Black Friday tips

Fem Black Friday tips!

Black Friday tipsBlack Friday er rett rundt hjørnet og med dette starter den såkalte juleshoppingen og i den forbindelse er det store salg her og der, både på lokalbutikker og nettbutikker. Mange forbinder da Black Friday med store tilbud og lignende, men her er noen tips som du bør ta med deg før du går løs og shopper som en gal!

Det kan være at lista vil bli lenger etterverdt, for etter å shoppet selv blir man jo alltid enda klokere, og det er ikke alltid man kommer på alle gode tips og triks i det man skriver et blogginnlegg, så om jeg kommer på noe mer senere vil jeg oppdatere artikkelen, og da blir det kanskje ikke lenger fem Black Friday tips, men seks, syv, åtte, ny eller kanskje ti Black Friday tips. Men, her er lista så langt i allefall med tips som du kan ha glede og nytte av å lese igjennom får du shopper på den svarte fredagen!

Fem Black Friday tips!

Store avslag er ikke alltid billigere

Jeg husker en gang jeg besøkte et outlet senter utenfor Budapest og gikk inn i en Lego Store. Der fant jeg en Lego brannbil som var satt ned fra 14,000 HUF til 10,500 HUF og tenkte dette var et kjempesalg. Jeg hadde lyst til å kjøpe den, men droppa det allikevel. Litt senere samme dag var jeg på en lekebutikk i sentrum der jeg så den samme brannbilen til 9,500 HUF. Et par dager senere i en annen butikk så jeg den til 10,000 HUF. Hva er poenget? Stort avslag i pris gir ikke alltid en billigere sluttpris, men ofte sier det mer om den totalt usansynlige fullprisen. Det betyr at før du går løs og handler kan et søk i Google der du sammenligner prisen på produktet med andre nettbutikker først være nyttig. Står du i butikken kan et raskt søk på nettet igjen være nyttig for å sikre deg at du ikke tror du kjøper noe på salg, som i realiteten er billigere andre steder!

Black Friday salg varer ofte i flere dager

Veldig mange butikker har salg som varer i lengre tid, så altså ikke bare på Black Friday. Sjekk etter dette, for det kan hjelpe deg sånn at du ikke stresser helt, men faktisk kan ta det litt med ro, seg deg rundt, surfe litt på nettet og lese mer om produktet før du faktisk kjøper det!

Ikke glem MVA

På store nettbutikker som Amazon eller på Ebay har de drøssevis av Black Friday og Cyber Monday tilbud og salg. Her er det alt fra produkter som er på superpris, men kun er tilgjengelig i begrenset antall fra bestemte tidspunkt. Her er det kamp om produktene, så vær klar. Men, ikke glem at når du kjøper fra utlandet, selvom det er billig, vil du måtte betale MVA når du får produktet tilsendt til Norge, noe som kan gjøre sluttprisen en god del dyrere!

Om du ønsker å kjøpe noen Black Friday tilbud fra butikker i utlandet som ikke sender til Norge kan du lese følgende artikkel for tips om hvordan du bestiller fra utlandet og får det tilsendt til Norge ved hjelp av en tredje part.

Leit etter spesifike produkter

Når du går på butikken med tom mage ender du ofte opp med å kjøpe mye mer enn egentlig planlagt. Om du bare besøker nettbutikker på Black Friday i håp om at du kanskje finner en eller annen dippedutt som kan være nyttig eller morsom eller som du kanskje trenger, du visste bare ikke om det, vil du ofte ende opp med å kjøpe mye rart og bruke mer penger enn planlagt.

Det som derimot kan være nyttig er at om du vet om et produkt som du faktisk vil kjøpe og som du har planlagt å kjøpe i lang tid, for eksempel en Xbox i julegave, en ny mobiltelefon eller lignende, så kan du vente et par dager og sjekke om du faktisk finner produktet du er på jakt etter til en billigere penge på Black Friday. Om den ikke er billigere har du ikke tapt noe, men om den faktisk blir satt ned i pris på en eller annen nettbutikk eller vanlig butikk, har du derimot spart penger og hatt glede av den svarte fredagen!

Les erfaringer fra andre

Det er mange som har falt i slike feller som jeg beskriv i første omgang der de har kjøpt ting de tror er billig, men som faktisk selges dyrere enn standardpriser. Derfor kan det være nyttig å lese erfaringer fra andre, samt huske på egne erfaringer. For min egen del vet jeg blant annet at i dagene rundt Black Friday pleier alle VPN tilbydere å sette ned prisene sine veldig, og derfor pleier jeg å fornye VPN abonnement i denne perioden. For eksempel HideMyAss som jeg bruker for å se NRK i utlandet og lignende pleier vanligvis å ta betalt rundt 80 Dollar for et 12 måneders abonnement, men i forbindelse med Black Friday og juleshopping pleier denne prisen å settes ned til rundt 50 eller 60 Dollar i stedet.

Har du noen tips?

Har du noen tips i forbindelse med Black Friday shopping? Er alltid hyggelig om du tar deg tid til å skrive en kommentar for å dele erfaringer eller tips du måtte ha!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar