det faktisk til tider være mye morsommere å se kampen på svensk TV med patriotiske kommentatorer som jubler vettet av seg når Zlatan scorer (som vi håper han vil gjøre). Samtidig er det litt kjipt hvis Sverige ikke spiller bra, men regner med at du kanskje skjønner poenget!

Det er mange lag som har stort press på seg før turneringen og så er det mange land som kommer til EM for første gang og som ikke har noe å tape. Slike lag er Albania, Nord-Irland, Ungarn, Island og for eksempel Wales. Et annet lag som aldri før har kvalifisert seg til et slikt mesterskap er Østerrike, men i følge FIFA rankingen er jo de knallbra, så de har på en måte litt å tape, men i mine øyne er de en stor outsider som har sin åpningskamp mot Ungarn den 14 juni klokka 18.00.

Det er ingen tvil om at vi har en morsom måned foran oss og jeg tror det kommer til å bli mange overraskende resultater. Det som gjenstår å se er hvem av gigantene som kommer til å svikte under turneringa. Det pleier alltid å være en eller flere slike. Mitt personlige tips er at Belgia kommer til å svikte, og muligens også Portugal, men så vil tiden vise om jeg har rett i det tipset eller ikke!

Om du vil se kampene på NRK og TV2 men er i utlandet er følgende to artikler helt perfekte for deg:

Og la meg legge til at det er hyggelig at TV2 igjen tar på seg spanderbuksene når det er tid for slike store begivenheter. Sist da det var fotball VM og vinter OL i 2014 satte de ned prisene på sine abonnementer, og det har de nå gjort på ny, noe som gjør at en måned med underholdning og nyheter på TV2 Sumo (som også innkluderer fotball EM) nå kun koster 59 NOK i stedet for 120 NOK. Og om du har lyst kan du også legge til videokanalen C More helt gratis den første måneden, så da har du plutsetlig mange gode filmer å se på i tillegg før, mellom etter etter kampene!

Tags:

Legg inn en kommentar