Jiayu 4gs

Litt mer om kjøp av mobiltelefoner fra Kina

Jiayu 4gs
Jiayu 4gs

Min siste artikkel handlet om hvorvidt det lønner seg å kjøpe mobiltelefon fra Kina eller ikke. Her er en ny artikkel om samme tema, baset også på et nytt kjøp jeg gjorde av kinesisk telefon, som jeg er svært godt fornøyd med, men som det var litt mer slit med.

Nylig bestilte jeg nemlig eg Jiayu 4Gs telefon, en kinesisk teleofn, og denne var ganske mye mer kinesisk enn de tidligere to kinesiske telefonene jeg hadde kjøpt. Dette merket jeg umiddelbart ved at den hadde masse kinesiske programmer installert som basic applikasjoner på telefonen, og flere av de fikk jeg ikke fjernet med det første. I tillegg hadde den et utrolig slitsomt kinesisk tastatur som jeg kunne stille om til engelsk, men selvom jeg gjorde det, ble det lissom ikke helt det samme. Så, den var ikke så veldig koselig i starten. Men, heldigvis fant jeg steder på internett der jeg kunne lese litt mer om denne telefonen så til slutt fikk jeg løst det hele, og nå er det en koselig telefon som jeg liker godt!

Hva jeg gjorde for å fjerne «Kina» innflytelsen på telefonen

Det var to viktige ting jeg måtte gjøre får jeg klarte å like denne telefonen godt.

  1. Jeg gikk til instillinger og applikasjoner, og det som var av «kinesiske applikasjoner» måtte jeg deaktivere. Jeg turde ikke det i starten, for da får man jo advarser om at dette kan gjøre at andre ting ikke fungerer som de skal, men jeg gjorde det allikevel, og med det forsvant alle kryptiske kinesiske programmer fra menyen og sånn.
  2. For å få meg et tastatur som ligna litt mer på det vanlige tastaturet jeg var vant til å bruke lastet jeg ned applikasjonen Multiling. Etter dette lastet jeg ned applikasjonen med engelsk tastatur til dette programmet (kan selvfølgelig laste ned norsk også), og så aktiverte jeg denne på instillinger – tastatur og input, og dermed fungerte telefonen sånn som den skal.

Etter å ha gjort dette liker jeg nå denne telefonen også godt. Jeg har enda ikke testa det, men mange skriver om at de har problemer med GPS når de kjøper telefon fra Kina. Dette har jeg enda ikke prøvd faktisk med de tre telefonene jeg har kjøpt fra Kina, men skal forsøke å få gjort dette så raskt som mulig, og så skriver jeg en kommentar om dette.

Ellers kan jeg legge til at noe av det som er praktisk med kinesiske telefoner er at det er veldig billig å bestille nye deler til dem, for eksempel et nytt batteri hvis man ønsker det.

Uansett kan det være lurt å se seg litt rundt på nettet før et eventuelt kjøp, lese noen anmeldelser av den telefonen du er interessert i, og hvis du etter det fortsatt har lyst, er det jo bare å kjøre på! Lykke til i allefall, og om du har kommentar, spørsmål eller lignende, bare skriv!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

3 kommentarer

  1. Jeg har nå testa alle tre mobiltelefonene, og kan si at GPS-en til alle telefonene fungerer helt topp, så ingen problemer med det i det hele tatt!

  2. Ellen sier:

    Hei, jeg har denne tlf men jeg klarer ikke å slette kontakter fra den. Dvs tlf nr som er lagret men som jeg ikke lenger trenger,,, veit du hvordan jeg gjør det:)?

    1. Heisann! Nå bruker denne telefonen i utgangspunktet et helt vanlig Android system som betyr at kontakter slettes og opprettes på samme måte som på alle andre Android telefoner. Det vil si at du åpner Kontaker i menysystemet og der har du mulighet til å enten legge til kontakter, eller hvis du trykker på en kontakt og holder inne litt, eventuelt hvis du går inn på selve kontakten vil du via meny kunne slette kontakten. Husker ikke helt nå, for har ikke den Android varianten lenger på telefonen her rundt meg. Det kan også være viktig at du velger fra menyen når du åpner kontakter hva slags kontakter du vil vise (det vil si at du velger mellom de fra sim kortet, fra google profil osv…)

Legg inn en kommentar