En liten test av formen for å lage pannekaker i som du ser ovenfor

En liten test av Flipping Fantastic (silikon form for pannekakelaging)

Det begynner å bli en stund siden jeg så en video om et produkt som heter Flippin’ Fantastic på Facebook. Jeg synes det så stilig ut, og bestilte meg produktet umiddelbart.

En liten test av formen for å lage pannekaker i som du ser ovenfor
En liten test av formen for å lage pannekaker i som du ser ovenfor

Jeg hadde en stor mistanke om at ting ikke kom til å bli så bra som lovet, men det var vel rett og slett nysgjerrigheten min som gjorde at jeg ville gi produktet en sjanse uansett. Og siden jeg nå skriver en artikkel om det her, følte jeg samtidig at jeg hadde en unnskyldning for mitt dumme kjøp uansett.

Mens jeg ventet på at produktet skulle komme i posten brukte jeg noen minutter på å surfe på nettet for å lese andre sine omtaler av produktet. Jeg må ærlig innrømme at bildet som ble malt var enda mørkere enn jeg hadde forventet meg. På drøssevis av YouTube videoer viser folk hvordan produktet bare totalt ikke fungerer og det bare blir kjempekaos hver gang de prøver å bruke Flippin’ Fantastic pannekakeformen. Jeg mistet uansett ikke motet, for i min verden kan alt ordnes og fikses, så jeg tenkte at med min kjøkkenekspertise (som er svært liten) og tålmodighet (som heldigvis er hakket bedre), så skulle jeg få dette til å fungere uansett. Før du går videre anbefaler jeg at du tar en titt på Flipping Fantastic sin offisielle reklamevideo først.

Noe av det værste med videoen ovenfor er at den prøver å svartmale vår vanlige hverdag, for deretter å vise hvor fantastisk den blir hvis vi kjøper det nevnte produktet. Helt i starten ser du en så komplett overdrivelse om hvordan det går hvis jeg prøver å lage pannekaker selv, som gjør at jeg fortsatt bare må le. Bare se på bildet nedenfor som er et skjermbilde tatt fra videoen ovenfra. En ting er helt sikkert, slik ser det ikke ut når jeg lager amerikanske pannekaker hjemme.

Slik ser det ut når jeg lager pannekaker hjemme ifølge Flippin' Fantastic
Slik ser det ut når jeg lager pannekaker hjemme ifølge Flippin’ Fantastic

Hvis jeg hadde hoppa rett til konklusjonen nå må jeg nok si at det er heller sånn det ser ut når du bruker Flippin’ Fantastic, men mer om dette siden.

Hvordan fungerte Flipping Fantastic?

Pannekakeformen av silikon som virket så lovende basert på reklamen kom i posten etter en stund. Jeg var svært utålmodig og gledet meg veldig til å prøve. Men, det tok ikke mange minutter før jeg innså at dette ville kreve litt tålmodighet.

Det største problemet for meg, og for de fleste andre som har testet produktet, er at du får ikke silikonformen til å ligge helt nedpå stekepanna. Dette gjør at pannekakerøra (eller egga eller hva du enn lager) flyter ut under formen, som gjør at hele prosjektet kan kastet før det har gått 15 sekunder. Klarer du derimot å ordne opp i dette kan det hjelpe deg litt. For meg var det to ting som hjalp meg med å fikse dette problemet i stor grad.

 1. Jeg fant fram formen og la den under press av et stort historiske leksikon i en god stund. Dette gjorde at formen ble flatere og lå bedre i panna.
 2. Jeg brukte en kombinasjon av tunge objekter og hånda mi til å presse ned formen når jeg helte pannekakerøre i formen. Det så litt ut som på bildet nedenfor.
Jeg fikk hjelp av noen telys former for å presse Flippin' Fantastic formene ned.
Jeg fikk hjelp av noen telys former for å presse Flippin’ Fantastic formene ned.

