oljesprøyte

Oljesprøyte fra Temu – Fungerer den i virkeligheten?

Vi bruker mye olje når vi lager mat, og vi bruker olje til å spraye panner, vaffelgjern, og også når vi ønsker å sette smak på salater. Av den grunn bruker vi ofte masse penger på å kjøpe olje som har et sprayhode på toppen, noe som gjør at det pent sprer seg utover salaten eller panna, i stedet for å surre med olje som bare faller på ett sted. Det er ikke tilfeldig at oljesprayeren fra Temu er ett av de mest populære objektene på hele plattformen. Men, gjør produktet det som blir lovt?

Du kan kjøpe sprayflaske for olje i to forskjellige størrelser. Jeg kjøpte den største for å prøve det hele, for det er jo tross alt veldig nyttig hvis det fungerer. Jeg gledet meg veldig til å prøve, men jeg må ærlig innrømme at første inntrykket mitt ikke var noe særlig. Av en eller annen grunn kom oljen stort sett ut i full fart i en stråle rett fram og den ble ikke delt i masse små og fine partikler som spredde seg utover salaten eller panna jeg skulle bruke.

Slik så det ut da jeg prøvde oljesprøyteren fra Temu første gang.

Jeg leste litt mer om dette og fant alt mulig av rare løsninger på nettet der man blandet vann og olje. Jeg prøvde det, og det hjalp litt, men det så jo helt forferdelig ut når vannet og olja delte seg i to lag og du måtte riste vilt på beholderen for at de skulle slå seg sammen igjen. Og samtidig så er jo ikke vann og olje verdens beste venner, verken i flaske eller i panna, så etter å ha prøvd valgte jeg å droppe den ideen ganske fort.

Hva skjedde så? Jeg bestemte meg for nok en gang å prøve med solsikkeolje i beholderen, og denne gangen fungerte det faktisk bedre, og det har det gjort de siste to ukene. Det er nok fortsatt en litt hardere stråle enn jeg ønsker, men den gjør det mye enklere å spraye ett vaffelgjerne eller en panne før jeg steker egg ettersom oljen sprer seg godt nok utover for det. Nedenfor kan d se hvordan det ser ut nå. Det er ikke 100%, men det fungerer bra nok til at den fortjener en plass på kjøkkenet mitt.

Her har jeg brukt oljesprøyta to ganger for å prøve å spre olje utover i panna. Ikke helt perfekt, men bedre enn ingenting!

Jeg har lest noen kommentarer fra andre angående det samme produktet, og det kan også påvirke resultatet hva slags olje man bruker (olivenolje, soyaolje, rapsolje, solsikkeolje osv…) Det er bare å prøve seg fram.

Til syvende og sist fungerer produktet nå for meg, men jeg hadde en god del problemer i starten og var nære på å kaste det hele i søpplekasse før det plutsetlig begynte å fungere.

Så blir det spennende å se om jeg vil få problemer senere med at oljen setter seg fast i røret som leder opp til sprutehodet, men det har jeg enda ikke opplevd.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar