Ungarn feirer seirene over Norge

Norge slo ikke Ungarn

Ungarn feirer seirene over NorgeNorge har nettopp spilt to kamper mot Ungarn og det endte opp med to tap. Dette er kanskje ikke gamle nyheter, men om du leste min artikkel før kampene ble spilt følte jeg meg ganske trygg på at Norge kom til å vinne. Den spådommen slo ikke til. Men, nå etter to kamper på tre dager er jeg faktisk ikke trist!

Som du kanskje vet bor jeg jo i Ungarn og følger ungarsk fotball ganske tett, og basert på dette var jeg overbevist om at Norge har et bedre lag enn Ungarn. Og det er jo egentlig sant, men samtidig følte jeg egentlig at det var litt det samme hvem som vant, for jeg ville uansett få et lag å heie på i fotball EM neste år. Men, tanken var vel den at jeg heia på Norge ettersom Norge i utgangspunktet har et bedre lag som har større muligheter for å ikke tape alle kampene i fotball EM neste år enn Ungarn. Og nettopp derfor heiet jeg på Norge, spesielt etter det litt urettferdige 1-0 tapet i første kampen. Men, så kom kampen i går… og nå synes jeg faktisk at det er greit at Ungarn kvalifiserte seg.

For, basert på det som jeg så på kampen i går var det ikke klasseforskjell mellom de to lagene. Hvis jeg hadde fått oppgaven med å peke på banens beste spillere på Groupama Arena i går ville ingen norske konkurrere om den tittelen, men heller Balazs Dzsudzsak, Adam Nagy og Gabor Kiraly i den ungarske troppen. Jeg må nok ærlig innrømme at det er mulig resultatene hadde sett helt annerledes ut om den ungarske joggebuksekeeperen hadde stått i det norske målet og om Nyland hadde stått i buret hos ungarerne.

Og uten tvil, ungarerne hadde en fighting spirit som Norge ikke hadde noe sted i det hele tatt. Det var selvfølgelig ikke nødvendig eller pent gjort av Daniel Bode å bryte med Vegard Forren etter sånn cirka 80 minutter, men det viser allikevel den ungarske mentaliteten og fighter ånden som var i dem i begge kampene, men som uteble hos de norske spillerne.

Så, etter kampen i går gikk jeg ikke deppa til sengs, men jeg følte faktisk at det rett og slett var greit at Ungarn vant og gikk videre, og at med den ånden og motivasjonen minst har like store muligheter til å ta ett poeng eller to i neste års fotball EM som det Norge ville ha hatt.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar