Windows 10

Hurra for Windows 10

Windows 10Vet ikke hva slags tanker du gjør deg når du ser en slik overskrift som dette, men etter å ha brukt Windows 10 i cirka 24 timer er faktisk det den første tanken som slo meg når jeg skulle lage en overskrift til denne artikkelen. Betyr dette at jeg er en helfrelst Windows 10 freak?

For å forstå overskriften må du også forstå bakgrunnen. For to år siden kjøpte jeg en ny laptop som tilfeldigvis ble levert med Windows 8. Jeg husker hvordan jeg dro meg i håret og ble halvveis gal i min kamp om å få ting til å fungere og å finne fram innenfor operativsystemet at jeg faktisk etter en stund følte meg tvunget til å gå inn på butikken å kjøpe en Windows 7 lisens. Jeg følte faktisk det kosta meg mer å bruke opp mye tid med surring i Windows 8 enn det det gjorde med en ny Windows 7 lisens. Og la meg legge til at jeg aldri angret på den investeringen.

Det var derfor med en viss angst jeg oppgraderte min laptop fra gode gamle Windows 7 til Windows 10. Men, som du skjønner ble opplevelsen av Windows 10 en helt annen enn opplevelsen av Windows 8 i sin tid. Det var nesten rart, men jeg fant fram det jeg skulle enkelt og greit, alle programmer og innstillinger fra Windows 7 ble overført smertefritt til Windows 10 og i tillegg så gikk faktisk alt litt fortere enn det hadde gjort tidligere i Windows 7.

Nå har det seg sånn at det var et lite problem i det hele ettersom jeg kjøpte laptopen det er snakk om på en Aldi butikk (hva slags datafreak kjøper laptop på Aldi?), og den har det fantastiske merket Chili Green. Og, dette suverene merket har ingen som helst online støtte sider, og det gjør at jeg fikk problemer med Windows 10 i den form at jeg ikke kan stille inn lysstyrken i Windows. Den står nå på maks, så det er jo helt forferdelig, men regner med det ordner seg på en eller annen måte, eller så bruker jeg bare en annen laptop. Har så lest masse rundt om hvordan folk har løst dette problemet, men har ikke fått det til selv enda, og Chili Green drivere og hjelp finnes det ikke noe av, så sånn er nå det. Men, det føler jeg vel egentlig ikke er Microsoft sin feil, så dermed ødelegger ikke det noe på inntrykket mitt av Windows 10.

Hva slags andre tanker gjør jeg meg om Windows 10?

Det var utrolig godt å se at den tradisjonelle startmenyen har forblitt og at det er en tradisjonell Windows feeling rundt det hele. Det sies jo nå at det ikke kommer nye operativsystemer fra Windows, kun oppdateringer til Windows 10, og hvis det er sant er dette er svært godt utgangspunkt for dette. Kontrollpanelet har blitt mindre, men det er likevel greit å finne fram til det man er på jakt etter. Programmer som virket tidligere virker også i Windows 10, så hvis du sitter å lurer på om du tørr å oppgradere synes jeg det bare er å sette i gang. Hvis du eventuelt skulle angre er det ganske enkelt og greit å nedgradere igjen tilbake til Windows 8 (men hvem vil tilbake til det), eventuelt til Windows 7 hvis det er det du brukte tidligere.

Hva er din oppfatning av Windows 10? Jeg skjønner at mange Mac fans synes jeg er gal som i det hele tatt bruker Windows, men jeg er tross alt ikke helt alene om det, så det er vel noen som kan ha interesse av dette. Skriv gjerne en kommentar uansett, så gleder jeg meg til å høre fra dere alle hva dere synes om Windows 10.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar