Xiaomi Mi4C omtale

En liten test av den kinesiske telefonen Xiaomi MI4C

Xiaomi Mi4C omtaleJeg har tidligere skrevet artikler om det med kjøp av kinesiske mobiltelefoner. Jeg var i utgangspunktet svært positiv, men etter ett år med litt problemer og da store problemer med service ettersom telefonene ble kjøpt over nettopp og jeg ikke er så gira på service der jeg sender telefonen over halve verden for å få den reparert, mista jeg litt av entusiasmen.

Men, ettersom jeg da jeg først prøvde kinesiske telefoner stort sett prøvde noen skikkelig no-name telefoner hadde jeg allikevel i lang tid hatt lyst til å prøve en telefon fra det selskapet som kanskje er det største, og også kjent for å være det beste, Xiaomi. Derfor var jeg veldig glad da jeg før jul fikk muligheten til å få henda i en slik telefon. Den jeg prøvde var en Mi4C med 3GB RAM og 32GB intern lagringsplass, altså toppmodellen av Mi4C, og blant de beste Xiaomi telefonene på markedet for øyeblikket.

Det første jeg var bekymret for var at jeg skulle få levert en kinesisk telefon som var full av kinesisk programvare og som var merkbart kinesisk! Da jeg tidligere bestilte kinesiske telefoner opplevde jeg nettopp det og det var en relativt krevende jobb å renske telefonene for kinesisk innflytelse, og kjørte du siden en reset og tilbake til standardoppsettet på telefonen, kom alt tilbake.

Av den grunn var det nettopp en nytelse å pakke opp Mi4C telefonen fra Xiaomi som jeg bestilte fra honorbuy (som sendte den fra EU). Telefonen var flott å se på, lett å holde og da jeg startet den var alt vakkert og ikke noen forstyrrende momenter for min del i allefall. Det var ingen kinesiske programmer tilgjengelig med unntakk av ett som var gjemt godt inne i en undermeny, men det er jo ingenting, så helt perfekt!

Det faktum at telefonen også er svært rask er jo ikke til å klage på. Den har en Snapdragon 808 64-bit Hexa Core CPU, et kamera på 13MP mens det andre kameraet har 5MP.

Xiaomi telefonene er basert på Android systemet, men kjører sin egen variant av dette som kalles MIUI. Dette fungerte helt som Android synes jeg, og eventuelle forskjeller var heller ikke plagsomme.

Prisen på denne telefonen da jeg kjøpte den var 270 Dollar og så kom 40 Dollar i frakt i tillegg, slik ble sluttprisen 310 Dollar. Omberegnet til norske er dette cirka 2800 NOK. Hva slags vestlige telefoner kan denne sammenlignes med? Den har ganske mange likheter med Samsung Galaxy S6, selvom den allikevel er en bedre telefon enn Mi4C fra Xiaomi. Men, hvis man ser at prisen er 2800 NOK for Xiaomi Mi4C med 3GB ram og 32 GB internt minne og ser at Samsung Galaxy S6 koster rundt 5500 NOK i Norge, så er det garantert sikkert at Samsung telefonen ikke er verdt dobbelt så mye penger som denne telefonen fra Xiaomi.

Men, igjen så er jo spørsmålet om du er villig til å leve i litt utrygghet og ta risikoen med å kjøpe en telefon fra Kina, eller i det minste en kinesisk telefon som du bestiller fra Europa, eller om du heller vil handle trygt med tryggere og enklere serviceavtaler i Norge? Og igjen er det viktig at du ikke glemmer at om du bestiller disse til Norge så kommer momsen i tillegg og da blir det plutselig dyrere med en gang. Men, om du tar en helgetur til Strømstad, Fredikshavn eller kanskje til Kiel kan du kanskje få den bestilt dit i stedet?

Så langt har jeg fått et svært godt inntrykk altså av Xiaomi telefonene og Xiaomi Mi4C. Om ikke lenger får jeg en annen Xiaomi telefon levert på døra og det er en Xiaomi Redmi Note 3. Den er bestilt fra en annen butikk og er en helt ny modell, så jeg skal skrive mer når jeg har fått testet og sett på den litt grundigere!

Har du spørsmål, tips eller kommentarer er det bare å skrive!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar