Hvem skriver du til

Hvem skriver du dine blogginnlegg til?

Hvem skriver du tilDet er mange ting som er verdt å tenke på før man skriver et blogginnlegg, men en av de viktigste tingene å tenke på er hvor lenge du ønsker at innlegget ditt skal leve.

Det er veldig mye forskjellige man kan skrive om i et blogginnlegg, om hva man spiste til frokost i dag, om hvor lenge man måtte vente på toget, om Petter Northug sitt gull på 15km i ski-vm i Val di Fiemme eller andre aktuelle ting. Mange av disse temaene er slike som er interessante akkurat nå, men om noen dager og uker totalt uinteressante. Det er derfor verdt å tenke på hva du ønsker når du skriver et nytt innlegg.

1) Jeg ønsker å skrive til mine lesere

Hvis du har et ønske om å skrive til dine faste lesere er det bare å skrive om hyperaktuelle ting, for du vet at din leserskare liker slike oppdateringer og kommer tilbake til din side hver gang du skriver et nytt innlegg.

2) Jeg ønsker å skrive til Google

Hvis du ønsker å skrive om ting som gjør at du kan forvente deg Google trafikk i framtiden er det viktig å skrive om ting som er litt mer universielle og som kan være av interesse for mennesker om 1 uke, 1 år og kanskje også 10 år fram i tid. Ved slik tankegang kan man miste litt av den direkte tiltalen til dine lesere og det kan fort bli litt upersonlig og ikke koblet til tiden, men det kan gjøre at Google sender mange besøkende din vei i framtiden

3) Jeg ønsker å skrive til Google og til mine lesere

Du har nettopp spist en deilig eggerøre til frokost, lest en god bok og tatt deg en dusj. Nå er du klar for å dele dine tanker om den nye dagen og det som har skjedd så langt med omverdenen. Hvorfor ikke gi artikkelen en tittel som er mer universiell, som for eksempel: «Deilig eggerøre til frokost.» I meta beskrivelsen og i innleggets ingress kan du passe på å nevne at du forklarer hvordan du lagde den. Dette gjør at folk i framtiden muligens vil finne din artikkel når de søker etter «deilig eggerøre» eller lignende. Om eggerøra smakte katastrofalt kan du jo lage en litt mer humoristisk artikkel som handler om «5 feil du ikke må gjøre når du lager eggerøre.» Alt kan bygge på din personlige opplevelse som er spennende for dine faste lesere, men samtidig har artikkelen noe i seg som gjør at den har et potensiale til å bringe flere lesere din vei i framtiden.

Lykke til med dine framtidige blogginnlegg og håper du har funnet disse tipsene nyttige og inspirerende!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar