Spar båndbredde med Opera Turbo

I skrivende stund sitter jeg og koser meg i et hus ved Balaton i Ungarn. Sola skinner og livet er flott, men tilfellet ved mange slike leiligheter og hus som man leier ved Balaton i Ungarn er at de ikke har WiFi tilgjengelig. Hva gjør man da?

I mitt tilfelle bruker jeg datapakken til min mobiltelefon, og deler internetttilkoblingen til min mobiltelefon enten via USB eller så bruker jeg mobilen som hotspot og deler internetttilkoblingen på den måten. Etter dette har plutsetlig laptopen internett tilkobling allikevel og jeg kan surfe på nettet. Det er bare ett minus og det er at datapakka som hører til mobilabonnementet kun tillater 500MB med aktivitet i måneden. Det er ikke mye i det hele tatt, og det er selvfølgelig mulig å kjøpe 1 GB ekstra for en liten sum penger, men det er jo kjekt om man kan spare penger ved å bruke mindre båndbredde i slike tilfeller. Men, hvordan gjør man det?

På mobiltelefonen er Opera Mini løsningen. Denne nettleseren minsker størrelsen på sidene du laster ned og slik påstår for eksempel min Opera Mini nå at jeg kun har lastet ned 180mb i stedet for over 700mb som jeg ville ha lastet ned om Opera hadde lastet ned alle websider i full kvalitet. Spørsmålet for meg var da om jeg kunne finne en nettleser til Windows som fungerer på samme måte og som gjør at jeg kan spare på mine begrensede mb som jeg kan bruke i måneden inkludert i mitt mobilabonnement.

Nettleser som krymper data og sparer båndbredde
Hvis du leiter etter nettleser som bruker mindre båndbredde er Opera Turbo løsningen!

Svaret heter Opera Turbo

Svaret på spørsmålet mitt fant jeg fort og det heter Opera Turbo. Dette er ikke en egen nettleser, men en funksjon du kan aktivere i den helt vanlige Opera nettleseren som du kan laste ned til Windows. Dette gjør du ved å trykke på Opera ikonet i hjørnet på programmet og et stykke ned i menyen som åpner seg finner du Opera Turbo. Aktiver denne og du er klar til å spare båndbredde.

Jeg har selv aktivert denne og dog jeg har opplevd flere websider der jeg ikke sparte noe datamengde i det hele tatt, besøkte jeg også CNN.com og med Opera Turbo aktivert brukte jeg bare 1/10 av båndbredden jeg brukte da jeg åpnet den samme siden i Firefox.

Her er litt mer informasjon om Opera Turbo, kopiert fra Opera sine hjemmesider.

Opera Turbo krymper sidene du besøker i en Opera-nettleser til en brøkdel av sin opprinnelige størrelse. Dette nettleservalget gir en datasparingsløsning som skreddersys til nettleserøkten. Du får den rike nettmedieopplevelsen du forventer, forbruker mindre data og får sidene lastet raskere når du surfer.

Hvis du er på en mobiltelefon med begrenset dataplan, kan du forlenge surfetiden uten å bekymre deg om å gå over datagrensen. Hvis du reiser utenfor det primære dekningsområdet, kan du begrense hvor mye roaming-data du forbruker. Eller, hvis du sitter på kafé og surfer med den bærbare maskinen, kan du øke hastigheten på forbindelsen.

Når du aktiverer Opera Turbo, blir forespurte nettsider sendt via en av Operas datasparingsservere. Server fjerner ikke-essensielle sideelementer, barberer bort bildepiksler du ikke vil savne, diagnostiserer status for forbindelsen og komprimerer nedlastinger. Denne smarte, skybaserte teknologien sørger for at alt dette blir gjort før siden sendes til enheten din.

Hvis du vil lese mer, finner du kilden til materialet ovenfor her.

Hvis du har likt denne artikkelen er det bare å følge oss på Facebook, Google+ og Twitter for å få oppdateringer når nye artikler blir publisert. Du kan også få emailer hver gang en ny artikkel er publisert hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev!

Legg inn en kommentar