Hvordan gjøre om lenker i bloggen din til no-follow lenker?

Nylig skrev vi en artikkel om no-follow lenker her på Netthjelp.eu og i dag fortsetter vi delvis i samme retning. Det er mange av oss som har blogget i lang tid og automatisk lagt til drøssevis av do-follow lenker som vi kanskje angrer litt. Er det noen enkel måte å gjøre om disse lenkene til no-follow lenker på?

Om det bare er noen få sider eller noen titalls blogginnlegg det er snakk kan man enkelt gjøre det manuelt ved å gå inn i html-koden og legge til rel=»nofollow» i koden til hver enkelt lenke. Det blir derimot litt vanskeligere om man har hundrevis av innlegg og sider, så hvis du har en WordPress blogg og lurer på dette bør du lese videre, for her kommer en god løsning.

WP Nofollow Post

WP Nofollow Post er nemlig navnet på et herlig tillegg/utvidelse du kan bruke i WordPress som gjør denne jobben for deg veldig enkelt og greit. Bare skriv inn navnet og søk etter utvidelse med navnet WP Nofollow Post og last ned tillegget med det navnet og aktiver det. Du kan under instillingene velge om du ønsker å aktivere dette for både sider og innlegg, eller kun sider/innlegg. Det som er greit er at tillegget gjør alle utadgående lenker til no-follow, men du kan enkelt legge til domener som du ønsker at du alltid skal peke på med do-follow lenker.

no follow lenker i WordPress

Når du har startet tillegget, lagret innstillingene og ventet ett sekund er alt i gang og det er bare å besøke din webside på nytt og se i koden at lenkene er blitt forandret til no-follow lenker. Vær oppmerksom på at lenker som allerede ligger inne i temaet ditt ikke forandres, men kun lenker i blogg innlegg og sider i selve bloggen din. Det betyr at om du har lagt til egne lenker i fotteksten (footer.php) i bloggen din vil ikke disse påvirkes av en utvidelse som WP Nofollow Post.

Legg inn en kommentar