Ved å følge metoden ovenfor gikk det hele bedre. Det er også viktig at panna er ordentlig god og varm når du heller røra i, for da stivner den raskere. Men, når røra først er i må varmen settes ned, for hvis ikke får en en pannekake som er svidd under, men fortsatt flyter på andre siden. Og det er ett av problemene med produktet, at du må variere temperaturen, og det gjør at prosessen tar lang tid. Og ettersom formen ikke sitter godt på panna, må du hjelpe til manuelt når du heller røra i. Det gjør at denne prosessen også tar tid, som igjen fører til at det er gjerne ett minutt forskjell i tid mellom den første og den siste pannekake. Dette skaper problemer når du senere vil snu på pannekakene, for hvis en pannekake ikke er godt nok stekt gjennom, flyter den ut i alle retninger når du snur den. Venter du derimot for lenge blir den svidd og uspiselig.

Nå har jeg snudd formen og det ser slik ut
Nå har jeg snudd formen og det ser slik ut

Ovenfor har jeg endelig snudd pannekake formen og det ser slik ut. Ulempen er at de ikke faller ut av seg selv ettersom litt røre uansett går inn under når du heller den i, og det gjør at man manuellt må trykke de ut av formen. Det går bra, men igjen går det med et ekstra minutt på å få jobben gjort uten å ødelegge pannekakene. Når så dette er gjort er det bare å vente litt, og snart har du syv ferdige pannekaker på en rist.

Syv ferdige pannekaker på ei rist!
Syv ferdige pannekaker på ei rist!

Når jeg ser på resultatet ovenfor må jeg konstatere at det ser mye bedre ut enn de fleste omtaler jeg har sett på nettet. Men, jeg er på ingen måte fornøyd. Her er grunnene:

 • Pannekakene har ei stygg hvit ramme rundt, som ser ut som om den nesten er ustekt. Det går bra å spise, men det er ingen godbit for øyet.
 • Det er grisemasse jobb for å få til et halveis dårlig produkt.
 • Det tar lang tid å gjøre ferdig disse syv pannekakene. På samme tid som jeg lagde disse syv pannekakene, kunne jeg i allefall lagd 2×3 pannekaker i den samme panna som er både større og ser bedre ut.

Hva er min sluttdom over produktet?

Ikke kjøp det! Det kan være morsomt å prøve, men for å være ærlig var det faktisk min datter som hadde størst glede av produktet. Bare se på bildet nedenfor hvordan hu syntes at dette var et morsomt produkt, og faktisk brukte det med stor glede sammen med en annen liten krabat på besøk hos oss.

Dette er uten tvil den beste måten å bruke Flippin' Fantastic på!
Dette er uten tvil den beste måten å bruke Flippin’ Fantastic på!

Hvis du allikevel vil prøve, kan du bestille produktet fra for eksempel Amazon.de. Men, igjen… ikke gjør det. Bruk pengene på noe nyttig, på noe som virker, og som ikke får deg til å rive ut de resterende hårene på hodet ditt.

Har du spørsmål eller egne erfaringer med dette produktet? Skriv en kommentar i feltet nedenfor!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

2 kommentarer

 1. Cecilia sier:

  Skulle gjerne delt bilder…. jeg tenkte at min funker nok bedre….
  haha!
  Røra rant utover som du sa. Da jeg snudde var det ingen som falt ut men jeg måtte pirke for å få dem løs…
  mens de stekte på andre siden «skylte» jeg formen, bare at det tok litt lenger tid enn antydet i reklamen siden deig satt fast i den «geniale» delen med hull… så da brente jeg pannekakene …
  AKK ja, det var bra jeg leste dette innlegget før jeg startet.. ellers hadde jeg vært litt sur nå…

  1. Smilte godt av denne tilbakemeldingen! Hadde vært gøy å se bilder ja 🙂 Lykke til neste gang, det kan jo hende du bare var uheldig første gangen?! 🙂 Jeg prøvde i allefall et par ganger til, men ble ikke noe særlig bedre seinere heller!

Legg inn en kommentar