Chromecast og VPN tilkobling

Bruke Chromecast og VPN samtidig

Google Chromecast er en nyttig liten sak som gjør det enkelt og greit å bruke din mobil eller laptop som fjernkontroll til TV-en. Chromecasten er plugga inn i TV-en, du sitter med mobilen i handa og ser en kul video på Youtube og trykker på et symbol på mobilen, og vips åpner videoen seg på TV-en i stedet og alle kan se det morsomme klippet på storskjerm, i stedet for på telefonen.

Chromecast og VPN tilkobling

Dette er noe av det man kan bruke Chromecast til i et nøtteskall. En annen ting som hadde vært fint er på samme måte om du sitter på laptopen eller på iPaden og ser på en film på amerikansk Netflix (som du kan gjøre ved å bruke en VPN tilkobling). Du tenker da at igjen vil du dele dette slik at alle kan se det på TV-en, men når du gjør det starter Netflix appen til Chromecast, men filmen starter aldri. Hva har skjedd?

Da du startet Chromecasten for første gang måtte du ordne med innstillingene. En av tingene du gjorde var at du måtte velge et trådløst nettverk som den skulle koble seg til. For dette er noe av hemmeligheten med Chromecast… den bruker ikke internetttilkoblingen til enheten som sender signalet (altså laptop, tablet eller mobil – som da bruker en VPN tilkobling), men den bruker sin egen tilkobling, som da igjen er til ditt lokale trådløse nettverk. Og siden dette ikke benytter seg av en VPN tilkobling, vil Chromecasten ikke kunne unngå geo-sperrer som mange sider benytter seg av. Hvordan kan så dette problemet løses?

Bruke Chromecast og VPN samtidig

For å få dette til å fungere finnes det flere løsninger. Her skal jeg prøve i korte ord å beskrive to av dem! Ingen av de er superenkle, men den ene er heller ikke så spesielt vanskelig!

Del din Windows Internett tilkobling

Dette er den enkleste, og den går ut på at du må dele din Internett tilkobling i Windows og lage et trådløst nettverk av den. Dette kan du gjøre ved å bruke programmet Connectify (betalingsvarianten). Jeg har tidligere beskrevet hvordan dette fungerer, så om du ønsker å gjøre dette kan du lese denne artikkelen. Det som er viktig da er at du må koble din Chromecast til det trådløse nettverket som kjøres gjennom VPN tilkoblingen til din datamaskin. Om du da for eksempel er i utlandet og ønsker å se på NRK/TV2, sørger du da for å dele VPN tilkoblingen til den norske serveren som trådløst nettverk!

Endre på instillingene på routeren

Dette er en litt mer komplisert metode, for det man også kan gjøre er å endre oppsettet til sin router slik at all trafikken som går gjennom den kjøres via VPN tilkoblingen. På den måten blir all trafikk du gjør online gjennom det trådløse nettverket som deles av routeren kjørt via VPN. Dette er selvfølgelig positivt for alt du gjør online krypteres, men kryptering og kobling til en annen server kan også senke tempoet kraftig, så det er ikke en super løsning. Samtidig er det til tider vanskelig å fikse oppsettet til routeren via VPN så det skal fungere, men det klarer de fleste allikevel, om man har tid og tålmodighet. Det man da i stedet kan gjøre er å få tak i en router til som du kobler til den nåværende routeren. Den nye routeren kan du stille inn sånn at all dens trafikk kjøres via VPN, så når du ønsker å bruke din Chromecast til å se på noe via VPN, bruker du det trådløse nettverket til den routeren.

Ps: For å ordne dette anbefales det at du har en router med DD-WRT eller Tomato firmware.

Det var noen tanker om hvordan det kan løses. Må ærlig innrømme at det hadde vært bedre om det kunne ha ordnet seg på en enklere måte enn dette, men så langt ser det ut til at dette er de to enkleste mulighetene å ordne dette på! Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar