illustrasjoner til din webside

Hvor finner jeg gode bilder, illustrasjoner og clipart til min blogg?

illustrasjoner til din websideInnpakningen som du serverer ditt budskap i er viktig. Hvis noe ser kjipt ut dropper man ofte å lese det, uansett hvor bra innholdet er. Derfor er det viktig at du spriter opp blogg innlegg og sider med gode bilder, illustrasjoner og clipart. Men, hvor kan jeg finne det?

På internett finnes et enormt med sider som har bilder og clipart og illustrasjoner tilgjengelige. Veldig få av disse er gratis, og de som er gratis er som regel utrolig dårlige og fulle av pop-ups, reklamer og all verden, så det tar enormt med tid får man faktisk finner det man er på jakt etter. Vi har her samlet sammen noen tips til sider der du kan få tak i illustrasjoner og bilder enten gratis, eller for en billig penge.

1) Pinterestbesøk Pinterest
clipart til bloggKanskje du ikke har tenkt på Pinterest på denne måten, men det er en enormt stor katalog med masse bilder, og du kan fritt bruke de fleste på din webside. Du kan ikke drive copy og paste, men når du går inn på Pinterest og finner et bilde og ser på det, vil du på høyre side se «embed.» Trykk på den og finn bildet i riktig størrelse og kopier koden og legg det inn på bloggen din. Det praktiske er da at alt av koder er med, så de som fortjener ære for bildet, vil få det gjennom linker og henvisninger.

(siden artikkelen opprinnelig beskrevet har de forandret på Pinterest, så embed funksjonen finnes ikke nå lenger… skal finne på noe annet å bytte ut den nevnte tekesten med i løpet av kort tid, forhåpentligvis).

2) iClipartbesøk IClipart
Dette er en side der du må betale litt for bildene, men du får svært mye for pengene. Du betaler et årlig beløp og etter å ha betalt kan du laste ned flere millioner clipart bilder, samt en god del vanlige bilder (opp til 600 pixel bredde). Sistnevnte er kanskje ikke så mye, men om du kun har en liten blogg vil et bilde med bredde på 600 pixel faktisk være brilliant. Cliparten er tilgjengelig i mye større oppløsning. Her finnes det illustrasjoner til nesten alt, så ta en titt på denne!

3) SXC.hu – (besøk SXC.hu)
Dette var en gang i tiden en ledende side for gratis bilder og illustrasjoner på nettet. Dessverre ble de kjøpt av Getty Images og siden den gang står siden veldig stille. Det finnes fremdeles en del bilder der som kan brukes. Når du går til SXC.hu og søker vær oppmerksom på at bildene som først kommer opp når du søker er bilder du må betale for, men litt lenger ned på siden finner du bildene og illustrasjonene som er gratis.

4) Fotoliabesøk Fotolia
Hvis du trenger mer seriøse bilder i høy oppløsning som du ikke bare kan bruke på websider, men også til større plakater og grafisk arbeid er Fotolia en av mange gode løsninger. Her er det også millioner av bilder tilgjengelige og er du heldig kan du fange noen veldig gode tilbud og få bilder til en billig penge. Her kan du også få månedlige abonnement hvis du ønsker muligheten til å laste ned et visst antall bilder i løpet av en måned. Har selv hatt veldig god erfaring med Fotolia, så kan varmt anbefales!


Fotolia

Da håper vi alt er lagt til rette for at du kan få en fargerik og fin blogg full av gode bilder, illustrasjoner og clipart. Har du tips om andre sider som kan være nyttige for våre lesere er det bare å skrive en kommentar.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

  1. Toffen sier:

    Ikke glem at man kan gjøre ting selv også… det er utrolig hva man kan få til med et papir og med en blyant. Tegn en krusidull, scan det inn på maskina og det blir en festlig illustrasjon, spesielt hvis du ikke har talent….

Legg inn en kommentar