hurra - kopien er borte

Hva skjedde med min Google klage?

hurra - kopien er borteJeg skrev en artikkel noen uker tilbake om hvordan jeg plutsetlig oppdaget at en av websidene jeg jobber med var blitt kopiert av noen andre og publisert på en annen adresse på en server plassert i Russland. Hva kan man gjøre med dette?

Før du leser fortsettelsen på denne artikkelen anbefaler jeg at du leser den opprinnelige artikkelen først hvis du enda ikke har gjort det. Du finner den her. Så, i den artikkelen skrev jeg at jeg sendte en såkalt DMCA klage til Google hvor jeg ramset opp alle adressene til sidene som var blitt kopiert (altså adressene til sidene der de som hadde kopiert innholdet publiserte det). Dette sendte jeg da inn til Google og så var det bare å vente i spenning for å se hva som skjedde.

For noen dager siden sjekket jeg opp DMCA statusen, og da fikk jeg se den glade melding at de sidene jeg klaget på var blitt fjernet fra Google. Det hele så cirka slik ut.

google klage

Som du ser ovenfor finner man antall sider/urler som jeg klaget på og deretter følger det som jeg så ble så glad for at alle ble godkjent, noe som betyr at disse ikke lenger er å finnes hos Google. Og jeg har også prøvd det ut i handling, noe som gjør at det jeg tidligere fant siden som hadde kopiert mitt innhold finner jeg nå i stedet siden som jeg har jobbet litt med!

Dette er selvfølgelig bare en handling som påvirker Google, noe som betyr at Bing muligens fortsatt har den kopierte varianten inne i sin søkemaskin og selve siden finnes fortsatt online, men i våre dager når nesten all trafikk til websider stammer fra Google er det klart viktigst å ordne opp der først!

Hurra hurra, og da er det bare å nyte sommeren videre mens jeg ser på en god film på Netflix, leser litt i Bibelen eller bare nyter varme badetemperaturer og solskinn!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar