Skjermbilde Android

Hvordan ta skjermdump på Android telefon og tablet?

I forrige uke skreiv jeg en artikkel om hvordan du kan ta en skjermdump på iPad og iPhone, så da tenkte jeg det var like greit å skrive en liten artikkel om hvordan du kan gjøre det på en Android telefon og tablet også.

Det er veldig enkelt og prinsippet er svært likt det man gjør for å ta skjermbilde på iPad og iPhone. Bare les videre og så kan du se og finne ut hvordan du kan gjøre dette selv og sende og dele bildene fra din egen skjerm med resten av verden i løpet av mindre enn ett minutt.

Ta bilde av skjermen på Android telefon og tablet

Dette er måten dette må gjøres på for de som har en Android telefon (jeg er litt usikker på om dette er gyldig også på gamle telefoner som kjører Android 2 eller 3 system, men for alle med Android 4 system eller nyere fungerer dette.)

  1. Først og fremst må du være der på telefonen slik at du nå ser akkurat det som du ønsker å ta bilde av. Klar?
  2. Trykk på Av/På knappen (eller våkne knappen) samtidig som du trykker på lavere volum knappen.
  3. Når du slipper vil skjermen blinke og det betyr at du har tatt et skjermbilde av det du så akkurat nå på din skjerm.

Skjermbilde Android

For å finne bildet du nettopp har tatt er det bare å åpne bilde katalogen din på telefonen eller tableten og derfra kan du enkelt dele denne via WhatsApp, Facebook, email eller på andre måter.

Håper du nå får det til. Om du har spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

2 kommentarer

  1. Atle sier:

    Dette fungerte dessverre ikke på min Samsung S7

    1. På Samsung S7 må du trykke på «Hjem» knappen samtidig som du trykker på «Power/Lås» knappen og holde de samtidig i 1-2 sekunder!

Legg inn en kommentar