Hvordan unngå at WordPress siden min blir hacket?

SucuriI min forrige artikkel skrev jeg om hvordan jeg har opplevd at flere WordPress blogger jeg jobber med har blitt hacket i det siste året. Det er ikke sånne store take-over hendelser, der mine websider blir totalforandret og sprer propaganda, men mye mer skjult hacking, ettersom de kun skaffer tilgang til serveren, og så har de i mine tilfeller sendt masse spammailer fra serveren der sidene mine er hostet, uten at jeg har visst om det.

Dette har som sagt skapt en del problemer ved at sidene plutselig har blitt stengt av de som hoster websidene da de plutsetlig oppdaget at masse spam ble sendt fra kontoen. I noen tilfeller klarte jeg å ordne det selv, men da netthjelp.eu ble hacket måtte jeg ha hjelp fra hosten som gjenopprettet en 30 dager gammel versjon av websiden, som var før hackerne hadde slått til. Men, spørsmålet nå er da hva som kan være lurt å gjøre i framtiden for å unngå dette. Det er spesielt viktig hvis du tjener penger på websiden, for hvis websiden går ned for telling i timer eller dager på grunn av dette kan det være stort tap, og i noen tilfeller kan det være enda værre at man med tiden kan miste Google ranking også hvis siden er nede over lenger tid. Så, her er noen tips til hva du kan gjøre for å unngå at din side blir backet.

Hvordan unngå at WordPress siden min blir hacket?

Her kommer først noen generelle tips som er nyttige.

  • Ikke bruk standard admin som brukernavn til din bruker, men lag et nytt brukernavn, og sørg for å ha et vanskelig passord.
  • Hold alltid din WordPress installasjon og alle tillegg oppdaterte, dette er veldig viktig.
  • Slett temaer og tillegg som du ikke bruker, da disse fortsatt kan hackes, selvom du ikke faktisk bruker dem.
  • Ta backup av databasen din og siden din, dette kan være greit i en føre-var tankegang i allefall.

Her kommer det jeg har gjort i tillegg til dette.

  • Jeg surfet på nettet og besøkte en side til en tjeneste som heter Sucuri. Dette er en tjeneste som du da må betale for, men de overvåker siden din kontinuerlig og de leter da etter hull og kode som blir lagt til på unaturlige måter på sidene. De søker gjennom .php filer og andre filer på serveren, og om den finner noe så gir den beskjed, og innlagt i prisen er også det at de fjerner problemet for deg. Her tegner man abonnement for et år og det finnes pakker for 1 webside og så større pakker for de som har mange websider.

    Det som var litt festlig var at jeg kjøpte en pakke som ga denne tjenesten til flere websider, og da jeg aktiverte det på en annen webside fant den umiddelbart et problem ala det jeg hadde på Netthjelp.eu (bare at webhosten ikke hadde sperret siden enda), så da ba jeg om rask hjelp fra dem via kontrollpanelet hos Sucuri og problemet ble raskt fjernet, og siden hadde ingen nedetid i forbindelse med dette i det hele tatt. Og om noen av sidene blir angrepet i framtiden får jeg umiddelbar beskjed og problemet blir raskt løst, forhåpentligvis.

    Om du er på jakt etter noe lignende er det bare å besøke Sucuri sine websider for mer informasjon om deres tjenester og priser.

Dette er bare noen tanker rundt temaet og hva jeg har gjort for å ordne opp. Om andre har tanker rundt temaet, erfaring eller lignende, bare skriv en kommentar, så gleder jeg meg til å høre fra dere alle!

Tags:
9 Comments

Legg inn en kommentar