Eksporter Wordpress bilder

Hvordan importere WordPress data til ny side med bilder inkludert?

Eksporter WordPress bilderHvis du jobber med WordPress sider kan det være at du en gang møter på det at du vil flytte hele siden til et nytt webhotell, og kanskje du bytter adresse på siden din også. Det å eksportere og importere innlegg og sider i WordPress er for så vidt enkelt, men om du ønsker å få med deg bildene også kan det være litt mer komplisert.

Trygt inne i WordPress kontrollpanelet finner du under verktøy muligheten til å velge både eksporter og importer. Det hele starter jo da vet at du velger eksporter på din gamle WordPress side, og velger å inkludere all data og lignende. Filen lagrer du på din datamaskin og så går du over til din nye side, på den nye adressen. Der velger du importer og laster ned tillegget for å få til å importere WordPress fil. Når dette er gjort kan du bare finne den lagrede filen på maskina, laste den opp, og vips så er alle poster og data importert til din nye side. Åpner du den nå vil du se at alle tekster og bilder og lignende fungerer, og ting er i boks… på en måte!

Problemet med WordPress importering

Hvis du trykker med høyre musetast på et bilde og velger «Copy Image Location» og limer denne et annet sted, vil du nemlig se at bildet fortsatt ligger lagret på den gamle serveren. Hvis planen er å si opp hele den gamle nettadressen, gjør dette at disse bildene da ikke lenger vil fungere så fort dette skjer, og det er upraktisk. Så, hva kan man gjøre for å forandre på alle bildelenker, samt sørger for at alle bildene ligger lagret lokalt på det nye webhotellet?

Importer WordPress med bilder og oppdaterte lenker

For å løse dette er det to ting som du må gjøre.

  1. Bruk FTP program for å laste ned alle bilder fra den gamle siden som ligger i /wp-content/uploads/ mappen. Disse laster du ned, og deretter laster du de opp i samme mappen på den nye serveren.
  2. Bruk verktøyet/tillegget Search and Replace (dette laster du ned i WordPress). Etter installasjonen finner du dette under verktøy. Trykk så på det, og først gjør et prøvesøk der du søker etter alle tilfeller av din tidligere nettadresse i databasen din. Du vil da finne ganske mange tilfeller, og det du nå gjør er at du ikke bare søker, men du trykker på All – Search and Replace og du skriver da inn den gamle adressen din, samt den nye adressen, og ber tillegget oppdatere alle tilfeller av din gamle adresse i WordPress databasen til den nye adressen.

Når dette er gjort har du importert WordPress databasen fra en side til en annen, pluss at du har fått med deg alle bilder, samt oppdatert alle lenker og bildeadresser slik at det er din nye webadresse som gjelder i hele databasen og ikke den gamle. Dette er ikke bare nyttig for bilder, men også for alle interne lenker som finnes mellom artikler på bloggen din, ettersom disse da også blir oppdatert med ny adresse, noe som også har en god SEO effekt!

Før du kjører Search and Replace er det alltid smart å ha en god backup av databasen. Ta en backup i forkant, bare for sikkerhets skyld. Lykke til, og håper denne artikkelen har hjulpet deg på vei i riktig retning!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar