Lengre utdrag fra artikkel i WordPress feed

I utgangspunktet er et utdrag til WordPress feeden din på 55 ord. Dette pleier å være nok for de fleste, men det kan være tilfeller der du ønsker å gjøre dette utdraget lenger.

Nylig la vi til bloggen vår på Blogglisten.no. Det er kjempegreit og enkelt å bli registrert der, men det var likevel ett problem som kommer av at utdraget fra artikkelen som legges i WordPress feeden er for kort. Se bare på bildet nedenfor så skjønner du kanskje hva jeg mener.

Utdrag til feed skaper problemer hos Blogglisten
Utdrag til feed skaper problemer hos Blogglisten

Som du ser virker alt helt greit fram til slutten av teksten. Da dukker det plutsetlig opp i beskrivelsen «Les videre -> The post» osv… Det ser jo ikke noe særlig kult ut så derfor så jeg meg rundt for å finne ut hvordan jeg kan ordne det. Etter å ha sett meg litt rundt fant jeg en løsning som ordnet problemet enkelt og greit. Hvis du tar det enkle skriptet nedenfor og legger det inn i functions.php (Utseende / Redigering) vil utdraget som blir synlig i feeden variere til det tallet du skriver inn. Jeg modifiserte dette til 80 ord, men du står fri til å gjøre som du vil!

Skript for å forandre lengden på utdrag i WordPress feed

function custom_excerpt_length( $length ) {
return 80;
}
add_filter( ‘excerpt_length’, ‘custom_excerpt_length’, 999 );

Dette skriptet kan du bare legge inn på et vidt tilfeldig sted i din functions.php fil så skal det gå bra. Lykke til og håper du oppnår det resultatet du er på jakt etter. Nedenfor kan du se bilde av hvordan utdraget ser ut hos Blogglisten etter oppdateringen av skriptet.

Lengre feed tekst i WordPress

Legg inn en kommentar