Redmi Note 3 omtale

En test av Xiaomi Redmi Note 3

For bare noen dager sider skrev jeg noen tanker rund Xiaomi Mi4C som jeg nylig testet. Nå har jeg også prøvd en annen ny telefon fra Xiaomi og det er Redmi Note 3. Hva kan jeg si om den?

Redmi Note 3 omtaleIgjen er et det altså snakk om on kinesisk telefon og det er alltid litt kritisk med disse ettersom man aldri vet helt hva man får i posten. Da jeg fikk Mi4C telefonen hadde den totalt engelsk operativsystem og ingen spor av Kina i seg. Da jeg fikk hendene mine på Redmi Note 3 var jeg derfor spent på om ting ville være likt med den. Det var det ikke!

Da jeg startet telefonen for første gang måtte jeg velge mellom engelsk og kinesisk, og da jeg valgte engelsk fikk jeg allikevel en god del kinesisk programvare på telefonen. Mesteparten kunne jeg slette manuellt, men da jeg brukte nettleseren som hørte med kom det stadig opp kinesiske tegn og det at Google Play Store manglet var også et stort minus. Jeg har hørt om dette før så i utgangspunktet ble jeg ikke så frustrert, men jeg skjønte at det var litt vanskelig ettersom det er en helt ny telefon og derfor var jeg ikke sikker på om det fantes en såkalt EU eller Global Rom som jeg kan installere over den som telefonen kom med.

Heldigvis fant jeg dette og da måtte jeg flashe denne til telefonen og da jeg hadde lyktes med dette og startet telefonen på nytt var den vakker og fin, med mange forskjellige språk (inkludert norsk) og uten noen spam programmer og totalt uten kinesiske programmer. Og med dette på plass var telefonen egentlig 100% som Xiaomi Mi4C som jeg altså testet tidligere.

Forskjellene mellom de to telefonene er jo da altså kun når det gjelder hva som er på innsiden av telefonen. Xiaomi Redmi Note 3 med 3GB minne og 32GB lagringsplass koster vanligvis rundt 210-220 Dollar. Skjermen har en størrelse på 5,5″ og har en oppløsning på 1920×1080 og har en PPI på 403. Prosessoren er Hello X10 64bit Octa Core på 2.0 GHz og systemet er altså et Android basert system. Hovedkameraet er på 13MP mens frontkameraet er på 5MP.

Det som gjør denne telefonen litt spesiell er at den også har fingeravtrykk sensor, noe som gjør at du kan velge å la telefonen kun låses opp mot at du tar fingeren din på fingeravtrykk sensoren. Jeg har selvfølgelig prøvd den og den er faktisk svært så praktisk. Det går raskere å trykke fingeren mot denne leseren for å åpne opp telefonen enn tida man vanligvis bruker hvis man taster en PIN kode eller drar et mønster. Og kanskje er det litt bedre også?

Etter å ha testet telefonen litt må jeg si at den er helt flott for de som liker en telefon med stor skjerm og som ikke har noe imot en kinesisk telefon. Men, om du bestiller den gi gjerne beskjed til den du kjøper den fra at det er viktig at den skal komme med europeisk platform og med Google Play Store installert.

Hva kan den sammenlignes med? Mulig at Samsung Galaxy Note 4 er en telefon den kan sammenlignes med. De har en god del likheter. På noen områder er Galaxy Note 4 bedre (skjermoppløsning samt hovedkamera) mens Redmi Note 3 er bedre på batterikraft, kameraet foran. Faktisk på noen steder så regnes Redmi Note 3 for å være en bedre telefon en Samsung Galaxy Note 4. Det om er sikkert er at Galaxy Note 4 har en pris på litt over 5000 NOK mens prisen på Redmi Note 3 med 3GB Ram og 32GB lagringsplass er cirka 2000 NOK.

Har du noen tanker eller spørsmål eller egne erfaringer er det bare å skrive!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

5 kommentarer

 1. Harald Olsen sier:

  Kan du legge ut link til Rom du la inn for å få norsk på xiaomi?

  1. Det tok litt tid å finne den igjen, men jeg fulgte instruksjonene som du finner på: http://en.miui.com/thread-208490-1-1.html
   Der finner du også Rom-en som jeg brukte. Merk at du må skrive en kommentar for å kunne laste den ned (tullete system).

   1. Harald Olsen sier:

    Supert 🙂 Takk skal du ha!

 2. knut andersen sier:

  Hei! Jeg har akuratt handlet med en Redmi Note 3 men har problemer med å finne operatør(har testet mot Telia og Telenor). Måtte du gjøre noe spesielt for å få dette til? Frekvensene skal være ok ifølge http://willmyphonework.net/.

  Hilsen Knut

  1. Jeg hadde aldri noen problemer med dette, så vet faktisk ikke helt hva det kan være…

Legg inn en kommentar