Hvordan kan jeg få et engelsk betalingskort? Hvordan få engelsk bankkonto?

Trenger du å få deg en bankkonto i England som har Britiske Pund som sin valuta? Eller kanskje du er på jakt etter et betalingskort som er utstedt i England som du kan bruke til å betale for tjenester som krever at ditt bankkort er fra England?

Hvis du bor i England er dette veldig enkelt og greit, men hvis du bor utenfor England er det ikke lenger så greit. Det er nemlig ikke bare å åpne en bankkonto i England med bankkort sånn helt uten videre. I allefall var det svært vanskelig i en lang tid. Men, nå er det plutselig blitt lettere og løsningen heter TransferWise.

Hva er TransferWise?

TransferWise er en tjeneste som først og fremst ble laget for å gjøre det billigere og enklere å overføre penger fra en bankkonto til en annen på kryss av tvers av valutaer, uten at store summer ble tatt bort i vekslegebyr av de forskjellige bankene. De har lyktes svært godt med det, og TransferWise har et fantastisk rykte hvis du leser om dem her og der på internett. Etterhvert har de utviklet seg videre, og nå kan du også få dine egne bankkontoer av TransferWise i alle mulige valutaer, og har du penger på kontoen(e) dine kan du også gratis få tilsendt et betalingskort som er utstedt i England som du kan bruke for å betale verden rundt.

Bankkontoer i flere nasjoner verden rundt!

Når du har registrert deg hos TransferWise og gitt dem informasjonen de trenger om deg for å opprette en konto, kan du umiddelbart åpne kontoer i forskjellige valutaer. Dette er helt gratis og du betaler ingenting for dette.

Bankkontoer i Australia, England og New Zealand med TransferWise
Bankkontoer i Australia, England og New Zealand med TransferWise

Som du ser på bildet ovenfor kan jeg enkelt opprette en egen bankkonto hos TransferWise (som alt er innenfor min TransferWise konto) i Australia, i England og i New Zealand. I tillegg har jeg allerede kontoer registrert i Amerikanske Dollar og i Euro. Hvis jeg velger disse vil jeg altså umiddelbart få kontodetaljer med SWIFT koder, IBAN og alt som trengs for å kunne ha funksjonerende bankkontoer i alle disse nasjonene.

Det går også ann å ha andre valutaer tilgjengelige på ditt kort, men du vil ikke få lokale bankkontonummer i disse nasjonen (du kan altså ha en NOK saldo på din TransferWise konto, men du vil ikke få et norsk kontonummer).

Så langt har du fortsatt ikke betalt noen verdens ting!

Overfør penger til en av dine kontoer for å komme skikkelig i gang!

Nå som du har flere forskjellige bankkontoer kan du enkelt overføre penger på tradisjonell måte til en av disse kontoene fra din nåværende bankkonto. Men, du kan også sette inn penger på en av kontoene ved å betale pengene inn med ditt VISA/MasterCard. På den måten får du pengene umiddelbart inn på kontoen, og du kan bruke de til det du måtte ønske siden. TransferWise har en liten avgift for å sette inn penger på din konto via betalingskort, men bruker du lenken nedenfor når du lager kontoen kan du sette inn penger uten ekstra avgift første gang du gjør det.

Det er helt gratis å motta penger til din TransferWise konto hvis noen overfører penger til deg i en av de lokale valutaene som du har registrert dint TransferWise konto på.

Hvordan får jeg engelsk betalingskort med TransferWise?

Så lenge du ikke har penger på kontoen din er du ikke i stand til å få et betalingskort. Men, så fort du har penger på kontoen vil du være i stand til gratis å be om et betalingskort som du kan bruke i butikker og på nettet verden rundt. Dette betalingskortet er laget i England, noe som betyr at du kan bruke det i butikker og på nettsider online som krever at du har et betalingskort som er utstedt i England.

Et bankkort hos TransferWise, utstedt i England
Et bankkort hos TransferWise, utstedt i England

Hvordan fungerer betalingskortet?

Dette er faktisk noe av det veldig geniale med TransferWise. La oss si at du har en TransferWise konto som har penger i 4 forskjellige valutaer.

  • 1000 NOK
  • 1000 Euro
  • 1000 USD
  • 1000 GBP

Hvis du er ute på reise i Europa og besøker Tyskland, vet du at den lokale valutaen er Euro. Når du betaler for en kebab og Cola i sentrum av Munchen og du betaler med ditt TranserWise kort vil et Euro beløp bli trukket fra din konto.

Sitter du derimot online og vil bestille noe innhold på Amazon.com, vil de trekke et Dollar beløp fra din konto. Vil du derimot betale for et ITV Hub+ abonnement i England som koster 3,99 GBP i måneden, vil de trekke penger fra din GBP konto. Det er altså et smart kort som gjør at du slipper vekslegebyrer, og du alltid bruker den lokale valutaen (så langt du har en slik konto med penger på).

Så enkelt kan du få deg bankkonto i England og engelsk betalingskort

Så enkelt er det altså å skaffe deg et betalingskort utstedt i England, eller en bankkonto med alt du trenger, ikke bare i England, men også i USA, i Australia, i New Zealand, i Tyskland (Euro).

Jeg håper denne artikkelen har hjulpet deg litt på vei. Om du har noen spørsmål eller kanskje en kommentar er det bare å skrive!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar