hva-er-en-usb-hub

Ikke nok HDMI eller USB porter på din TV eller data?

Det er utrolig hvordan man kan vende seg til upraktiske ting i stedet for å finne løsning på problemet. I lang tid led jeg over mangel på HDMI porter på min TV, men jeg tenkte aldri på at det faktisk fantes en løsning på problemet.

Kanskje du har samme problem som meg, mangel på HDMI porter på din TV. Eller kanskje du bare har for få USB porter på din datamaskin eller laptop. Det er utrolig enkelt å vende seg til at det er for lite av noe, og enda enklere å tenke at det ikke er noen løsning på problemet. Men, heldigvis er det løsninger som er utrolig enkle og veldig billige som kan gi deg tilgang til både flere HDMI og USB porter.

Få flere HDMI og USB porter

Det er utrolig enkelt. Du kan besøke Komplett.no eller lignende butikker eller så kan du bare gjøre et søk på Ebay eller en Amazon butikk. Nøkkelordene du er på jakt etter er:

  • USB hub
  • HDMI switch

Hva er en USB hub?

Hvis du ser på bildet nedenfor vil du straks kunne se hva en USB hub er for noe. Bildet er forøvrig hentet fra det første produktet jeg fant på eBay ved et søk på nettopp «USB hub.»

hva-er-en-usb-hub
Her ser du en USB hub – det er ikke så vanskelig å forstå hvordan den fungerer.

Hvis du ser på bildet ovenfor ser du ganske enkelt og greit hvordan en USB hub fungerer. Hvis du har en USB port på din datamaskin setter du inn enden på USB hubben. Når denne er tilkoblet kan du så koble til andre USB enheter til selve hubben som på bildet ovenfor består av 4 porter. Dermed har du ikke lenger kun 1 USB port, men 4. Er ikke det herlig? Det finnes også praktiske ting som USB port forlengere hvis du skulle trenge en kabel som er lenger og siden sette opp USB hubben lenger borte fra din enhet.

Hva er en HDMI switch?

Hvis du søker på eBay etter HDMI switch vil du finne mye rart. Men, en ting som er veldig praktisk og greit og enkelt å forstå er det du ser på bildet nedenfor.

hdmi-splitter
Her ser du et eksempel på en HDMI switch

Hvis du ser på bildet ovenfor ser du en HDMI switch. Den minner litt om USB hubben, men den er allikevel litt forskjellige i bruk. Du må selvfølgelig koble enden på HDMI kabelen inn i din TV (eller enheten du ønsker å koble den til). Deretter kan du bruke de tre HDMI portene på selve enheten for å koble til Apple TV, Chromecast, Playstation eller hva du måtte ønske.

Men, om du har litt erfaring skjønner du kanskje at det her kan bli bråk. La oss si at du har to HDMI porter på din TV. Den ene HDMI porten brukes av setup boksen til din TV, mens du ønsker å bruke port nummer to til din Google Chromecast og til din Apple TV. I det du velger at TV-en din skal vise HDMI 2 blir det nemlig krig – hvordan vet TV-en om den skal ta i mot signaler fra din Chromecast eller fra din Apple TV? Du kan jo tross alt ikke bruke begge samtidig på samme HDMI port.

På HDMI switchen du ser på bildet ovenfor ordnes det på følgende måte:

  • HDMI switchen forsøker i første omgang selv å oppdage hvor «signalet» kommer fra og basert på dette viser den bildet fra den HDMI porten som er mest aktiv…
  • Samtidig er det en kontroll på selve HDMI switchen der du manuellt kan stille inn hvilken av de tre HDMI kanalene du ønsker å bruke. Det er nok den sikreste måten å gjøre dette på

Slik kan det altså gjøres. Du kan få tak i både flere HDMI porter og flere USB porter uten en større investering (som en ny TV eller ny datamaskin). Gjør det billig og gjør det raskt og greit og enkelt!

Det finnes forøvrig også HDMI switcher som er hakket mer avanserte enn den du ser på bildet ovenfor. Noen har flere HDMI porter tilgjengelig og også fjernkontroll der du manuellt dikterer hvilken HDMI port som blir brukt til enhver tid!

Er du glad nå?

Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget dette personlig. Er du også glad? Har du spørsmål? Bruk kommentarfeltet nedenfor og del det du har på hjertet!

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar