OnePlus One kinesisk mobil

Lønner det seg å kjøpe mobiltelefon fra Kina?

OnePlus One kinesisk mobil
OnePlus One – en kinesisk mobil

Jeg er en liten raring, og synes det er veldig festlig å kjøpe ting på Ebay fra Kina og lignende. Stort sett har jeg alltid bare bestilt produkter som koster fra 1-20 Dollar, med gratis frakt, men for en stund tilbake tenkte jeg at det kunne være moro å prøve en kinesisk mobiltelefon.

Jeg fant raskt ut at det ikke var så enkelt allikevel. For det er jo enkelt å gå på Ebay for å bestille en telefon, men så vet man jo at hvis man handler for litt over 200 NOK eller noe sånn (bor i Ungarn, her kan man handle for cirka 400 NOK uten å måtte betale toll), men det gjør jo at man trygt kan legge en del til på prisen før man faktisk får telefonen, og det andre er at slikt kan gjøre at ting går en god del saktere. Og dermed så følte jeg at jeg mista litt lysten til å bestille telefon fra Kina med en gang.

Allikevel så titta jeg litt rundt, og søkte litt på Internett, og det jeg leita etter var om jeg kunne finne noen steder i Europa som solgte kinesiske telefoner, noe som betyr at de sender telefonen fra innsiden av EU, som igjen betyr at jeg her i Ungarn slipper å betale toll for produktet. Nå er jeg litt usikker på hvordan dette er i Norge, så om noen har helt konkret opplysninger på dette, skriv gjerne en kommentar.Men, har ett inntrykk av at dette er noe jeg har glede av i Ungarn, men om jeg hadde bestilt kinesisk mobiltelefon fra butikk i Europa, innenfor EU, måtte jeg fremdeles betalt tollavgift ved import til Norge. Så da er litt av fordelen som jeg har beskriver borte allikevel. Uansett, videre til saken!

Mobiltelefon fra Kina

Hvis du vurderer å kjøpe deg en kinesisk mobiltelefon så er det et par ting som er nyttig å være klar over. Den ene er at det da vil komme en importkostnad i tillegg til prisen du betaler på nettet, og den andre er at om noe skulle gå galt så finnes det garantier hos de fleste butikker, men det å få gjennomført dette er ganske mye mer komplisert enn å bare gå ned til din lokale mobilforhandler som tar hånd om saken. Så, en risiko er det klart i det hele, og om du ikke er klar for den, er det bare å glemme det hele. Men, er du åpen for litt moro, og om noe skulle gå galt ordner du det selv og bestiller nye deler fra Kina eller lignende, er dette igjen moro!

Prisnivå på kinesiske mobiler

Det er ikke helt 100% mulig å sammenligne priser, men her tar jeg bare en liten sammenligning mellom en Samsung Galaxy S5 som hos Komplett.no koster 4595 NOK for øyeblikket, med den kinesiske OnePlus One. Når det gjelder tekniske spesifikasjoner er de cirka like, her er noen eksempler:

OnePlus One  Samsung Galaxy S5
 3gb ram2gb ram
 162g 145g
1920×10801920×1080
4g støtte4g støtte
5,5″5,1″
2,5GHz, quad core2,5GHz, quad core
3100 mAh batteri2800 mAh batteri
13mp / 5mp16mp / 2mp
16gb ROM16gb ROM

Som du ser ut i fra dette er de ganske like, men på et par ting synes jeg det heller svinger i favøren til OnePlus One (ved at den har mer ram og sterkere batteri). For noen er den større skjermen til OnePlus One ett pluss, mens for andre så er det ett minus. Uansett, der hvor jeg kjøpte mine telefoner hos CooliCool.com koster OnePlus One med disse spesifikasjonene 378 USD, som i NOK er 2450 NOK. Så det er 2000 NOK forskjell mellom de to telefonene, og det er jo ganske mye. Men, så kommer jo da importkostnader i tillegg for å hente den inn i Norge, så det er en ulempe. Denne telefonen er per dags dato ikke tilgjengelig fra deres Europeiske lager, som igjen betyr at selv jeg måtte hentet den inn fra Kina, som gjør at jeg ville fått importkostnad på denne også til Ungarn. Men, selv etter dette ligger det jo ganske mye billgere. Spørsmålet er vel heller om man vil og gidder å ta en risiko, og det er jo litt ekstra stress med det hele, men er man villig og har lyst, kan det jo være morsomt å gå rundt med en telefon i hendene som få andre nordmenn har.

Basert på min bestilling av kinesiske telefoner så langt kan jeg også legge til at jeg er godt fornøyd. Den ene endte opp hos svigerfar og den andre hos svigermor, og de trives godt med dem og er svært fornøyde. De er i den litt billigere kategorien, men igjen fikk jeg mye mer for pengene ved å kjøpe kinesisk, enn kjente og mer vanlige Europeiske merker. Telefonene har noen gang noen litt sånn kinesiske applikasjoner innstallert, baidu søkemotor, men dette kan man stort sett fjerne, og da tenker man ikke mer på den saken. Ellers kom begge telefonene også med ekstrautstyr som folie til å beskytte skjermen, og en kom også med cover til å dekke mobilen med, inkludert i original prisen.

Konkluasjon om kinesiske mobiler

Det krever litt gøtts, og man tar en liten risiko, men det er morsomt, spennende og jeg er i allefall godt fornøyd med resultatet selv. Om du har noen erfaring, eller kanskje spørsmål, er det bare å skrive en kommentar!

[stextbox id=»info»]Jeg har skrevet en ny artikkel om kjøp av kinesiske mobiltelefoner. Gå ikke glipp av denne heller![/stextbox]

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

  1. Et år etter at jeg skrev artiklene kan jeg legge til at det har blitt noen problemer med to av tre telefoner… den ene begynte automatisk å installere programmer ettersom den hadde noe spyware allerede installert i rooten sin, så vanskelig å få bort, en annen fikk problemer med porten der du stikker inn laderen. Da kan man enten prøve å reparere selv, eller sende tilbake til service, men det er jo helt klart mer komplisert enn å kjøpe telefonen på butikken og levere den tilbake til service enkelt og greit! Så, er jeg fortsatt like begeistret for kinesiske telefoner? Kanskje ikke, men det er jo fremdeles morro, og hvis du liker å prøve å reparere eventuelle problemer selv og bestille reserveredeler fra Kina kan dette fortsatt være moro!

Legg inn en kommentar