norsk netflix

Hvordan se på norsk Netflix i utlandet?

Om det er et spørsmål mange Netflix entusiaster har er det nettopp hvordan man kan se på norsk Netflix i utlandet. Ting har endret seg mye de siste årene, noe som gjør at du nå stort sett kan se på norsk Netflix innhold uansett hvor du er i Europa, men hva skjer om du forlater EU og EØS? Du vil da ikke lenger se innholdet som er tilgjengelig på Netflix i Norge, men i stedet vil du se innholdet i nasjonen du befinner deg i. Det er ofte morsomt og bra, men om ungene er desperate etter å se på Peppa Gris med norsk tale eller noe annet innhold, kan det være du raskt finner fram Google og stiller spørsmålet «Hvordan kan jeg se norsk Netflix i utlandet

Norsk Netflix i utlandet

Det er veldig praktisk at du kan bruke ditt Netflix abonnement verden rundt. Og reglementet sier også at du altid skal se «hjemme-innholdet» ditt på Netflix når du reiser innenfor EU og EØS. Med andre ord vil du se innholdet på norsk Netflix mens du ligger på stranda i Barcelona, eller nyter utsikten fra toppen av Eiffeltårnet i Paris (håper du ikke vil se på Netflix mens du er der oppe forresten).

Men, når du forlater EU og EØS endrer ting seg og du vil ikke lenger se norsk Netflix innhold. Hva kan du gjøre med det? For å fikse dette problemet kan du bruke VPN tjenesten til Surfshark.

Surfshark er en VPN tjeneste som har servere verden rundt og du trenger altså et billig abonnement hos dem, og når du har fått tak i det kan du koble deg til en av deres servere i Norge, som da vil gi deg en norsk IP adresse. Dette gjør at når du besøker www.netflix.com vil de tro at du befinner deg i Norge, selvom du faktisk er et helt annet sted på kloden. Og med dette i boks kan du igjen se på norske serier på Netflix, nyte barnefilmer med norsk tale på norsk Netflix og selvfølgelig norske tekster til alle de utenlandske seriene som finnes på Netflix.

Det finnes mange andre VPN tjenester med servere i Norge, men disse er dessverre blokkert av Netflix. Hvordan vet du at en tjeneste er blokkert av Netflix? Du vil da kun se innhold som er produsert av Netflix som de har rettigheter til å vise verden rundt. Du vil derimot ikke se lokalt innhold, som Flåklypa, Max Manus, og andre filmer og serier som de kun har tillatelse til å vise i noen få land!

Glem for all del ikke at du kan ha enormt mye mer glede av VPN abonnementet ditt hos Surfshark enn bare dette. Du kan også bruke Surfshark for å se på NRK i utlandet, TV2 i utlandet, se på BBC i England, se på amerikansk Netflix, og mye mer!

Da er det bare å besøke Surfshark sine websider for å tegne et abonnement, og så er du klar til å se på Netflix i utlandet på noen få minutter. Og glem for all del ikke at Surfshark har tretti dagers pengene tilbake garanti hvis du ikke er fornøyd!

Nyttige lenker

Hvordan fungerer egentlig reglementet for Netflix innhold innenfor og utenfor EU og EØS?

Tidligere var det slik at du alltid så på innholdet i den nasjonen du var i. Om du reiste fra Norge til Sverige, og du åpnet Netflix applikasjonen, ville du umiddelbart se innholdet på svensk Netflix. Reiste du videre til Danmark ville du så se innholdet på dansk Netflix, og slik gikk det uansett hvor du var innenfor EU og EØS.

Så kom derimot nye EU regler som sa at om du betaler for en strømmetjeneste må du få tilgang til den innenfor EU slik den opprinnelig var/er når du betalte for den. Dette skapte en stor endring, for hvis ditt Netflix abonnement er registrert i Norge, betyr det at med dette reglementet skal du få tilgang til akkurat det samme innholdet uansett hvor du er i EU/EØS. Mange sines dette var praktisk og stilig, men jeg synes selv det er kjipt. Hvorfor det?

Når man er ute og reiser ser man nye bygninger og flott natur. Det er derfor jeg er glad i å reise og også har skrevet om byer som Praha og Bratislava her på Netthjelp.eu. Men, det er også gøy at du når du åpner Netflix applikasjonen ute på reise ser du annerledes innhold på Netflix. Ofte kan du se filmer og TV serier ikke tilgjengelig i Norge og det er alltid spennende. Selvfølgelig kan det være surt at du også går glipp av innhold som kun er tilgjengelig på Netflix i Norge, men siden du skal hjem før eller senere, kan du se på det da i stedet.

Med de nye reglene er du altså tvunget til å se på norsk Netflix innhold uansett hvor du er i EU/EØS, og om du bruker en VPN hjelper det deg heller ikke, ettersom du uansett vil se det norske innholdet. Det vil si at den eneste måten du faktisk kan se innhold på Netflix i andre EU land er ved å kansellere ditt norsk Netflix abonnement og heller opprette ett abonnement i et annet land, utenfor EU og EØS, for da vil ikke lenger disse reglene gjelde for deg. Da vil du nok en gang se Netflix innholdet til den nasjonen du befinner deg i (både innenfor og utenfor EU), og du kan bruke VPN tjenester for å fritt se på Netflix innhold i forskjellige nasjoner i EU/EØS, samt utenfor EU og EØS.

Med andre ord, hvis ditt Netflix abonnement er registrert i et annet EU/EØS land vil ingen VPN eller reise gi deg tilgang til norsk Netflix, på grunn av EU-reglementet. Men, om ditt Netflix abonnement er registrert i Norge, eller utenfor EU/EØS, vil disse instruksjonene hjelpe deg.


Jeg håper jeg har klart å forklare med dette hvordan Netflix fungerer, hvordan du kan se norsk Netflix i utlandet, og mye mer. Har du fremdeles spørsmål er det bare å skrive en kommentar nedenfor!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar