dupliator

Flytt en hel WordPress side med noen klikk med Duplicator

dupliatorI forrige uke hadde jeg en oppgave som gjorde at jeg måtte flytte noen websider komplett fra en server til en annen. Det var både endring av nettaddresse og av server, så dermed måtte jeg flytte hele WordPress siden fra A til B. Dette kan være litt komplisert ved bare å bruke import og eksport mulighetene i WordPress, så en mye bedre løsning jeg fant var å bruke Duplicator.

Hvis du ønsker å flytte en hel WordPress side på samme måte som jeg gjorde trenger du altså først å laste ned Duplicator tillegget til din nåværende side. Du må selvfølgelig aktivere tillegget og deretter så oppretter du en pakke. Denne pakken er altså hele din nåværende side som blir gjort om til en .zip-fil. Når den er ferdig vil du se muligheten til å laste ned hele fila til din maskin, samt installer. Last ned både pakka og installer.php til din maskin og nå er 50% av arbeidet unnaført.

Når dette er gjort åpner du din FTP klient og kobler deg til serveren der den nye siden skal befinne seg. Last opp installer.php og pakka med alt innholdet og når det er gjort åpner du opp i din nettleser www.dinnyenettside.no/installer.php. Der må du taste inn informasjon om SQL koblinga slik at dataen fra den gamle databasen blir lastet opp til den nye databasen som hører til din nye side. Om du ikke har infoen er det bare å spørre de du har kjøpt webhotellet hos, men vanligvis er dette info du får i åpningsmailen etter å ha opprettet et nytt webhotell.

Når du har tastet inn infoen er det bare å kjøre på, og i løpet av ett minutt eller to er hele den gamle siden med selve WordPress installasjonen, alle tillegg og settings, samt alle innlegg, bilder og lignende lastet opp til den nye siden. Og ikke nok med det, men tillegget endrer også linker innad i databasen fra din gamle adresse til den nye, som gjør at alle lenker er oppdaterte og friske med en gang. Da er alt du har å gjøre til slutt bare å sette opp en Redirect 301 på den gamle siden som gjør at all trafikk som kommer dit blir videresendt til den nye adressen og samtidig gir du Google beskjed om at du har fått ny adresse og at heretter er det den som gjelder, og ikke den gamle (det er poenget med redirect 301).

Håper dette blir bra. God flytting av din webside! For meg gikk det i allefall bra og du kan se de nye websidene på www.romainfo.no og www.parisinfo.no.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar