En mini-prosjektor test (Crenova XPE460)

Crenova XPE460 mini prosjektorHar du hørt om mini-prosjektorer? De koster bare en brøkdel av de store (og dyre), og kan gjøre susen. Jeg har testet Crenova XPE460 og her er mine tanker!

Det var helt tilfeldig at jeg hørte/leste om mini-prosjektorer før jul. Jeg har nemlig en BenQ prosjektor som er god og gammel, men den gjør fortsatt susen. Men, så fikk jeg plutsetlig litt problemer med den, og jeg begynte å søke rundt på nettet for informasjon om hvordan den kunne repareres. Mens jeg søkte rundt titta jeg også på Amazon.de for å se hvor mye en ny prosjektor ville koste. Det var da sjokket kom… de hadde prosjektorer til godt under 1000 NOK (fra rundt 70 Euro). Et raskt besøk på Komplett.no viser at den billigste prosjektoren der koster over 3000 NOK, så det er jo en gigantisk forskjell. Jeg ble veldig nysgjerrig umiddelbart, og selvfølgelig endte jeg opp med å bestille meg en Crenova XPE460 prosjektor som da kostet cirka 80 Euro. Jeg leste en god del om prosjektoren før den ankom, så jeg hadde nok ikke verdens største forventninger, men jeg hadde i allefall et håp om at den kunne brukes til noe nyttig allikevel. Nysgjerrig på hva jeg fant ut?

Les instruksene om prosjektoren nøye (eller les denne omtalen)

Jeg kjøpte som sagt en Crenova XPE460 prosjektor, og jeg må gi all ære til Crenova for å være svært ærlige når de beskriver produktet. Her er noen av de viktigste tingene de skriver om prosjektoren:

  • Den er ikke til businessbruk, kun til personlig bruk (jeg forklarer hvorfor litt senere)
  • Den fungerer best i mørke rom (altså ikke noe særlig på dagtid, eller i det minste i veldig lyse rom)

Dette er de to viktigste tingene man bør vite om prosjektoren, og de påvirker jo hverandre. Lampa i Crenova prosjektoren er ikke en vanlig lampe, men en LED lampe. Fordelen er at den nesten ikke bruker strøm, samt at den har lenger levetid, men ulempen er at selve lyset ikke er sterkt nok til å gi godt bilde i lyse rom. Av den grunn egner den seg dårlig for businessbruk.

Om du derimot ønsker å bruke den i litt mørkere rom kan dette være en veldig billig måte å få en storskjerm på hjemme. Prosjektoren bør plasseres mellom 1,5-3,5 meter fra veggen du skal vise bildet på, og du kan under helt perfekte forhold få et bilde med en bredde på litt under 2 meter. Plasserer du prosjektoren lenger unna vil det hele bli veldig uklart. Selv under optimale forhold pleier jeg å si at bildet er litt uklart, så hvis du er veldig kresen på de minste detaljer, så bør du kjøpe dyrere. Personlig har jeg ingen problemer med det, så for å se på filmer, fotballkamper, TV serier eller kanskje noe bibelundervisning synes jeg det fungerer helt perfekt.

Crenova XPE460 prosjektor

Hvorfor denne miniprosjektoren er verdt pengene?

Denne miniprosjektoren er liten og praktisk. Den er enkel å dra med seg overalt, og den er utrolig brukervennlig. Den kommer med egen TV kontroll, den kommer med HDMI kabel, den har input for HDMI, USB, AV, VGA og audio og den har også en liten høytaler som ikke er kanonbra, men den kan gjøre susen hvis du ikke er kresen på lyd. Er du kresen er det derimot bare å koble til større høytalere til prosjektoren, og så er det problemet løst umiddelbart.

Jeg må derfor si at etter å ha brukt denne miniprosjektoren litt er jeg svært fornøyd. En større og 4-5 ganger dyrere prosjektor er klart bedre, men for denne prisen er dette er produkt Crenova kan være stolte av. Det fungerer helt perfekt i mørkere rom og personlig kobler jeg en Chromecast til prosjektoren, og vips kan jeg se på Hulu, Fubo TV, NRK, YouTube og lignende mens jeg trener og ser på all mulig moro på veggen samtidig!

Er du nysgjerrig på en slik miniprosjektor? Du kan lese mer om den og eventuelt kjøpe den i de forskjellige Amazon butikkene.

Merk at både Amazon i Tyskland og i England faktisk sender denne til Norge, så om du ønsker å bestille den er det bare å gjøre det. Du vil måtte betale MVA i tillegg når den kommer til Norge, det uansett vil sluttprisen ikke gå noe særlig over 1000 NOK!

Har du noen spørsmål eller kommentarer angående Crenova XPE460 eller mini-prosjektorer generellt? Skriv en kommentar nedenfor!

Legg inn en kommentar