se vinter ol på nettet

Hvordan se Vinter OL 2026 på nettet?

Sitter du i utlandet og drømmer om å se Vinter OL 2026 på nettet? Lurer du på hvordan du kan se NRK i utlandet, og slik se alle norske gullmedaljer på nettet med norske kommentatorer?

Sommer OL er ikke det mest spennende i verden sett med norske øyne, men med en gang det er snakk om vintersport og vinter OL flokker nordmenn til tv-skjermene sine. Det er gøy å være norsk under vinter OL, og det er ikke tilfeldig at mange tusen mennesker kommer til å lese denne artikkelen for å finne ut hvordan de kan se på vinter OL på nettet på norsk TV mens de selv befinner seg i utlandet. Så, hvordan kan det gjøres? Hvordan kan du se vinter OL på norsk TV i utlandet?

Jeg har tidligere skrevet mange artikler om hvordan man kan se NRK i utlandet, se TV2 i utlandet og lignende, og for å se vinter OL på norsk TV i utlandet er denne informasjonen alt du trenger. Det er nemlig en veldig god nyhet at etter mange år er endelig vinter OL tilbake på NRK og det vil det forbli i en god stund. Du trenger altså ikke bruke DPlay, Eurosport, eller andre kanaler… alt du trenger er gode, gamle NRK.

Men, hvis du befinner deg i utlandet kan du ha problemer hvis du er i en EU nasjon men ikke har norsk Bank-ID, eller hvis du befinner deg utenfor både EU og EØS. Hva kan du gjøre da?

Slik ser du vinter OL 2026 på nettet i utlandet

For å se på vinter OL på nettet i utlandet må du få NRK sine nettsider til å tro at du befinner deg i Norge. Det er heldigvis ganske enkelt, og den beste løsningen er ved å bruke VPN tjenesten til ExpressVPN.

Du må først tegne et abonnement hos ExpressVPN. Deretter laster du ned deres programvare og kobler deg til en server i Norge. Så besøker du www.nrk.no. Det er helt gratis, og ettersom du nå har fått en norsk IP adresse av ExpressVPN trenger du ikke lenger norsk Bank-ID eller noen ting. Du kan umiddelbart finne live-strømmene på NRK sine nettsider og se på alt det du er interessert i fra vinter OL på nettet.

Det er også greit å vite at ExpressVPN har pengene tilbake garanti, så om du ikke får det til å fungere eller er misfornøyd, får du pengene tilbake hvis du gir beskjed.

Og, har du først et ExpressVPN abonnement, kan du også:

 • Koble deg til server i USA og se på amerikansk Netflix. Du trenger ikke et nytt Netflix abonnement for å gjøre det, men du kan bruke ditt nåværende abonnement.
 • Du kan koble deg til server i Tyskland og så se ZDF live.
 • Hvis du kobler deg til server i Sveits kan du se SRF live.
 • Bruk server i England og du kan se BBC og ITV i England på nettet.
  Disse kanalene krever at du registrerer deg på siden (noe som er gratis). Du trenger å bruke en tilfeldig adresse i England med engelsk postnummer for at det skal fungere.

Dette er bare noen eksempler på hva du kan bruke ditt ExpressVPN abonnement til utover det å se på norsk TV i utlandet, og med det også se vinter OL på NRK i utlandet.

Få med deg alt som skjer under vinter OL, fra første curlingkast natt til 6 februar

Den offisielle åpningen av vinter OL foregår den 6 februar, og du kan se alt av høydepunkter på NRK på nettet. Bildet nedenfor viser et skjermbilde av hvordan vi har sett på vinter OL på Eurosport på nettet ved hjelp av ExpressVPN i tidligere år.

curling vinter ol
Vi ser curling under vinter OL på Eurosportplayer… Heia Norge! Fra 2026 er det heldigvis NRK som viser vinter OL igjen!

Se NRK på Android i utlandet

Det er utrolig enkelt å se NRK på Android i utlandet. Det er bare å søke etter NRK i Play Store, laste ned applikasjonen, koble deg til ExpressVPN server i Norge, og du kan se på alt du ønsker umiddelbart.

 • Du trenger et VPN abonnement hos ExpressVPN og du må koble deg til server i Norge.
 • Du må laste ned NRK sin applikasjon fra Play Store.
 • Nå er du klar!

Se vinter OL på iPhone og iPad i utlandet (iOS systemer)

Det er akkurat de samme instruksjonene som gjelder, så det er bare å laste ned NRK sin applikasjon fra Apple Store. Deretter kobler du deg til ExpressVPN server i Norge. Deretter er det bare å starte NRK applikasjonen (det er viktig at du kobler deg til en ExpressVPN server i Norge først). Du kan nå se alt av vinter OL på nettet med norske kommentatorer verden rundt!

Har du ellers spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor. Heia Norge!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

9 kommentarer

 1. Maren sier:

  Hei. Jeg forsøker å hjelpe min bestefar med hvordan han kan se OL sending på ipad, på deres ferietur på Gran Canaria. Jeg har lastet ned eurosportplayer app til han og laget konto, men jeg kan vel ikke hjelpe han med å sjule ip-adr fra Norge? Hvertfall hvis du oppdager hindre for å se ol på nettbrett. Bestefar kan lite med ipad fra før, Så kan du evt. lage en veldig billedlig «oppskrift» på hvordan skjule ip? Mvh. Maren

  1. Hei Maren,
   jeg skal forsøke når det hele nærmer seg, men er litt usikker på hvorvidt det vil fungere med iPad, ettersom det virker som om Eurosportplayer har lagt inn noen sperrer i sin applikasjon som gjør at det ikke fungerer med VPN heller. Men, skal gå inn i dette og oppdatere artikkelen med enda mer konkret informasjon når det hele nærmer seg. Jeg vet garantert at det fungerer i Windows/Mac, men kan ikke garantere for øyeblikket at dette vil fungere på Android systemer eller iOS systemet (iPhone/iPad).

   1. Jeg har nettopp testet dette igjen, og det fungerer ikke på iPad, Android, Chromecast eller på AppleTV. Eurosportplayer oppdager hvor du befinner deg uansett, og dermed får du din «lokale» Eurosport i stedet for norske, så det fungerer kun i Windows og på Macintosh per nå!

 2. Kjell Petterrsen sier:

  Betyr det at HideMyAss eller IPVanish ikke fungerer på Eurosportplayer?

  1. Hei,
   de fungerer begge med Eurosportplayer i Windows eller på Mac, men ingen av dem fungerer på iPad, iPhone eller Android systemer.

   1. Har oppdatert artikkelen nå ettersom det fungerer på Android systemer. Jeg har fortsatt ikke fått det til å fungere på iOS systemer.

 3. Maren sier:

  Ok, takk for svar 🙂

 4. Daniel sier:

  Jeg har nå ExpressVPN, men hvordan kan jeg se på Amerikansk Netflix med denne? Trenger jeg et nytt Netflix abbo for å få det til? Hadde vært gøy å se noe greier der i mellom alle de norske gullmedaljene!

  1. Det er ikke så vanskelig, du trenger ikke et nytt Netflix abonnement. Bruk ExpressVPN, koble deg til for eksempel server Washington DC 2 i USA, og så besøker du http://www.netflix.com. Du vil da automatisk få tilgang til amerikansk Netflix 🙂 Det er en del servere hos ExpressVPN som gir deg feilmelding (gjør at du blir blokkert hos Netflix), men det er også flere som fungerer bra, som Washington DC 2 serveren.

Legg inn en kommentar