Norge mot Ungarn hvem vinner

Norge mot Ungarn – hvem vinner?

Norge mot Ungarn hvem vinnerSom du kanskje vet er jeg glad i fotball, og om du har lest mange artikler her har du også kanskje fått med deg at jeg bor i Ungarn! Derfor ble jeg både glad og trist da Ungarn trakk Norge som motsander i EM playoff-en.

Jeg ble først trist for det betyr at jeg garantert ikke får to lag å heie på i fotball EM neste år. Samtidig ble jeg glad, for det betyr at jeg garantert får ett lag å heie på neste år. Og for å være ærlig er vel sannsynligheten for at jeg ikke hadde fått ett eneste lag i fotball EM neste år større neste år enn at jeg hadde fått to om Ungarn og Norge ikke hadde møtt hverandre. Men, nok om det! Hvilket lag kommer til å vinne kampen?

Hvem er best, Norge eller Ungarn?

Norge har et mentalt overtak

I Norge jublet man over å få Ungarn som motstander og i Ungarn er vel sannheten at de fleste så på Norge som den dårligste motstanderen av de fire de kunne møte. Men, samtidig har Ungarn et vondt forhold til Norge, noe som betyr at de nesten alltid gjør det dårlig mot Norge. I motsetning til det har de faktisk gjort det relativt bra mot Sverige flere ganger, som egentlig er et bedre lag enn Norge. Nå hadde de ikke sjanse til å møte Sverige, men det var bare for å legge vekt på at av en eller annen grunn har Ungarn aldri hatt taket på Norge. Så, det er helt klart at dette også vil påvirke kampene mot Norge og dette er en av faktorene som gjør at jeg helt klart gir et poeng i retning av norske seire. Dette kan man også se typisk i Europa cup spill også, ettersom norske lag nesten alltid slår ungarske lag og det er jo bare noen måneder siden Rosenborg knuste Debrecen både i Ungarn og i Norge.

Ungarn har gal trener

Ungarn startet kvalifiseringen med tap mot Nord-Irland og dermed røyk den ungarske treneren umiddelbart. Deretter kom Pal Dardai som også jobbet som trener for den unge garden i Hertha Berlin. Han la stor vekt på godt forsvarsspill og tålmodighet. Dette lønnet seg og det var i denne epoken Ungarn spilte uavgjort mot Romania på bortebane, slo Finland 1-0 to ganger og Færøyne på bortebane. Men, om du husker riktig gikk det ikke så bra med Hertha Berlin forrige sesong og de rykket nesten ned. Dette førte til at hovedtreneren mistet jobben og Pal Dardai ble flyttet opp som hovedtrener. Og plutsetlig endret kursen seg for Hertha Berlin og de sikret plassen i Bundesligaen og har siden det endret seg mye og er nå med å kjemper i toppen av den tyske serien. Men, Hertha Berlin var bekymret for dobbeljobben hans og ga klar beskjed om at han ikke fikk trene det ungarske landslaget noe mer. Hva skjedde så? Mye av den positiviteten han hadde bygget opp i løpet av sin korte karriere forsvant og siden det har Ungarn to kamper spilt, en mos Færøyne der de med nød og neppe vant 2-1 på hjemmebane, samt et 4-3 tap borte mot Hellas (som ga Hellas deres første seier i kvalifiseringen).

Hva kan gjøre dette spennende allikevel?

Som du kanskje skjønner så har jeg ikke så stor tro på Ungarn i forkant av kampene mot Norge, men det er allikevel noen ting som kan gjøre det hele spennende. For hvis Ungarn klarer å holde buret reint har de nemlig noen spisser som er i stand til å gjøre mye spennende.

Krisztian Nemeth er den ene av disse som til daglig spiller for Sporting Kansas City. Han har scoret mange mål, er en skikkelig fighter og i stand til å score mål ut av ingenting. En annen spiss som er farlig er Daniel Bode som spiller for Ferencvaros og har bøtta inn mål der denne sesongen og det var han som scoret begge målene mot Færøyne etter at han kom inn etter pause. Den tredje spissen til Ungarn som er farlig heter Nemanja Nikolic. Han spiller for Legia Warszava til vanlig og hadde Henning Berg som trener i lang tid. Han har blitt kåret til månedens spiller flere ganger i polsk serie etter sin ankomst til klubben og han er også toppscorer i den polske toppserien!

Disse tre kan alle på gode dager være i stand til å skape trøbbel for de fleste, og ettersom Ungarn ofte er flinke til å holde tett bak, kan disse være de som gjør at det tipper i favør Ungarn til slutt!

Hvorfor Norge vinner allikevel!

Men, hvorfor tror jeg allikevel at Norge kommer til å vinne? Det er jo grunnene jeg har nevnt tidligere, men enda viktigere er kanskje det at Ungarn består av ange eldre herremenn som ikke er vant til å spille to kamper på 3 dager, spesielt ikke på så høyt nivå. På den andre siden møter du norske spillere som har erfaring fra Champions League, Bundesliga, Europe League og lignende. Norge kommer altså til å slå dem på kondisen og i utholdenhet, så til sist blir nok dette en god norsk seier!

Hva tror du? Kommer Norge til å slå Ungarn? Skriv gjerne en kommentar!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar