Nå er det blitt enda viktigere med mobilvennlige nettsider

Det var en gang i forrige uke at jeg satt og surfet med min mobil mens jeg var ute på tur et eller annet sted. Da oppdaget jeg noe som gjør det viktigere enn noen gang å ha mobilvennlige nettsider.

Det jeg oppdaget er nemlig noe du kun vil oppdage om du faktisk surfer med en mobiltelefon, og det er noe som Google har lagt til av informasjon ved søk i Google med mobiltelefon. Det som nå skjer er nemlig det at ved siden av søkeresultatene som dukker opp får du nemlig informasjon om siden er mobilvennlig. Om den er det vil dette bli opplyst om i søkeresultatene, om den ikke er det, står det ingenting. Og, om du har surfet litt med mobiltelefon vet du hvor irriterende det er å komme til websider med enorme størrelser som gjør at du må scrolle mot høyre og venstre for å kunne lese en eneste setning, og da er det helt klart at mange vil foretrekke mobilvennlige sider framfor sider som ikke har mobilvennlige. Og nå som Google gir denne informasjonen før du trykker på lenkene er det altså viktig å tilpasse din webside til dette. For at du skal skjønne enda bedre hva jeg mener kan du se på skjermbilde nedenfor som jeg tok med min mobil etter et Google søk på «kjøpe kinesisk mobil.»

Mobilvennlige sider i Google
Hurra — Netthjelp.eu er en mobilvennlig side!

Slik kan det altså se ut når man søker i Google med mobiltelefon, og poenget er da at du bør ha en webside som mobilbrukere liker å besøke. Hvordan kan man gjøre en webside mobilvennlig? Et godt tips er i allefall hvis du bruker WordPress å bruke et tema som er mobilvennlig. Da ordnet temaet automatisk opp i saken og besøkende vil se en utgave av din webside tilpasset oppløsningen på mobilen, tableten eller maskinen de bruker for å se på websiden din. Utover dette finnes det andre varianter også der man videresender mobilbrukere til en helt annen utgave av din side med egne tekster og lignende, men hvis du ønsker så lite jobb som mulig bør du rett og slett bare kjøre en sjekk på oppløsningen til brukerne når de ankommer siden, og basert på dette vil siden bli vist til de som kommer innom!

Legg inn en kommentar