Blogging krever masse tid

Er blogging for meg?

Er blogging for meg?Sitter du med en liten skribent i magen som lengter etter å slippe ut? En blog kan være en super måte å begynne å skrive på og en flott måte å dele dine tanker med verden på. Men, før du braker løs på oppgaven er det noen ting som er verdt å tenke på i forkant. Derfor stiller vi spørsmålet i denne artikkelen om blogging er for meg (og deg)?

Når man oppretter en blog kan dette gjøres på utallige måter. Det enkleste er å gå til for eksempel Blogger eller WordPress for så å opprette en gratis blog på en av disse sidene som er oppe på nettet og klar til å publisere dine artikler på under fem minutter. Det finnes derimot noen spørsmål som du bør ha svar på i hodet ditt før du giver løs på oppgaven!

Hva er motivasjonen min for å opprette en blog?

For mange handler en blog om å skrive en dagbok, bare offentlig på nettet som andre kan lese. Det handler ikke så mye egentlig om det store publikum, men rett og slett om muligheten til å skrive ned mine egne tanker og følelser. Om noen leser de er det fint, om ingen gjør det er ikke det noe problem heller. Hvis dette er motivasjonen er det bare å sette i gang. Det værste som kan skje er jo at du ikke skriver videre når du har gått lei!

De fleste som blogger har derimot en større visjon og drøm bak bloggina. Mamma som sitter hjemme og ammer babyen ønsker å spre sine tanker om oppdragelse, amming og hjemmetid med så mange andre som mulig på nettet. Far som er ekspert på snekring ønsker å dele tips om dette i sin blog om snekring, mens sønnen på 13 år ønsker å skrive blog om alt han skal lære seg på skolen, ettersom man tross alt husker alt som man formulerer med egne ord mye bedre. Felles for alle disse er at de skal nå mange folk og kanskje man også håper på en liten biinntekt fra reklameinntekter og lignende. Hvis du passer inn i denne kategorien bør du ta hensyn til følgende:

– Blogging krever masse tid
Blogging krever masse tidHvis du ønsker å få en trofast lesergjeng, samt tiltrekke nye til bloggen, må den oppdateres regelmessig. Det er ikke nok med en ny artikkel en gang i måneden, men du trenger nytt innhold minst ukentlig og du trenger å holde kontakt med leserskaren. Dette kan gjøres på Facebook sider, Twitter, Google+ og selvfølgelig når folk kommenterer på blog innleggene dine. Som du skjønner krever dette masse tid, og ikke bare en gang i blant, men relativt jevnlig.

– Blogging krever utholdenhet
Det er lett å opprette en blog, og som jeg skrev tidligere kan du ha bloggen din klar om 5 minutter. Men, det tar lang tid før man når de målene man har. Da jeg opprettet min første blog lignende side jobba jeg dag og natt (følte jeg), men likevel hadde jeg triste 15-25 besøkende om dagen. Heldigvis ga jeg ikke opp og etter noen år gikk siden opp til nesten 1000 besøkende daglig. Den artikkelen du skriver i dag som er kanonbra… mulig at den først blir en slager om ett år (i allefall hvis innholdet er aktuelt da også). Det tar nemlig tid for en side å bli populær blant lesere og det tar tid for en side å bli populær hos Google. Derfor må du smøre deg med masse tålmodighet og øve din utholdenhet!

– Blogging krever kreativitet
Det finnes forskjellige måter å se verden på. Noen ser på et maleri og ser en bondegård, mens andre ser på samme bilde og ser utrolig masse og føler at de kan beskrive bilde på uttalige måter. Hvis din verden er firkanta og du vanskelig ser for deg hvordan du kan skrive artikler opptil daglig om ditt favoritt tema, da er det noe å tenke på. Du trenger nemlig kreativitet, du trenger interesse for temaet og du trenger å studere for å utvikle deg slik at innholdet i dine artikler vil være av interesse for leserne dine. Man trenger også kreativitet for å få leserne til å involvere seg på siden, for å utfordre dem, for å gjøre dem aktive og for å få dem til å dra på smilebåndet når de leser artiklene.

– Blogging krever talent
Alle kan lese artikler, men ikke alle kan skrive dem. Hvis du ikke kan skrive bra norsk er det en stor utfordring. Det kan jo til tider fungere allikevel, men generellt sett er det en stor fordel om du behersker språket du skal skrive bloggen på veldig godt. Det er ikke nok å ha god rettskrivning, men du trenger også talnet og innsyn i det temaet du interesserer deg for. Om bloggen din formidler kunnskap ingen er interessert i, eller om din blog rett og slett er uinteressant kan du ikke forvente deg for mange besøkende.

– Blogging krever at du bygger nettverk
Du kan ha verdens beste produkt på innerlomma, men om ingen vet om det, hjelper det svært lite. For å få en vellykket blog trenger du å bygge nettverk. Det vil si at du besøker andre blogger, har kontakt med andre bloggere og kommenterer innlegg i andre blogger. Du trenger nemlig masse lenker fra andre sider for at din skal bli populær (spesielt hos Google), og for å få til dette trenger du at andre venner og kjente som blogger henviser til din side. Om ingen i din vennekrets har blogger må du få deg noen nye venner. Dette kan du enkelt begynne med ved å leite rundt på nettet etter blogger som minner om din blog, kommenter artiklene, legg forfatteren til som venn på Twitter og begynn å bygg en relasjon på den måten. Dette tar tid, men etter en stund vil du ha et nettverk av folk som besøker og leser din blog og dette vil igjen føre flere besøkende til din side.

Da er det bare å skrive

Denne artikkelen er ikke ment som skremselspropaganda. Den er heller ment som en hjelp for å la deg forstå at en populær blog ikke blir populær over natten, men den krever masse tid og energi, investeringer og enda mer tid. Hvis du tror du har det som trengs, sett i gang og kjør på! Skriv gjerne en kommentar lenger ned på siden og skriv litt om hva slags blog du har lagd og hvor vi kan finne den, så skal jeg ta en titt og ønske deg lykke til på veien.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar