epon ecotank omtale

Epson Ecotank omtale (M2120) – men sannsynligvis også nyttig for deg som er interessert i andre modeller!

Jeg printer en god del og tenkte at jeg skulle kjøpe meg en ny printer for et halvt år siden. For mange år siden skrev jeg artikler her om hvordan det er mulig å fylle blekk på patroner til vanlige blekkprintere, som gjør det mye billigere å bruke. Jeg fulgte disse instruksjonene selv og fyllte blekk på brukte HP patroner i mange år, men etterverdt så ble selve printeren dårlig, så jeg måtte kjøpe en ny. Det tok også en god del tid hver gang jeg skulle fylle blekk, og spesielt hvis kona satt med printeren og skulle printe og den gikk tom, var det komplisert og kjipt. Så jeg ville kjøpe ny printer, men for meg var det uaktuelt å betale hundrevis av kroner for en blekkpatron som var nok til å printe noen hundre sider. Det var da jeg leste om Epson Ecotank serien for første gang.

Jeg har eid flere Epson fargeprintere opp gjennom årene, men det er alltid kjipt at du må kjøpe fargeblekk som koster masse når du egentlig bare bruker svart/hvitt. Så da jeg leste om de forskjellige Ecotank printerne var jeg fast bestemt på å kjøpe en printer som kun brukte svart blekk. Jeg trengte også en printer med scanner, så da ble M2120 Epson Ecotank mitt valg. Men, denne korte omtalen handler ikke om scanneren, men om printeren. Jeg kan også legge til at denne modellen har nettverksstøtte som gjør den enkel å bruke for alt av maskiner, mobiler, og tableter som er koblet til nettverket i huset.

Hva er hemmeligheten med Ecotank? Hvorfor koster den med enn andre printere?

Vi er vant til at de som produserer printere selger dem billig og så tjener dem seg rike på at vi må kjøpe blekkpatroner om og om igjen. Med Ecotank har Epson snudd denne tanken på hodet. Her betaler du mer for selve printeren, men når du først har kjøpt den, er blekket utrolig billig. Men en blekkpatron som koster kanskje 150-200 kroner kan du printe mellom 1500-2000 sider. Det er ganske ekstremt når vi sammenligner det med det som vi er vant til.

epson ecotank omtale
Her ser du et bilde av printeren.

Hvis du ser på bildet ovenfor er det flere ting som er verdt å merke seg.

  1. Du ser alltid blekknivået til høyre på printeren, noe som viser hvor mye blekk du kan fylle på printeren, samt om det snart er på tide å fylle blekk igjen. En beholder med blekk er nok til å fylle printeren flere ganger, og selve prosessen er utrolig enkel så det er ikke noe å være bekymret for.
  2. Printeren har et panel som er enkelt å bruke. Her kan du starte renseprosesser, kopimaskin funksjon, og du kan se hvor mange sider du har printet, fikse nettverksinstillinger, og mye mer.
  3. Papirbeholderen er under brettet der sidene du printer ut kommer. Det er ganske kjipt, fordi hvis du er midt i en stor utskriftsprosess og det plutsetlig går tomt for papir er det ganske vanskelig å komme til for å plassere inn nytt papir. Det er selvfølgelig mulig, og hvis du fjerner sidene som er printet ut og dytter hele papirholderen inn kan du enkelt få tilgang til papirbeholderen for å legge til nytt papir. Denne beholderen støtter omlag 50-60 papir (tipper jeg, men tørr ikke si det helt sikkert).
  4. Printeren er helt flat på toppen som gjør at du enkelt kan pakke papirer og andre ting på toppen. Det er praktisk i mange tilfeller, men hvis du vil bruke skanneren eller kopimaskinen må det som er på toppen fjernes slik at du kan putte papiret du vil kopiere eller scanne inn i printeren.

Kan jeg anbefale Ecotank printere fra Epson?

Jeg har brukt den i over et halvt år og har printet mange tusen sider. Jeg bruker for øyeblikket refill-glass nummer to fra Epson, og det er fortsatt nesten fullt, så jeg er utrolig begeistret for hvordan jeg kan printe mye uten å betale mye for det med tanke på det å kjøpe nytt blekk. Printeren er ikke noen laserprinter, men ettersom jeg ikke printer så mye er hastigheten helt kurant for meg. Kvaliteten er også grei for å printe dokumenter, fakturaer, flybilletter, og lignende dokumenter. Hvis du ønsker å printe bilder er det kanskje ikke den beste løsningen, og da vil du nok også kjøpe en fargeprinter, men for kontorbruk, er dette en investering jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

Har du noen erfaring med denne printeren fra Epson (Ecotank M2120), eller andre modeller? Er du fornøyd? Hva er din erfaring?

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar