noen har kopiert websida mi

Hjelp – Noen har kopiert hele websida mi og publisert den et annet sted!

noen har kopiert websida miKan du se for deg det store sjokket en morgen nå du våkner. Du titter gjennom statistikker og lignende for din webside og så ser du at det er en spesiel side som henviser til din. Du bestemmer deg for å ta en titt på sida, og plustelig når du besøker den ser du at det er en kopi av din egen, både når det gjelder design og innhold! Eventyr? Nei, i allefall ikke for meg!

For en god stund tilbake opplevde jeg nemlig dette med en side som jeg har jobbet med og som hadde masse besøkende. Jeg hadde på denne siden noen såkale affiliate lenker som gjorde at jeg tjente litt penger når folk trykket på dem og sånt er man jo glad for. Men, en dag som sagt så jeg på statistikken på affiliate siden jeg henviste til, og der så jeg at altså en annen side henviste til dem med min affiliate kode. Dette var jo litt rart, så jeg sjekket opp siden, og så at det var en 100% kopi av min originale side. Kjipern! Allikevel tok jeg det med en lite skje salt, ettersom de tross alt fortsatt henviste med mine lenker og lignende. Tiden gikk, og jeg tenkte ikke på noe!

Noen måneder senere søkte jeg på Google etter noe innhold som jeg visste min side inneholdet som var blitt kopiert. Det som nå fikk meg til å reagere var at jeg ikke fant min egen side, men den siden som hadde kopiert mitt originale innhold. Om ikke det var nok så hadde de nå også lagt inn egen Google reklame på siden, samt byttet ut alle mine affiliate lenker, men alt innholdet var fortsatt slik jeg opprinnelig skrev det. Da begynner det å bli kjipt og mildt sakt irriterende.

Hva gjør jeg nå?

Jeg var litt rådløs og kjørte raskt en whois (whois.net) på domenet som hadde kopiert siden min. Domenet var plassert i Russland et sted, og det gjør vel at den prosessen blir beintøff, så videre spurte jeg i forumet som hører med til Google Webmaster Tools, og der fikk jeg beskjed om at jeg også kan kontakte Google med en DMCA klage hvor jeg opplyser om alt som er blitt kopiert av innhold (hvor jeg da gir dem lenkene til disse sidene), og så vil de ta en avgjørelse på om de vil fjerne disse sidene fra Google indekset eller ikke. Jeg skjønner ikke hva som skulle få dem til å beholde dem når de ser at det er en SPAM side som jeg forteller dem om som har kopiert mitt innhold, men hvem vet. Jeg begynte denne prosessen sent i forrige uke og venter nå spent på hva som vil skje framover.

Om du skulle ha samme problemer kan du besøke denne siden hos Google der du også kan legge inn slike klager og ramse opp materiale som er kopiert fra deg. Dette trenger ikke bare være tekst, det kan også være bilder du har laget eller lignende som du har opphavsrettigheter til, men som noen andre nå bruker ulovlig rundt på nettet.

Jeg skriver en ny artikkel når jeg har fått noe løsning på dette, eller i det minste vil jeg oppdatere denne så dere kan få vite hva som har skjedd. Har du hatt lignende problemer, eller kanskje du har lignende problemer akkurat nå? Skriv gjerne en kommentar for å dele tips, råd eller hvis det er noe jeg kan hjelpe til med!

Synes du dette var spennende? Les om hva som skjedde når noen hacket en av mine websider her.

[stbpro id=»alert» caption=»Hvordan gikk dette til slutt?»]Google ga sin respons på saken, og artikkelen med sluttresultatet finner du her.[/stbpro]

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar