snarveier i Wordpress

Endring i tastatursnarveier i WordPress 4.2

snarveier i WordPressBruker du WordPress og er vant til å bruke tastatursnarveier? Kanskje du ikke er kjent med det ordet, men spørsmålet er vel heller om du er vant til å bruke hurtigtaster for å få ting gjort raskere? Det gjør jeg, og en av de mest populære hurtigtastene er for å lage overskrifter i artiklene jeg skriver.

Som du kanskje vet synes Google og lesere at det er viktig at en artikkel er oversiktlig. Derfor bruker man overskrifter for å vise hva artikkelen handler om, og ved å bruke <h1>, <h2>, <h3> og lignende får Google også en følelse av hva som er fokuset i din artikkel. Så langt har jeg alltid trykket på CTRL + 1 etter å ha markert en tekst i WordPress for å lage en slik, men etter å ha oppdatert til WordPress 4.2 fungerte dette plutsetlig ikke. I stedet begynte jeg å hoppe mellom vinduene i Firefox. Det er svært så tidkrevende å gjøre dette manuelt, så jeg lette rundt, og heldigvis fant jeg løsningen. Det er rett og slett en endring i selve WordPress, for nå har de endret hva man må trykke for å lage overskrifter på en, to og tre.

Løsningen er nå altså ikke lenger å trykke på CTRL + 1 eller CTRL + 2 osv, men nå må man trykke på Shift + Alt + Nummer, og vips så har du laget din overskrift tag i den visuelle WordPress editoren. Det er mange andre slike hurtigtastekoder som er nyttige i WordPress, for eksempel Ctrl + B for å lage fet tekst og lignende. Disse sparer deg masse tid. Her er flere:

BokstavHandlingBokstavHandling
cKopiervLim inn
aVelg altxKlipp
zAngreyGjør om
bFetiKursiv
uUnderstreketkSett inn/rediger lenke

Følgene snarveier bruker forskjellige taster: Alt + Shift + bokstav. Macintosh bruker ctrl + alt + bokstav.

BokstavHandlingBokstavHandling
1Overskrift 12Overskrift 2
3Overskrift 34Overskrift 4
5Overskrift 56Overskrift 6
nStavekontrolllVenstrestill
jSperret tekstcMidtstill
dGjennomstrekingrHøyrestill
u ListeaSett inn/rediger lenke
o1. ListesFjern lenke
qSitatmSett inn bilde
wDistraksjonsfri skrivemodustSett inn mer-skille
pSett inn sideskifthHjelp
xLegg til eller fjern kode-element

Fokus-snarveier:

Alt + F8Verktøylinje for bilder (når et bilde er valgt)
Alt + F9Meny for redigeringsvindu (når aktivert)
Alt + F10Verktøylinje for redigeringsvindu
Alt + F11Elementsti
Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar