Bra bilde gode resultater

Vil du ha mange Facebook likes? Bruk gode bilder!

Hvis du har en Facebook side i forbindelse med din blogg, din webbutikk eller lignende, er det garantert sikkert at du ønsker at så mange som mulig skal like din side og artikler du publiserer på nettet og deler på Facebook. Men, kanskje du ikke har tenkt på det enda, men om du vil ha mange likes på artikler som deles på Facebook (og Google+) er det utrolig viktig med bra bilde som representerer artikkelen.

Det er mye som man legger merke til og lærer, som i og for seg sier seg selv, men som man allikevel plutselig skjønner. Slik var det for meg når det gjelder deling av artikler på Facebook, antall likes og kvaliteten på bildet som representerer artikkelen. Etter å ha delt noen hundre artikler på Facebook sider ser man jo noen trenger, og her er tre bilder som beskriver hva jeg mener.

 God artikkel uten bilde får ingen likes!

ikke effektiv

På bildet ovenfor ser du hvordan det går når man deler en artikkel som vanligvis ville fått en god del likes, men bildet uteble. Det ser direkte kjipt ut og resultatet blir at folk rett og slett verken gidder å lese hva det er snakk om, og hvis de ikke vet hva det er snakk om trykker de heller ikke på like knappen, og enda mindre deler de det videre!

Bra artikkel men dårlig bilde gir dårlige resultater

Bra artikkel darlig bilde

Ovenfor ser du er bilde som handler om påskemarked i Budapest. Dette er svært populært og folk elsker markeder, men med et så håpløst bilde til å beskrive moroa, blir det få som trykker på Like knappen. Totalt fikk den artikkel fem likes på Facebook.

Bra artikkel og bra bilde gir mange likes

Bra bilde gode resultater

På skjermbildet ovenfor ser man en artikkel som ble delt om vårmarked i Budapest. Det er et fint bilde som viser Kjedebroa i Budapest og en artikkel om noe som folk liker å besøke, og resultatet ble mer enn 50 likes, som kan regnes for å være svært bra på en artikkel publisert på en Facebook side med litt over 1000 folk som følger.

Dette er selvfølgelig bare deling av egen erfaring, men det er helt klart at valg av bilde(r) er svært viktig når du lager artikler. Her på Netthjelp.eu bruker jeg selv sjeldent spesielt gode bilder, her er det heller bare bilder som beskriver artikkelen og lignende, og jeg tar kanskje ikke denne siden så veldig nøye, men om jeg hadde jobbet veldig målrettet mot det å få så mange likes som mulig og så mange besøkende som mulig til siden, er det helt klart at jeg måtte bruke mer tid og energi på å finne gode bilder som folk gjerne ser på, og som gjør at folk får mer og mer lyst til å trykke på like knappen når de ser dem!

Håper du har likt artikkelen. Om du har tanker, innspill eller egne erfaringer er det bare å skrive en kommentar! Om du så faktisk kommer til Budapest og skulle trenge tips rundt dette, kan du lese mer om Budapest på følgende side.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar