Overvåk din webside og finn ut når den er offline

Hvordan overvåke oppe- og nedetid for min webside?

I går kveld gikk en av mine websider ned for telling for andre gang på to uker. Den befinner seg hos et relativt stort selskap som fungerer veldig bra, men i går da jeg sjekket ut sida mi i «beste sendetid» fikk jeg bare feilmelding om at den ikke fungerte. Jeg ga beskjed til selskapet og etter noen timer var siden oppe på beina igjen. Allikevel fikk hendelsen meg til å lure på hvordan jeg kan overvåke hvorvidt mine websider er online, og eventuellt få en email eller beskjed på annen måte når den er nede for telling.

Jeg søkte litt rundt på nettet og fant raskt en tjeneste som jeg raskt prøvde ut og fallt for med en gang. Den heter Site24x7 og gjør akkurat det jeg ønsket. Jeg legger inn adressen til min webside og deretter sjekker den om den er online eller ikke. Det er mulig å stille inn hvor ofte kan skal sende forespørsler, og basert på dette sjekker den kontinuerlig hvorvidt din webside er online eller ikke. I gratisvarianten kan man legge til fem adresser og forespørsler kan bli sent hvert 10 minutt på det meste. Går man over til betalingsvariantene som er billige kan man kontrollere enormt mye mer enn bare websider, blant annet kan man sjekke SMTP, DNS servere og enormt mye mer.

Overvåk din webside og finn ut når den er offline
Med dette verktøyet kan du enkelt få beskjed på email eller SMS når din webside er offline

Når Site24x7 sjekker siden min og finner ut at den ikke er online sender den meg en email, men det er også mulig å stille inn at den skal sende SMS, gi deg beskjed på Twitter eller lignende når problemene inntreffer. Man kan også stille inn på emailbeskjedene man får tilsendt at man skal få informasjon om hvor lenge din webside har vært offline og lignende. Som sagt, en skikkelig bra tjeneste som jeg basert på tester i cirka 24 timer synes virker veldig bra.

Besøk Site24x7 og sjekk det ut selv!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar