Spor nettstedsøk med Google Analytics

Finn ut hva folk søker etter på din nettside

De fleste av oss får store deler av vår trafikk fra Google eller andre søkemotorer. Dette er jo supert, men en ting som har med søk å gjøre som de færreste tenker på, er hva folk søker etter på din egen side. Er dette viktig?

Når folk kommer til din side og begynner å søke etter innhold, betyr det ofte at de ikke fant det de var på jakt etter i første omgang. Det kan derfor være veldig lurt å bruke litt tid til å undersøke hva folk søker etter på din side, og basert på dette kan du også fort finne ut av om du faktisk lar folk finne det de er på jakt etter, eller ikke. Men, hvordan kan du finne ut av hva folk søker etter på din nettside?

Finn ut hva folk søker etter på din side

Det vi snakker om her er såkalt «on-site-search» og verktøyet vi skal bruke for å finne ut av dette er Google Analytics. Det er derfor viktig at du har en Google Analytics konto. Men, før du logger deg inn der trenger du å gjøre et søk på din blogg. Når du har gjort dette må du se på adresse feltet ditt.

query parameter google analytics
I vårt tilfelle er søke parameteret «S»

Du ser først din nettadresse og deretter kommer i vårt tilfelle ?s og deretter kommer det vi søkte etter i bloggen. Det betyr at i vårt tilfelle er søke parameteret «s». Når du har funnet ditt søke parameter/query parameter er det på tide å logge deg inn på Google Analytics og den kontoen du ønsker å legge til on-site-search for.

Sett opp on-site-search in Google Analytics

Når du har logget deg inn i Google Analytics trykker du først på riktig konto og så administrator i øvre høyre hjørne. på høyre side ser du nå visning (profile). Trykk på «innstillinger for visning.» Nederst på siden må du aktivere nettstedsøk. Deretter må du fylle inn søkeparameter som i vårt tilfelle er s.

Spor nettstedsøk med Google Analytics
Spor nettstedsøk med Google Analytics

Når dette er gjort er det bare å smøre seg med litt tålmodighet, men vanligvis i løpet av 24 timer vil de nye dataene om hva folk søker etter på din side dukke opp. For å finne ut av hva de søker etter må du gå på «Rapportering», «Innhold», «Nettstedsøk» og deretter «Oversikt». Her vil du da finne spennende informasjon om hva folk søker etter på din blogg, både nyttig, spennende og interessant!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar