Hvordan deaktivere WordPress tillegg via FTP/PhpMyAdmin?

deaktivereDet finnes tider der det dukker opp problemer og kanskje du har klart å låse deg eget fra ditt eget WordPress kontrollpanel. Jeg har skrevet noen artikler om hacking av websider, og en av løsningene er å installere tillegg som for eksempel iThemes Security. Men, nylig låste dette tillegget meg ute fra mitt eget kontrollpanel og alt jeg fikk var følgende feilmelding: “You have been locked out due to too many invalid login attempts.

Dette er jo utrolig kjipt. Jeg venta litt, prøvde igjen, venta 24 timer og prøvde igjen, men uansett fikk jeg meldinga og kunne altså ikke logge eg inn på WordPress. Da er det vanskelig å oppdatere sida. For å ordne problemet måtte jeg altså deaktivere iThemes Security tillegget manuellt, og her er altså to måter du kan gjøre det på. Kanskje det ikke er iThemes Security du har problem med, men ett annet WordPress plugin, men praksisen man løser problemet på er uansett det samme.

Deaktiver plugin via PhpMyAdmin

For å deaktivere via PhpMyAdmin må du først gå inn i PhpMyAdmin, velge riktig database, og deretter SQL. Når du er der kopierer du følgende tekst inn og trykker go:

SELECT * FROM wp_options WHERE option_name = ‘active_plugins’;

Når du ser resultatet trykker du på edit og sletter innholder i den fila. Det vil se ut noe sånt som dette: a:3:{i:0;s:19:”akismet/akismet.php”} (kanskje mye mer, eller kanskje mindre tekst).

Med dette deaktiverer du alle tillegg og så kan du aktivere det du ønsker igjen senere når du har logget deg inn på ditt WordPress kontrollpanel.

Deaktiver plugin via FTP

Personlig synes jeg FTP løsningen er mye enklere, og litt mindre skremmende. Her trenger du bare å koble deg til serveren med FTP klienten din. Deretter går du til WP-Content / PLugins mappen. Der finner du tillegget det er snakk om, og du kan da gjøre to ting. Du kan enten bare gi mappen til tillegget du ønsker å deaktivere ett nytt navn, eller så kan du slette hele mappa. Det er nok litt mindre kritisk å gi mappa ett nytt navn, men med dette gjort vil tillegget deaktiveres og du er klar til å entre ditt WordPress kontrollpanel igjen!

Lykke til, og god blogging!

Legg inn en kommentar