Hvordan lage forum på min WordPress blogg?

Hvis du har en WordPress blogg på egen server er det enkelt å sette opp et forum. Det finnes flere muligheter og i denne artikkelen blir du kjent med tre WordPress forum som er enkle å sette opp og bruke.

Et forum kan ha en kjempegod innflytelse på din side. Den gjør at besøkende besøker flere sider av gangen, de bruker mere tid og de kan også få en følelse av tilhørighet når de jevnlig kommer innom siden for å se hva som skjer i forumet. For mange høres det å sette opp et WordPress forum vanskelig ut, men det er det bare å glemme, for om 5-10 minutter kan du ha ditt første forum i gang!

Lag ditt eget forum

Her finnes du tre forum utvidelser til WordPress som fungerer svært bra.

Tal.ki

Dette er et forum som er utrolig enkelt, det aller enkleste av de nevnte tre å sette opp. Dette er et såkalt embedded forum, som betyr at forumet egentlig ikke kjøres fra din egen side, men det lagres et annet sted. Det ser likevel ut som om alt foregår på din webside. Er du ikke så nøye på det, er dette ikke noe problem. Tal.ki er god støtte for sosial media, som gjør at besøkende enkelt kan logge inn med Facebook, Twitter og lignende profiler. Forumet er gratis å bruke, men har visse begrensninger på antall forum du kan opprette og antall poster som blir synlige av gangen. Det er selvfølgelig mulig å oppgradere dette mot litt penger. I dette forumet kan brukerne enkelt laste opp avatarer (det vil si bilder av seg selv), noe som i de to neste forumene ikke er mulig hvis man ikke laster opp ekstra utvidelser.

bbPress

bbPress WordPress forum Dette er et mye mer avansert forum, men allikevel er det enkelt å bruke. Det finnes mange utvidelser man kan laste ned i tillegg til forumet, som gjør at du kan fylle din side med widgeter som inneholder informasjon om siste poster i forumet og lignende. Forumet er oversatt til mange språk, også norsk, så du kan få en norsk følelse på det, men det krever litt innsikt for å få lastet opp og aktivert den norske språkpakka i bbPress.

Jeg har selv brukt dette mange ganger og er svært godt fornøyd, men hvis du bare ønsker et forum som raskt er oppe og går, og ikke ønsker å styre med noen instillinger og lignende, bør du nok unngå dette!

WP Forum Server

WP Forum Server Det mest populære forumet blant WordPress brukere. Det er enkelt å bruke, har noen forskjellige maler du kan velge mellom for å ikke bruke standard utseendet (hvis du synes det er litt kjipt) og har widget som viser siste forum innlegg hvis du trenger det. Adressene som WP Forum Server bruker er ikke SEO vennlige (det er lenkene hos bbPress), men hvis du kjøper en utvidelse blir de SEO vennlige. Dette forumet har en liten footer som noen synes er irriterende, og du kan lese mer om hvordan den kan fjernes her.

Håper denne artikkelen hjelper deg å få ditt første forum opp å gå. Lykke til og om du har innspill, tips eller lignende, bare skriv en kommentar!

2 Comments

Legg inn en kommentar